מעבר לרעננה

Omer822

New member
מעבר לרעננה

שלום לכולם,
אנחנו זוג צעיר התאהבנו ברעננה
ומעוניינים לרכוש דירה בעיר
(כרגע גרים בהרצליה בשכירות),
מעדיפים את השכונות הרחוקות מהמרכז 2003,או 2004 ..
רציתי לשאול איזו שכונה עדיפה(בהנחה שהמחיר לא משחק תפקיד) בעיקר מהסתכלות על האוכלוסיה - צעירים, וכו, והסתכלות קדימה לגנים ובתי ספר יסודיים. ובנוסף האם ניתן לבקש העברה ליסודיים או גנים אחרים מאזור המגורים.
בנוסף עברתי פה קצת על ההודעות בפורום והיו כמה הודעות לגבי העובדה כי 2004 זהו איזור יותר דתי ומשום מה מרתיע חלק מהאנשים, אנחנו הסתובבנו ב2004 ונראית שכונה מקסימה עם הרבה משפחות צעירות.

אשמח לעזרה והארות.

ATAF151

New member
תשובות

אני לא חושב ש 2004 כל כך שכונה דתית, הבעיה בשכונה הזו שהיא קצת מבודדת, אין שם אף בית ספר ולא ידוע לי על אף מרכז חוגים שיש שם.

2003, 2005 ולב הפארק הן שכונות רחוקות מהמרכז אבל בכל אופן יש שם בתי ספר, מרכזי חוגים, בריכת שחיה והפארק בלב הפארק.

אין בעיה להרשם לכל גן רלוונטי שתרצו ברחבי העיר, אבל במקרה של רישום יתר, יתכן שתופנו לגן אחר. ברוב המקרים מקבלים את הגן מאחת משתי העדיפויות שציינתם גם אם הגן רחוק ממקום מגוריכם. כמובן, אם תרשמו לגן רחוק, יתכן שרוב הילדים שם ילכו לבית ספר שונה מהילדים שלכם.

בבתי ספר יסודיים יש פחות בחירה, שם אמורים ללכת לפי השיוך האזורי, אבל בהחלט אפשר לבקש העברות, וברוב המקרים הבקשות נענות בחיוב.

איליה40

New member
הייתי הולך על 2003

אינני מכיר את השכונה לעומקה, רק כמה דברים:

1) מול רחוב בורלא הולך לקום שיכון סוציאלי. התושבים ברחוב התנגדו, אך לא הצליחו. מה ההשלכות האפשריות לשהדבר יוקם? יתכן קצת קריוקה לפרצופם של הבתים ממול, יתכן ילדים קצת פחות נחמדים בגינה, קצת מצוקת חנייה. אבל לא סוף העולם.

2) באותה סביבה קיימת מערכת של שנאיים. אינני יודע האים ישנה קרינה במקום.

3) חלק מהבתים ב-2003 מעולם לא קיבלו טופס אכלוס (ראה למשל: http://www.local.co.il/raanana/106197/article.htm).

4) שמעתי דעות סותרות לגבי איכות הבנייה במקום. היו טענות שהיא ירודה בדיוק כמו בלב הפארק.

כשאנחנו חפשנו מקום ברעננה

אמרו לנו משפט חכם, רעננה היא עיר קטנה, המרחקים בה קטנים וההבדלים בין השכונות אינם גדולים.
אל תנעלו על שכונה מסוימת, ההיצע אינו מאוד גדול, חפשו מקום שמתאים לכם בכל רעננה.

יש כמה שכונות בעלות אופי יחודי אבל בסה"כ רוב השכונות מאוד דומות.

נינה לי

New member
מסכימה עם מובן מאליו ומוסיפה

כיוון שאיש לא כתב על 2004, אז הנה כמה מילים:
המיקום: בסמוך לרחובות ישנים ומקסימים עם בנייה נמוכה כמו רח' אינשטיין, הקטע הצפוני של רח' עקיבא וכו'.
באזור גדה המערבית של רח' עקיבא ממוקמים עוד רחובות פסטורליים עם בנייה נמוכה כמו הטייסים, השריון, אח"י דקר (פעם היה הכי יקר) ועוד.
מגרעת: השכונה גובלת בכביש 4 ורח' ויצמן. אז אם מתרחקים מהשוליים, זה בסדר.
השכונה גם קרובה יותר לרח' אחוזה, למי שאוהב ללכת ברגל.
בתי ספר: דקל - ממלכתי, אריאל - ממלכתי דתי.
בסך הכל שכונה נעימה, כמו שכונות רבות אחרות ברעננה.

בגדול זה נכון

אבל לא כולם ניידים ואומנם יש תחבורה ציבורית די נוחה יחסית ברעננה-יותר נוח לגור במרכז העיר ומשם להתנייד כי יש לכל אורך אחוזה למשל הרבה תחבורה ציבורית ואופציות להגיע ממקום למקום.
לא מכירה את השכונות ברעננה כל כך,אני גרה ממש במרכז ונהנית מאוד מזה.

איליה40

New member
אנחנו כמעט ולא מגיעים למרכז העיר

רק פעם בכמה חודשים לטיפת חלב. מה כבר יש שם? החנויות? בערים אחרות הכל זול משמעותית. קונים מזון במגה ליד הפארק ובפרשמרקט בנשיאים, הצלבת המבצעים מאפשרת מחירים סבירים. פרשמרקט אגב מצוינים. מדהים איך בשכונה כה יוקרתית יש כלבו כ"כ זול. ואת הדברים בסיסיים במחירים סטנדרטיים אפשר לקנות בסופר השכונתי ליד הבית. ולגור במרכז? מה כבר נעשה שם עם הילדים? נספור רחבים באחוזה? והחנייה... אוי, שלא נדע...

למעלה