מעבר לקליפורניה - שאלה בנוגע לקניית רכב ו - SEVIS

Tonta

New member
מעבר לקליפורניה - שאלה בנוגע לקניית רכב ו - SEVIS

שלום,

אני ובן זוגי עוברים לקליפוניה עוד חודש וחצי, הוא מתחיל ללמוד בUCLA על ויזת F1 (אני קיבלתי F2).
אנחנו מנסים לברר בקשר לקניית רכב וזה ממש מסובך!
הבנתי שבלי היסטורית אשראי יש לנו סיכוי מאוד נמוך לבטח את הרכב שנקנה (או שניקח בליסינג) או לבטח אותו במחיר טוב כי אנחנו נחשבים לסיכון גבוה.
יש למישהו המלצות איך אפשרות לעשות את זה בזול? אולי המלצות על חברות שעובדות עם סטודנטים שבאים לזמן קצר, או משהו בסגנון?
או בכלל המלצה על מה אפשר לעשות במצב הזה.

הבנתי גם שלא חייבים לעשות רישיון נהיגה של קליפורניה על מנת לקנות רכב, אבל חייבים את זה על מנת לבטח את הרכב ולרשום אותו, זה נכון?

שאלה נוספת,
הבנו שה- SEVIS מופעל על ידי האוניברסיטה רק כשהסמסטר מתחיל ואז צריך לחכות 10 ימים.
אפשר להפעיל אותו לפני? זה משהו שנהוג לבקש מהאוניברסיטה?
ואם אי אפשר להפעיל אותו לפני, אנחנו בכלל יכולים לעשות רישיון נהיגה/לקנות רכב/להשכיר דירה בלי שה-SEVIS פועל?

תודה רבה!
פאני

Philip Jr

New member
תשובות

א. כנראה שלא תקבלו ליסינג, וכנראה שלא תוכלו לקחת הלוואה לקניית רכב. נותרת האופציה של לקנות רכב במזומן, שזה דווקא די פשוט - מוציאים מספיק שטרות מהכיס והופה יש לכם רכב
לגבי ביטוח - אין בעיה לבטח רכב גם בלי היסטוריית אשראי או נהיגה, אבל כמובן שתשלמו יותר ממי שפה כבר שנים על רשיון מקומי.
&nbsp
ב. אני לא בטוח אם את באמת מתכוונת ל - SEVIS, או ל - SSN שאי אפשר להוציא מיד עם ההגעה. אפשר לנהוג על רכב שכור כמה ימים, אפשר לעשות זאת על הרשיון הישראלי, ואפשר גם לשכור דירה בלי SSN, זה פשוט עשוי לדרוש בטחונות/ערבונות גבוהים יותר. רבים עשו את הדברים האלו לפניכם, ורבים יעשו זאת גם אחריכם. יהיה בסדר.
&nbsp
בהצלחה!

Tonta

New member
תודה על התשובות

אני יודעת שעם מספיק כסף בארה"ב אפשר להשיג הכל. אבל אני תהיתי אם יש דרכים כן להשיג ביטוח זול יותר...

שאלה נוספת בנוגע לביטוח הבריאות: יש איזו חברה ספיצפית שמומלץ לפנות אליה? ניסיתי לברר מידע והביטוח הפרטי יקר בצורה מגוחכת.
אולי כדאי לי לעשות את הביטוח טיולים של הפניקס ללומדים בחול?
המלצות?

תודה!

John the Savage

New member
בעניין ביטוח רפואי

לגבי בן זוגך, התשובה פשוטה: הביטוח של האוניברסיטה זה הביטוח המשתלם ביותר. לא יודע לאיזה תואר הוא נוסע, אבל אם הוא עושה דוקטורט עם מילגה הביטוח עבורו ישולם דרך המילגה, ובמקרים אחרים הוא ישלם עדיין סכום מוזל ביחס לביטוחים אמריקאים (ב-UCLA ניראה שזה 2149$ לשנה לסטודנטים בתואר ראשון ו-3642$ לסטודנטים לתארים מתקדמים). ביטוח מטיילים זה לא אופציה עבורו שכן האוניברסיטה דורשת ביטוח שעומד בקריטריונים מסויימים, וסביר להניח שביטוח מטיילים לא יעמוד בקריטריונים אלו.

עבורך זה סיפור קצת שונה. את יכולה להצטרף לביטוח מטעם האוניברסיטה, אבל זה יעלה לך 5000$ או יותר (תלוי בתואר שהוא לומד). וזה עדיין יהיה יותר זול מביטוח עם תנאים דומים באופן פרטי.

לגבי ביטוח מטיילים, זה אכן הרבה יותר זול, אבל שימי לב למגבלות של הביטוחים הללו. קודם כל, אפילו הביטוח לסטודנטים בחו"ל הוא ל-365 יום, ומעבר לזה זה דורש אישור מראש של חברת הביטוח. מעבר לכך, הביטוח לא מכסה מצבים קיימים, לא מכסה הריון ולידה, לא מכסה טיפולים לא דחופים שיכולים לחכות לחזרה לארץ, והביטוח יכול גם לדרוש ממך לחזור לארץ להמשך טיפול אם ניתן לעשות זאת מבחינה רפואית.

אפשרות נוספת זה לעשות ביטוח פרטי דרך המרקטפלייס. ככל שההשתתפות העצמית גבוהה יותר כך העלות של הביטוח נמוכה יותר, ואפשר כעקרון גם לשלם חצי מהמחיר של הביטוח דרך האוניברסיטה, אבל עם השתתפות עצמית של אלפי דולרים.

למעלה