מעבר לקנדה - מספר שאלות

dotandvir

New member
מעבר לקנדה - מספר שאלות

כרגע מדובר בתיאוריה בלבד - אבל מספר שאלות שיעזרו לנו להחליט אם להתחיל בכלל. 1. האם אפשר להגיש בקשה משותפת עבור בני זוג מאותו המין שנשואים אחד לשני? 2. האם יש יתרון להגיש את הבקשה דרך הדרכון הגרמני שלי - כלומר בגרמניה תודה בעבור העזרה, דותן

predoc

New member
תקנו אותי אם אני טועה

אבל ניתן להגיש בקשה בכל מקום שיש לך מעמד חוקי כלומר אם אתה אזרח גרמני ברמת העיקרון אתה יכול להגיש בקשה בגרמניה ( במקרה הזה עם בן הזוג ) אם אתה אזרח ישראלי שעובד בקנדה - אתה יכול לבחור בין קנדה ( באפלו ) לבין ישראל. מה שכדאי לעשות זה לבדוק את הסטיסטיקה למהירות עיבוד הבקשה בכל שגרירות. באתר של CIC ולראות מה הדרישות המיוחדות של כל שגרירות והאם אתם עומדים בה. ( כמובן להגיש בשגרירות שעומדים בדרישות שלה) אם רק יש לך דרכון גרמני ( הגשת בקשה על סמך הורים / סבא וסבתא שגורשו משם ולא היית שם מעולם כתושב ) ואתה ובן הזוג גרים כל הזמן בארץ לא הייתי ממליץ על הגשה שם גם אם זמן העיבוד קצר. לגבי השאלה הראשונה שלך קנדה היא אחת מהמדינות היותר GAY FRIENDLY שיש בעולם. מותרים נישואים חד מיניים וגם "ידועים בציבור" חד מיניים.

dotandvir

New member
תודה רבה בעבור התשובות

אנחנו גקים כרגע בשוודיה. אני רק הגעתי לפה אבל יתכן שאישור תושבות יספיק לי בשביל להגיש בקשת הגירה. תודה שוב, דותן

gesus

New member
חשוב למה?

אם את רוצה לקבל דרכם ניקוד אז חשוב שאותם קרובי משפחה יהיו בקנדה. המספר שלהם כבר לא משנה.

predoc

New member
המספר שלהם מאוד חשוב !!!

אם יש לך שם ......ארבע אימהות ...שלושה אבות ... כדאי מאוד שיהיה לך שם גם ....שני לוחות הברית ...ואחד אלוהינו.... כי הם מאוד יחשדו בסיפור שלך. מה שכן חשוב זה הקרבה של אותם "קרובים" האח של אישתו של הבת דודה השלישית לא נחשב לניקוד. מה שכן כביל לניקוד זה הורים, ילדים , סבא/סבתא, נכדים/ נכדות ,אחים ( מנוסח שם כילדים של הורה ) דוד/ דודה , בני דודים,ועוד כמה. כמובן כל הקרובים הם ביחס למגיש הבקשה או בן הזוג של מגיש הבקשה. הם חייבים להיות כבר PR או אזרחים קנדיים ולא על אישור לימודים או עבודה וכו ! הניקוד הוא 5 נקודות תוספת.

predoc

New member
העניין שלך לא כל כך ברור

לך יש דרכון ישראלי וגרמני איזה לבן הזוג ? איפה גרתם עד כה ? כמה זמן נשואים/בחיד ? מאיפה הרישום נישואים ? השאלות הן מאחר ואין רישום נישואים לזוג חד מיני בישראל ולכל היותר בישראל יכולתם להיות ידועים בציבור. וגם לזה צריך תנאים מסויימים. אם לא התגוררתם בישראל לאורך תקופה ולבן הזוג לא היה מעמד חוקי מסודר ( לא תייר ) הרי שהגשה בארץ תהיה קצת בעייתית כזוג. גם הקנדים רוצים הוכחות לזוגיות. אם כי כן יכירו בכל תעודת נישואים רישמית ממדינה אחרת שנותנת אפשרות לנישואים חד מיניים. אם תספר את הסיפור שלכם ביותר פרטים תקבל תשובה יותר ספציפית למקרה שלכם

dotandvir

New member
הסיפור באופן יותר מלא

הבן זוג סיני. גרנו בישראל 3 שנים ואז הוא עבר לשוודיה וניתקנו קשר. עכשיו חזרנו להיות ביחד. גרים בשוודיה. מתכוונים להתחתן פה (זה אפשרי). זהו בערך. אם יש צורך בעוד מידע אשמח לספק אותו. דותן

predoc

New member
סיפור באמת קצת מורכב

כמה זמן לא הייתם יחד ? לדעתי ...ודעות אחרות מוזמנות פה ... אם הייתם בארץ ביחד שלוש שנים ויש עדויות לזוגיות / ידועים בציבור .חשבון בנק / שכירות דירה וכו .והחבר היה במעמד חוקי בישראל ...תוכלו להגיש יחד בישראל כידועים בציבור ( אף אחד לא חייב לדעת שנפרדתם "רישמית" לתקופה קצרה - יש הרבה פרידות גיאוגרפיות ללא פרידה זוגית רישמית). גרמניה לא נראית לי אופציה כל כך טובה כי אין לך שום קשר לגמרניה מעבר לדרכון שקיבלת בטח בירושה. בשוודיה ...אם שניכם שם באופן חוקי ( אישור עבודה או לימודים או משהו דומה ) ואתם גם נישאים ...תהיה כנראה האפשרות הכי טובה ( בלי לקחת בחשבון זמן ההמתנה - שאולי גם משחק שם לטובתכם - מי כבר רוצה להגר משוודיה לקנדה ? ) תהיה קצת בעיה של תירגום מסמכים מעברית של ניסיון עבודה, טפסים של הביטוח לאומי ושאר תעודות שבישראל מקבלים כמו שהן....וגם קצת קשיים עם נושא תעודת היושר מהמשטרה בישראל...אבל בסה"כ כאמור כנראה האופציה הכי טובה במקרה המורכב שלכם. אולי שווה יעוץ מעו"ד הגירה - לפחות יעוץ ראשוני - יכול להיות שאפילו ינתן בחינם. בהצלחה

dotandvir

New member
זה סיפור מאוד מורכב

לא גרנו ביחד כמה שנים - שלוש כמעט מסיבות של חוסר רצון שלי לעבור לשוודיה וחוסר יכולת שלו לחזור לישראל. כמובן שהוא היה חוקי בארץ (סטודנט). אני מניח שיהיה הכי נוח להגיש את הבקשה מפה מכיוון שלשנינו יהיה פה מעמד חוקי ואחרי שננשא נוכל לעבור יותר בקלות. אשמח לשמוע עוד אבל העצות עד כה היו מועילות להפליא. דרך אגב לא מעט אנשים מהגרים משוודיה אבל בעיקר לשוויץ. תודה, דותן

למעלה