מעבר לקנדה

altarasa

New member
מעבר לקנדה

שלום רב,

אשמח לקבל קצת מספרים ומידע לגבי עלויות מחייה למשפחה + 3 (11,8,5) שחושבת לעבור לקנדה בעקבות הצעת עבודה?

כמו כן מה גובה ה TAX שמשלמים בקנדה?

תודה

michaelbl

New member
מה עלויות המחיה והמס בארץ?

השאלה שלך מאד כללית, איפה המגורים? בית או דירה?
אין כמעט דירות שמתאימות למשפחה עם 3 ילדים ואם יש הן יעלו כמו בית. בהנחת איזור טורונטו, בית טאון האוס רכבת) מתחיל מאיזור ה20000$ לחודש בפרברים ומכאן השמיים הם הגסול כשבית בודד קטן יעלה לפחות 2500$ למשהו צנוע. לקניה טאון האוס בפרברים יתחיל מ600 אלף ובקלות עובר את המליון לבית בודד קטן עם חצר זניחה.
אוטו ממוצע יעלה 10-20 אלף דולר למשהו משומש בן 2-3, דלק בערך דולר לליטר, ביטוח בערך 400$ לחודש או יותר. חשמל בערך 250$ לחודש, גז בערך 100$, ארנונה כששוכרים בעל הבית משלם, כשקונים בית קטן בערך 200$ לחודש אצלנו זה 650$ לחודש כך שהמשרעת גדולה בתלות בשווי הבית.
קניות לבית 1000-1500$ לחודש, סלולאר 80$ לחודש לקו, כבלים ואינטרנט 120$ לחודש, אם צריך צהרון 700$ לילד חודש, חוגים 100-150$ לחודש במתנס.
רפואה חינם ברורבה, תרופות לא מסובסדות על ידי המדינה אז יקרות מאד, אם יש ביטוח מהעבודה אז בתלות ברמה נע בין הנחה ועד לתשלום של כמה דולרים השתתפות עצמית בלבד. רפואת שיניים מספרים דומים לישראל רק בדולרים ( בדיוק עשינו גשר לילדה 6000$).
קח בחשבון שכשאתה רואה מחירים של מכוניות, מוצרי חשמל או שרותים אז תוסיף לכל מחיר 13% מעמ כי זה לא נכלל במחיר המפורסם.
זהו על רגל אחת

electrolite15

New member
גשר בישראל מזמן לא עולה 6000 ש"ח

יותר נכון 12,000-15,000 ש"ח בשוק הפרטי
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001051376

מראיינים שם אחד שמגאה שלוקח 25,000 ש"ח כי הוא מומחה בעל ניסיון רב

מחירים נמוכים כמו שציינת אפשר למצוא רק בקופות החולים. אני אישית הייתי מעדיפה לעבור טיפולי שיניים מסובכים בשוק הפרטי ולא בקופ"ח

PuffDragon

New member
זה יעזור אם תצייני איפה בקנדה אתם חושבים לעבור,

You know, Canada is not a small country

PuffDragon

New member
אני לא יודע כלום על ונקובר, חוץ משהיא אחת הערים היקרות ביותר

בצפון אמריקה, והכי יקרה בקנדה. תתחילו מלבדוק מהם מחירי הדיור ברדיוס של שעה נסיעה ממקום העבודה.

פורטי40

New member
בכלל- מנהטן, סן פרנסיסקו ובברלי הילס הן לא בצפון אמריקה

גם לא בוסטון ופילדלפיה
ולפעמים גם לא מיאמי סאות' ביץ', היקרות מונקובר.
שמעתי שהן בדרום אמריקה. או באפריקה.

Empirical

New member
מחכה שמישהו יאיר את עיני

טרם הבנתי היכן נוצר המיתוס הזה? עוד לא נתקלתי בהיבט אחד של החיים באונטריו שלא היה יותר יקר מ-B.C.

דיור, חינוך, ביטוח לרכב, אוכל לכלבים, יו ניים איט.

חייתי בשנה האחרונה כמה חודשים בויקטוריה

ברוב המקומות מצרכי מכולת היו בפירוש יותר יקרים מאשר בטורונטו. דיור (בשכירות) מעט יותר זול וממה שהבנתי קנייה יותר זולה משמעותית מאשר ב GTA, אבל זו ויקטוריה ולא ונקובר (לפי הממוצעים בתים בונקובר קצת יותר יקרים מאשר בטורונטו- אבל ממוצע זה רק סטטיסטיקה). לא החזקתי רכב, והמשפחה והכלבה נשארו ב GTA, אבל תחבורה ציבורית היתה משמעותית יותר זולה. שוב, זו ויקטוריה. לא יודע אם אפשר להכליל מזה לכל BC או לעשות אקסטרפולציה לגבי ונקובר. וגם אונטריו זו פרובינציה גדולה. אי אפשר להשוות את העלויות ב GTA נניח לת'נדר ביי...

Empirical

New member
אולי טיפה בסופר וטיפה בדלק

חבר את שני אלה ביחד ותגיע להבדל של$500 בשנה (למשפחה). הפער בביטוחים לרכב יגיע בקלות ל-$1000 לכל רכב.

לגבי דיור, אני מבטיח לך שאם תשווה שני איזורים בעלי מאפיינים דומים ב-GTA ובוונקובר במרחק של 45 דקות ממרכז הערים (בהתאמה), תקבל פעם משמעותי בשכירות או בקנייה לטובת (...) טורונטו.

אני בסה"כ מעוניין לרסק את המיתוס הזה על "העיר הכי יקרה בצפון אמריקה".

אני לא יכול להתייחס למיתוס כי אני לא מכיר את ונקובר

ולא חייתי בה.
ההודעה שלך למעלה דיברה על אונטריו מול BC. ביטוחי הרכב באונטריו אכן לא שפויים אבל אני חושב שאין שום טעם להשוואה בין פרובינציות. גם בתוך הפרובינציות עצמן יש הבדלים עצומים

altarasa

New member
מעבר לונקובר

אשמח לקבל קצת יותר מידע לגבי ונקובר ...
עלויות למיניהם, וגובה המס הכנסה (TAX ) אזור מגורים מועדפים... והאם תחום הייטק מפותח

למעלה