מעבר לשנזן

orgad2006

New member
מעבר לשנזן

שלום לישראלים בסין הנני מהנדס בחברת סטארטאפ (הייטק) החברה שבה אני עובד מעונינית שאני אעבור לגור בשנזן ובסבירות יותר נמוכה בשנגחאי. ביקרתי בסין למטרות עבודה מספר פעמים (12) אבל אין לי מושג לגבי עלויות מחייה למערביים מהם חיי החברה במיוחד לרווקים. אני אשמח אם חברי הפורום יוכלו לעדכן אותי לגבי: שכר דירה בשכונה של מערביים יוקר מחייה שכירת רכב(לא בטוח שכדאי בדין אבל אני אשאיר את זה כאופציה) אש"ל יומי (לא מת על האוכל הסיני ברחובות) בנוסף אשמח לדעת אם אנשים שגרים בהונג קונג ונוסעים כל יום לשנזן מה המרחק ואם אפשר לעשות זאת ברכב. אם מישהו יודע כמה ישראלים גרים שם או מערביים ככל. כל פיסת אינפורמציה נוספת אשמח לקבל תודה ניצן אורגד

לגבי מגורים בהונג קונג

זה לא פשוט לעבור את הגבול כל יום. חוץ מזה צריך לקחת בחשבון מספר דברים: 1. אתה תצטרך ויזה להונג קונג, כיוון שיכולים לעשות בעיות כשהם רואים שאתה עובר את הגבול הרבה. 2. דרכון כל חודשיים... 3. לגבי הנסיעה עצמה: קשה עד בלתי אפשרי לקבל אישור לעבור עם רכב מהונג קונג לסין, כך שהאופציה המועדפת היא אוטובוסים או רכבות. הנסיעה מהאי הונג קונג שהוא מקום המגורים המועדף על ישראלים לגבול היא בת שעה, וכמובן מהגבול למקום העבודה. כשאני צריך להיות בסין כמה ימים אני מעדיף כבר להישאר שם. אם אין לך משפחה אני ממליץ לגור בסין, ובסופי שבוע להגיע לבקר בהונג קונג. אם יש לך (במיוחד ילדים ואתה רוצה שילמדו בבי"ס יהודי), אז הייתי חושב על אופציה של לגור בהונג קונג, אולם קח בחשבון שלא תגיע הביתה כל יום (ההונג קונגים שאני עובד איתם, נוסעים בשני וחוזרים בשבת בצהריים, ומדובר על כאלה שיש להם ילדים). בהצלחה.

orgad2006

New member
עלויות מחיה בשנזן

תודה עובדיה על המידע יש לך אולי אינפורמציה על העלויות מחיה בשנזן? עלות דכ"כ וכדומה תודה ניצן

למעלה