מעבר לקנדה + לידה

Jigal

New member
מעבר לקנדה + לידה

אנחנו בהמתנה (הגשנו השנה) ל-PR במסלול SW פדראלי. (זוג+2). שוקלים לקצר את ההמתנה ולהגיע קודם על בסיס אישור עבודה. יש לנו תוכניות (לא מיידיות) לילד/ה נוספ/ת. מעוניינים להתייעץ עם מי שעבר/עובר תהליך דומה מה מומלץ - ללדת בארץ או בקנדה. 1) מבחינת סטטוס הגירה (האם מי שנולד בקנדה אוטומטית אזרח או PR?) 2) מבחינה סביבתית - מעקב הריון , משפחתונים ,חופשות לידה.. 3) משמעות כספית בתודה נשמח לכל מידע

Maple syrup

New member
נראה לי שמבחינת ההגיון הפשוט כדאי ללדת בקנדה,

מכיוון שכל מי שנולד בקנדה מקבל אוטומטית אזרחות קנדית.

aloneis

New member
אני גם אשמח לתשובת לשאלות האלו

אז אם אפשר בציבורי במקום בפרטי... תודה

Jigal

New member
קצת מידע שאספתי

לצערי עליי לשמור על פרטיות מי שביקש. ממה שהבנתי מהתגובות, הנולד בקנדה - זכאי לאזרחות כל עוד אחד ההורים לא דיפלומט זר או כדומה. אני מצרף לינק ממשלתי רשמי : http://laws.justice.gc.ca/en/showdoc/cs/C-29/bo-ga:l_I//en#anchorbo-ga:l_I כנראה עדיף ללדת בקנדה (לפחות אחרי קשיי הקליטה של החודשים הראשונים) ואין מה לחכות ל-PR אם גם כך הילד מקבל אזרחות לפנינו... מניסיוני עם הילדות שנולדו בארץ - עלות משפחתון כ-2300 ש"ח בממוצע לחודש. נשמח לקבל מידע נוסף על המצב ב-ONTARIO ועל אופציית אופר/ת (1000$ בחודש + מגורים זה הגיוני ?)

עלות העסקת אופר כ 1150 דולר לחודש

שכר האופר כ 1300 דולר, ניתן לנכות משכרה כ 300 דולר עבור שווי המזון והחדר. כך שהיא מקבלת במזומן כ 980 דולר אחרי ניכויים. חייבים לתת לה חדר פרטי, ניתן לנעילה מבפנים ומבחוץ, צריך לשלם בגינה תשלומי חובה וניכויים - מיסי מעסיקים ופנסיה. איני יודע אם אפשר לחשב ממש בכמה גדלה צריכת המזון, החשמל והגז בשל הצטרפות עוד אדם, אני לא בטוח שה 300 דולר מכסה את כל הגידול. מי שיש לו שני ילדים, ושני בני הזוג עובדים יכול בהחלט להנות מאד מהעסקת אופר, במיוחד אם יש לה רישיון נהיגה מה שמקל על הסעות לחוגים, ושאר שמחות.

למעלה