מעבר לקליפורניה

loshtes

New member
מעבר לקליפורניה

אחרי מספר שנים באזור ניו-יורק הוצע לנו "relocation" לאזור דרום קליפורניה , וביתר דיוק Orange County (Irvine) or San Diego. הייתי מעוניין לדעת האם יש בפורום אנשים מאחד האזורים הללו שיכולים לתת המלצות לגבי יתרונות/חסרונות באזור. אני מתעניין בעיקר לגבי בתי ספר יהודיים/ישראלים,רמת הפשע,רמת מחייה נדרשת, תרבות או כל דבר אחר שיוכל לעזור לנו בהחלטה. דרך אגב אנו משפחה עם שני ילדים בני 6. תודה רבה

doronf65

New member
מנהל
אולי אוכל לעזור

אני עצמי עובר לשם סביב ינואר. יש לי ב- Irvine משפחה - דודים וילדיהם הבוגרים. חיים שם כבר 15 שנים. האזור עצמו נחמד - מישורי, אדמה אדמדמה כמו בשרון, ובעבר היה מכוסה פרדסים ומכאן שמו של המחוז. האזור הוא cluster של ערים פרבריות של מחוז LA (שעה נסיעה), לא סואנות, דומות משהו לקריות ליד חיפה. ללא רבי קומות, בתים פרטיים עם חצרות וגינות. הערים נחמדות מאוד. לא שמעתי על פשע. בתי ספר ציבוריים טובים ( בני דודים שלי הלכו לשם), ושמעתי בחצי אוזן על תיכון יהודי, אז כנראה שיש גם יסודיים. לדודים שלי ולבניהם יש די הרבה חברים ישראליים. הצעתי היא שתכתוב לבן-דוד שלי ותשאל אותו בפירוט. תגיד שהפניתי אותך (תכתוב דורי). העברית שלו ברמת בן 15, אבל עדיף בהתחלה לכתוב אנגלית, אולי הוא בכלל קורא את המייל בעבודה במחשב ללא עברית. קוראים לו יובל, הוא בן 28, רואה חשבון. משוגע על ישראל, מבקר פה הרבה. הוא למד בתיכונים שם, אחיו הצעיר למד שם ממש מתחילת היסודי. [email protected]. יש לו חברים רבים ישראלים. אחותו גרה בסאן דייגו. קוראים לה אתי. יש לה מרפאה לרפואה אלטרנטיבית. היא אפילו הספיקה לעשות צבא לפני שהצטרפה להורים. קוראים לה אתי, והיא פחות בודקת במחשב, אז אולי ייקח לה יותר זמן לענות. [email protected] אני מציע שתנסח את השאלות ככה שיהיה קל לענות לפי נקודות. אולי תיתן מייל מקדים ששואל אם אפשר לשאול שאלות. בהתלחה, וספר מה העלית בחכתך, אנו עשויים להיפגש שם בקרוב. :) דורון

nad68

New member
ביקרתי כמה פעמים בסן-דייגו- מדהימה!

שלום דורון, עבדתי בעבר כ 6 שנים בחברה שמרכזה בסן-דייגו , ותמיד הביקורים שם היו מאוד מוצלחים, כשהם הציעו לי רילוקיישן אשתי לא רצתה, אחר כך שהיא כן רצתה הם הצטמצמו ולכן לא היתה אפשרות. כיום אני מחפש הזדמנות לניירת ומוכן לשלם על עורכי דין וכל זה, אבל חייב ספונסר לכך. אתה מכיר מישהו? או אולי בדרך אחרת? אפשרות אחרת -אני יכול להמשיך ללימודי דוקטורט בעסקים ויש שם אוניברסיטה נחמדה. אשמח אם תוכל לכוון אותי או לעזור. האם אתה יכול לשאול את אתי אם יש משרות הוראה במרכז היהודי שם או בבתי ספר יהודיים? אולי משם תבוא ישועת הניירת. תודה.

doronf65

New member
מנהל
איני יודע

נתונים לגבי סאן דייגו, לא לגבי עבודה ולא לגבי קהילה. אתי עצמה אינה מעורבת בקהילה, ויש לה חברים אמריקאיים, כך שלא נראה לי שהיא יודעת. אני אישית לא מכיר שם מעסיקים, אני מגיע עם גרין קארד ולא עלה מבחינתי צורך למעביד. אם אתה יכול להתחיל ללמוד - זה תמיד כרטיס כניסה טוב לאזור חדש. אני בטוח שתוך כדי לימודים תכיר אנשים ואירגונים שיציעו לך את הנתיב לשלב הבא. אנשים רבים התחילו כך. אגב - אתה נעול על סאן דייגו? אם אתה רוצה להתקבל ללימודים כדאי לך לנסות במספר אוניברסיטאות. בכל מקרה - בהצלחה! דורון

nad68

New member
תודה, אילו אוניברסיטאות אתה היית ממ

היית ממליץ?

doronf65

New member
מנהל
אוניברסיטאות

באופן כללי, רצוי אוניברסיטאות של המדינה (כל מה שמתחיל ב- UC), כי זה הרבה יותר זול מאוניברסיטה פרטית (במיוחד אם אתה resident). גם יש חשיבות גדולה אם אתה מגיע לתואר ראשון (מאוד יקר, אין כמעט מלגות) או לדוקטורט (כמעט תמיד מילגות ועבודה במחלקה). כללית בסאן דייגו האוניברסיטה טובה, וכו Davis, את השאר אני לא מכיר, ולא אומר שלא טובות. לא למדתי שם, אלא אנשים שאני מכיר. תן יותר נתונים (איזה תואר, מה מעמדך מבחינת שהיה בארה"ב, מה הנושאים שתרצה ללמוד וכו') ואני בטוח שהפורום יעזור. הרבה מהמשתתפים פה סטודנטים, אפילו אחת ממנהלות הפורום. אני ממליץ לך לתת הודעה נפרדת ולצאת ממעמקי השרשור הזה כך שיראו את השאלה. מה שחשוב הוא שתתאר במפורט מה מצבך ואז תקבל תשובות מפורטות. :) דורון

nad68

New member
אני מעונין בדוקטורט ואין לי ניירת,

ועדיין לא התחלתי את ה GRE אני מקבל את הצעתך ואשים הודעה בהתחלה תודה

doronf65

New member
מנהל
אשתי עשתה את זה לא מזמן

אבל הדוקטורט יתעכב כי היא נכנסה להריון. אם תרצה עזרה ראשונית בנושאי GRE, TOEFL, רישומים וכו', הגד. בנושא ניירת, אתה מתקבל בלי קשר למעמדך. אם אתה מתקבל, האוניברסיטה תגיש בקשה על שמך לויזת סטודנט. בהצלחה! דורון

nad68

New member
באיזה תחום היא מתכננת?

אני מתלבט גם בזה - או מנע"ס או היסטוריה . ה GMAT היה לי קשה. האם גם ה GRE כך?

SupermanZW

Well-known member
ה GRE יותר קשה מהGMAT

אבל תוכל למצוא בארה"ב גם המון מקומות שעושים קורסים לקראת מבחן ה-GRE ויש גם אתרי אינטרנט שיכולים להכין אותך למבחן, צריך רק לחפש.

doronf65

New member
מנהל
היא בסוציולוגיה.

ה- GRE היה לה קשה במיוחד באנגלית, למרות שהיא אמריקאית מלידה, אבל היא בארץ מגיל 6 וכל לימודיה היו פה. לא יודע להשוות ל- GMAT, כי היא לא עשתה אותו. החלק החשבוני היה לה יחסית קל.

maozlev

New member
סן דיגו היא עיר חלומית

גרתי 7 שנים בארה"ב, 1.5 ביומה אריזונה בשליחות מצה"ל, 3 שנים בוושינגטון (ובניו ג'רזי שם גרה משפחת חברתי) ו 2.5 בניו יורק. אין כמו סן דיגו לצעירים ולזוגות צעירים, יש שם קהילת ישראלים של זוגות צעירים, האיזור מדהים ביופיו, מזג האויר מדהים, ואין שם את כל הטראש של LA. לעבור מנו יורק לסן דייגו זה כמו לעבור מתחנה מרכזית בתל אביב לקיסריה. (רק שסן דייגו הרבה יותר יפה וכיפית)

maozlev

New member
עוד עובדה

בזמן השרות כשהייתי באריזונה הייתי נוסע לסן דייגו המון, וביקרתי שם מספר פעמים מאז. לדעתי זה המקום ב"ה" הידיעה גם מבחינת מערכת חינוך, גם מבחינת מזג אויר, גם מבחינת פשע, גם מבחינת איכות אויר, וגם מבחינת שוק עבודה. ועוד דבר, קירבתה למקסיקו מהווה יתרון, 1. יש שווקים זולים שבאים ממקסיקו למכור סחורות, 2 המקסיקנים שחוצים את הגבול לא נשארים באזור אלא ממשיכים צפונה, וכמובן,ניתן לסוע לבקר בטיחואנה,

loshtes

New member
תודה רבה

תודה רבה על כל האינפורמציה אשמח לדעת עוד על יוקר מחייה,ואזורים ספציפיים למגורים בערים אלו. ושוב תודה על האינפורמציה החשובה !

17205

New member
LA JOLLA

זאת השכונה שנחשבת הטובה (וכמובן היקרה) למגורים, היא נמצאת צפונה לעיר על החוף, בצמוד לאוניברסיטה UCSD. כמה שנכנסים לתוך היבשה המזג אויר פחות מוצלח. כמו שאני יודע מחברים שגרים שם יש בסן דיאגו שני בתי ספר יהודים (דתיים), אחד של חב"ד והשני של הקהילה היהודית.

למעלה