מעבר לתאילנד

grisaro

New member
מעבר לתאילנד

שלום, יש לי הצעה ממקום העבודה שלי לעבור לבנגקוק. מישהו יודע מה עלות המחייה בבנגקוק (לא כתייר)? תודה

Benkok

New member
קח אותה, לא משנה מה מציעים...

וברצינות... אם תתן קצת יותר פרטים (אופי העבודה, מיקום בעיר) וגם יותר פרטים על עצמך (משפחה? ילדים? איזה גילאים) ומה מציעים לך (משכורת, דירה, תחבורה, חינוך לילדים, ביטוח רפואי) זה בהחלט יעזור לכוון אותך.

Fenris

New member
אני מקנא....

הייתי מתחלף איתך בלי לחשוב פעמיים. קשה לי לתת לך נתונים ממשיים, אבל אם אתה מקבל משכורת ששוויה השקלי (נטו) גבוה מ-5000 שקלים יהיה לך קל יחסית להסתדר בתאילנד. תלוי מה רמת המחייה שאתה רגיל אליה. כמובן שהשאלות ששאל Benkok חשובות, והוא גם בטח יוכל לתת לך תשובה טובה יותר...

grisaro

New member
מעבר לתאילנד

תודה על התשובות. קצת יותר פרטים - אני אמור לעבור עם חברה שלי (אישתי בקרוב) לתפקיד של מנהל תפעול בחברה פרויקטים. אחת המטרות שלנו היא לחסוך כסף אבל גם להינות ממה שיש למזרח להציע. שנינו כבר טיילנו שם ושנינו מאוד אוהבים את המזרח. לגבי רמת חיים, אנחנו כמובן לא מתכוונים לגור בגסט-האוס אך מצד שני גם בארץ אנחנו לא גרים ברמת אביב ג אלא ברמת גן.

KajaGugu

New member
5K דולר וצפונה....

4 אם אתה ממש אבל ממש רוצה לעבור. אני מתאר לעצמי שהחברה שלך לא הולכת לעבוד שם, מה שאומר שאתם הולכים להפסיד את אפשרות ההכנסה הנוספת. עלות המחייה של זר שעובד בתאילנד גבוהה, במיוחד אם הוא עם בת זוג לא מקומית. אתה הולך להוציא שם יותר מברמת גן, מניסיון.

grisaro

New member
מעבר לתאילנד

תודה רבה על המידע, אני מניח שהכוונה למשכורת חודשית של 5K$? יש לכם מושג מה עלות המחייה לזוג, רמת חיים סבירה ונוחה תודה

Benkok

New member
תלוי בהמון גורמים, אבל בגדול....

דירת שני חדרים במרכז (100-150 מ"ר) - בין 600 ל800 דולר לחודש. חשבונות - (חשמל 50-100$, כבלים 50$, אינטרנט מהיר 25-30$) טלפון סלולרי לזוג עם שיחות בינ"ל ממוצעות - 150$ עוזרת בית - 70-100$ לחודש (כולל כביסה...) ביטוח רפואי לזוג - 150-200$ לחודש (פרטי), 100-150$ לחודש (במסגרת קבוצתית/חברה) ביטוח לרכב - 50-100$ לחודש (תלוי ברכב...) דלק - 70$ לחודש פלוס מינוס בהסתובבות במרכז פלוס נסיעה שתיים מחוץ לעיר בחודש... מעבר לזה זה תלוי בכם - אפשר ללכת כל יום לסופר ולצאת בקניות אוכל של 25-50$ ואפשר לאכול בחוץ ב10$ כל היום...אפשר להוציא בקלות 250$ על יציאה בסופ"ש ואפשר גם לא...קחו בחשבון משהו כמו 500-600$ הוצאות אוכל בחודש ועוד 300-500$ אירועים מיוחדים (מסעדה פה ושם, סרט, באולינג, סנוקר וכו') מה שכחתי?

ge11

New member
מעבר לתאילנד - לפרטים נוספים...

אתה יכול לפנות לקונסוליה הישראלית בבנקוק,שם בשמחה יתנו לך אינפורמציה. רק כדי לתת לך דוגמא קטנה - עוזרת בית + לינה עולה בסביבות 4,000 באט (כ-400 ש"ח) שכירות לצורך הדוגמא ברחוב סוקומווית "וואטאנה טאוור" מאוד יוקרתי דירות גדולות ומרווחות של 4 עד 5 חדרים גודל עצום!! עולה בסביבות 300/400$.לגבי כלכלה ממש זול. אם השתכרותך תהיה בסביבות 10 אש"ח לא רק שתחיה כמו מלך אתה תחסוך המון כסף!!! בדוק!!!!!!

Benkok

New member
את צוחקת??

עוזרת בית קמבודית בלי רשיונות עולה 4,000 באהט... תוכלי בבקשה לתת לי את הכתובת והטלפון של בניין המגורים המאוד יוקרתי "וואטאנה טאוור" בסוקומביט? אם דירת 5 חדרים בגודל עצום עולה 300-400$ לחודש, אני עובר עוד היום ולוקח שתי דירות במכה, אחת לי ואחת סתם לאורחים מזדמנים... עם 10,000 ש"ח אפשר או לחיות כמו מלכים או לחסוך המון כסף, זה פשוט לא מסתדר אחד עם השני... אבל אולי אני לא מספיק זמן פה כדי להכיר...בבקשה תעזרי לי...

פ82

New member
גם אני מעוניין לדעת את הכתובת של

וואטאנה טאוורס

boazbangkok

New member
אהמ

טוב....אז כולם קצת צודקים וקצת לא. אם אתה רוצה לחיות בבנגקוק כאילו אתה חי ברמת גן, אז 1000-1200 USD זה בדיוק מה שאתה צריך. (לכמה ישראלים ברמת גן יש עוזרת חמש פעמים בשבוע ליום שלם?) אם אתה רוצה לחיות כמו קולוניאליסט מושחת אז כדאי לתכנן על 2500 USD,ועדיין ישאר לך עודף למסטיק. אבל, אם אתה רוצה לחיות כמו בנאדם שחי בעיר מרתקת ונהנה מכל מה שיש לה להציע, אתה בהחלט יכול לגמור את החודש בפחות מ 1000 USD בלי למנוע מעצמך כלום והחוויה שווה הרבה יותר. אתה מדבר על משכורת של 5000 USD לחודש? בסכום הזה אתה חי נפלא, מטייל כל הסופי שבוע, קונה שתי דירות שני חדרים בלב העיר בתשלומים של 1000 USDועדיין חוסך במזומן 1000 USD.... מסקנות? תבוא, תיראה, מקסימום, לא מתאים? קיבלת כמה חודשים של חוויה. כמה פעמים בחיים יש לך הזדמנות שכזאת. כמו שאמר מי שאמר, בסופו של דבר, אדם לא נמדד בכמות השנים בחייו, אלה בכמות החיים בשנותיו. בהצלחה.

KajaGugu

New member
קשה לי להסכים עם זה

הבחור לא רווק, הוא מגיע עם אישתו שהיא ישראלית. הוא לא יחיה כמו ב"רמת גן", ברמת גן הוא יכול לחיות בדירה בסתם רחוב בלי שומר ואבטחה בבנגקוק קרוב לוודאי שהוא לא יעשה את זה. ברמת גן אתה יכול להגיע למישרד עם ג'ינס וטריקו, בבנגקוק אתה צריך להגיע למישרד עם בגדים מגוהצים כל יום. אישתו קרוב לוודאי תירצה להיות בקירבת חברות ישראליות, אני מניח שהוא יחפש דירה באזור בו גרים ישראלים, דירות כאלה רק מתחילות בסביבות ה 35K THB. והחשוב מכל, הוא לא בא "בשביל החוויה" והוא לא בחר את היעד. הוא בא בשביל לעבוד ואני מניח שהוא יעבוד קשה, חברות לא שולחות לחו"ל אנשים כדי שיסתלבטו אלא כדי שיזיזו דברים. הוא ירצה ובצדק פיצוי על הריחוק מהבית, הפגיעה באיכות החיים וכו'.

boazbangkok

New member
נו באמת

נתחיל בדברים שבהם אני מסכים איתך.... דירה עם שומר וכו...כמובן שאני מסכים שבאמת אין שום סיבה הגיונית למישהו שעבר את גיל 25 ולא נמצא פה בטיול , לגור בשכונות תאילנדיות לחלוטין. אבל גם אין שום סיבה לגור מול החברה של אלעל ולשלם פי שתיים. רק לדוגמא, אני וזוגתי גרים בדירת 100 מטר (חדר שינה, חדר אורחים, סלון ומטבח מרווחים וסטודיו גדול לציור ועבודה) בקומה 25 (נוף מדהים של כל העיר)עם שמירה 24 שעות בריכה חניה וחדר כושר, פחות ממאה מטר מהסקייטריין של פייטאי (שתי תחנות מסיאם) ומשלמים 25.000 לחודש... על אוכל אנחנו מוציאים פחות או יותר 2000THB בשבוע פלוס עוד 4000THB בחודש למסעדות שתיה הופעות וכו.. מה עוד היה לנו בטענות הנגד? אה...בגדים מגוהצים וכו, איך זה בדיוק קשור? כמובן שאם אתה צריך ללכת ברגל לעבודה תיראה כמו סמרטוט אחרי חמש דקות בלחות התאילנדית אבל אפשר להימנע מזה די בקלות (וכן, אני בתפקיד מאוד ניהולי ואמנם לא מעונב אבל בהחלט מתלבש כראוי לעבודה בחברה בינלאומית גדולה). עכשיו, הטענה האחרונה שאני רוצה להתייחס אליה היא :"הוא לא בא "בשביל החוויה" ....הוא בא בשביל לעבוד ואני מניח שהוא יעבוד קשה....הוא ירצה ובצדק פיצוי על הריחוק מהבית, הפגיעה באיכות החיים וכ'" אז על איכות חיים אין מה לדבר (נכון, בישראל הכל מושלם וכל שאר המקומות בעולם הם חורים פרובינציאלים נידחים שבשביל שנהיה מוכנים לעבוד שם צריכים לשלם לנו על עוגמת הנפש...)והאמת? אם אתה בא רק בשביל הכסף, אין לי הרבה מה להוסיף. חוץ מלהשתתף בצערך. ולהגיד שלא תשרוד פה יותר משנה לפני שתחזור לעראק עם מיץ אשכוליות ואבטיח עם החברים על המרפסת (כן כן, גם אני מתגעגע לכמה וכמה דברים שם) אני מכיר כמה וכמה ישאלרים פה שהגיעו "לעבוד ולחסוך" ושורפים את כל הכסף על להרגיש כאילו הם אף פעם לא עזבו את ישראל. באופן אישי אני לא ממש מבין את זה... אם אתה מגיע כחלק ממסלול חיים שלוקח אותך למקומות שונים ולחוויות שונות, אתה הולך לעבור את אחת התקופות המדהימות בחייך (וחייתי ועבדתי כבר בניו יורק, ושבע שנים באיטליה, אז אני קצת יודע מה זה מעבר, והתחלה ואיסוף וליקוט חוויות :) אחד הדברים שאתה כן יכול לחשב, וזה בהנחה שאתה מגיע לתקופה ארוכה, שבשנה השניה פה, ההוצאות שלך ירדו ל70% ממה שהוצאת בראשונה. (מכירים יותר, פוחדים פחןת אז קונים פחות בחנויות רק לפאראנג ובאופן כללי מרגישים יותר "בבית" אז צריך גם הרבה פחות "פיצוי") בהצלחה :) נ.ב. אין גם שום סיבה שבת הזוג תשב ותסרוג גרביים בבית במשך שנים ותחכה שתחזור מהעבודה.יש עשרות עבודות שאפשר לעשות או לארץ מהבית דרך האינטרנט, או במקומות שונים פה שכן מחפשים זרים, ושאמנם לא מכניסות סכומי עתק, אבל עוד 500$ בחודש זה בהחלט מספיק לכסות כמה סופי שבוע באיים או סתם לשים בצד עוד כמה לירות,וזה בהחלט עוזר לשמירת שפיות הזוגיות... אבל זה כבר נושא לשירשור אחר לגמרי... :)

Benkok

New member
נו באמת (2)

דבר ראשון, נעים להכיר...אני בן ואני גר בשכונה הדרום מזרחית אליך (צ'יטלום רבתי, מאחורי הסנטרל...) בוא נעמיד כמה דברים על דיוקם.... ה25 אלף באהט שאתה משלם הם מן הסתם רק רנט...תוסיף על זה חשבונות, עוזרת, כביסה, UBC והנה הגעת ל30-35 אלף בחודש. לנסוע בסקייטריין לעבודה זה נחמד...אם אתה סטודנטית בג'ולאלוקונג עם גשר בשיניים. כשמדברים על איכות חיים גבוהה (כמו שמנהל מכובד בחברה בינלאומית אמור לחיות בה...) אז מדברים בין השאר גם על רכב, ביטוחים למיניהם, טיסות לארץ וכו'. להוציא 4,000 באהט בחודש על מסעדות, שתיה, הופעות וכו' נראה לי קצת לא הגיוני, אם נגיד שערב ממוצע במסעדה (ולא, הדוכן של הקוואיצ'אפ באנוסאווארי צ'אי הוא לא מסעדה...) עולה 600-1,000 באהט לזוג, וערב שתיה סולידי בסקסופון עולה כפול מזה... לא מדבר על שלוש פעמים בשבוע בQ-BAR, אבל כן פה ושם משהו קצת יותר מסתם לנדל ברחוב...(אתה מוזמן להשתמש בפועל "לנדל" (לאכול נודלס...) - פג התוקף על הפטנט) אם תאהב את זה או לא, זר שעושה רילוקיישן ממדינה מערבית (אולי אפילו ישראל...) למדינת "עולם שלישי" (שנינו יודעים שישראל גם בעוד 50 שנה לא תהיה מפותחת כמו בנגקוק אבל מציאות לחוד והגדרות לחוד), מגיע לו ישקבל פיצוי נאות (אם בצורת משכורת נאה או הטבות שונות). הראיה הזאת של "תאילנד זולה אז לא צריך להרוויח כסף" היא בדיוק מה שמפיל את הרמה של הישראלים כאן. ילדים טיפשים שמוכנים לעבוד תמורת 50 אלף באהט לחודש רק כדי להגיד שהם חיים בחו"ל. אנחנו כאן כדי למלא תפקידים שתאילנדי לא יכול למלא (בין אם בגלל כישורים או אופי העבודה - שיווק בינלאומי, מחשבים וכו'). לא לחינם בעלי התפקידים החזקים במשק הם זרים, או נשלטים על ידי זרים. דרך אגב, תאילנדי שמכהן בתפקיד המקביל לזר לעיתים יקבל משכורת שוות ערך (אם מדובר בחברה מקומית). תפתח את העיתון ותראה עבודות לתאילנדים ב150, 200 ואף 300 אלף באהט לחודש...והם לא מקבלים פיצוי על שום דבר... מה שכן, בקטע של עבודת בת הזוג למטרת שמירה על שפיות - אני אפילו לא מתחיל להתווכח איתך כי אתה צודק באלף אחוז!!! ולא מדובר רק בבת זוג ישראלית...

KajaGugu

New member
נו באמת 2.5

לא מעוניין להפוך את זה לויכוח למטרת ויכוח. אני לא אומר שאי אפשר לחיות כך, עניתי לאדם שתיאר את מצבו ומעמדו. אדם כזה לא אמור להרוויח 1000 דולר. יש שני סוגים של EXPATS בבנגקוק: 1. המורים לאנגלית וכו', אנשים שנימצאים שם בעיקר בגלל האישה או בגלל הנשים, בשבילם כל יום שהם יבלו בו מחוץ לממלכה הוא עונש, החיים בבנגקוק הם חגיגה בשבילם. הם מוכנים לעבוד בבנגקוק בכל שכר שיאפשר להם להישאר שם. הם הגיעו למקום אחרי טיול או טיולים ובחרו את היעד הזה במיוחד. אין להם עמדת מיקוח טובה מול מעביד בגלל שיש כמוהם רבים שמוכנים לעבוד בבנגקוק תמורת סכומים נמוכים. מדובר בעיקר באירופאים ובריטים בפרט. 2. אנשים שנישלחים לבנגקוק מטעם העבודה וביוזמת המעסיק. הם נישלחים לשם ממש כמו שאחרים נישלחים להונג קונג, בומבי או תל אביב. הם לא בחרו את היעד והמעבר בד"כ כולל מעבר של אישה וילדים. כמובן שזה תיאור סטראוטיפי ויש הרבה שיושבים איפה שהוא באמצע אבל אלה שני הטיפוסים האפשריים. אני מאמין שאתה שייך לסוג הראשון והבחור שהגיב שייך לסוג השני. אין כאן בעיני מקום להשוואה.

grisaro

New member
מעבר לתאילנד 4.5

שלום לכולם, תודה רבה על העזרה (למרות החילוקי דעות..) אני אמור לדעת יותר לגבי המעבר שלי במהלך שבוע הבא ואני אשמח להתייעץ עם כולכם שוב. תודה ויום טוב

boazbangkok

New member
וואו

איזה מחמאה. תודה , תודה תודה. אני שמח לדעת שאני עדיין נשמע כמו בן 25 שמלמד אנגלית וגר בבנגקוק בגלל החברה....יש! הצלחתי. סוד הנעורים הניצחי ביד! נהא הא הא (צחוק מרושע) אבל עכשיו צחוק בצד, ואני כן אהפוך את זה לוויכוח כי מזמן לא היה לי ויכוח עסיסי וטוב (התאילנדים כל כך אנטי עימותים...) נתחיל בעובדות. אני בן 33. יאפי לשעבר, בעל חברת אינטרנט לשעבר, בעל חברת רהיטים לשעבר, שיובא לבנגקוק מהארץ, ואחרי שהשתחררתי מעול המעבידים שהביאו אותי (ישראלים כמובן) חי ועובד בבנגקוק. אה, ואני מרוויח קצת הרבה יותר מאלף דולר...שלוש פעמים פי אם אנחנו חייבים להיכנס לזה. אבל....העובדה שאני יאפי לשעבר נותנת לי את האפשרות לחיות כמו בנאדם. ואני מודה ומתוודה, אני יותר תאי מפאראנג. הייתי פאראנג, בכמה יבשות. תאי יותר כיף :) וכן, אני מדי פעם אוכל ב10 בהט ברחוב, ומעדיף לשבת בבר מקומיאו לפחות חצי מקומי טוב מאשר בבר של בית מלון (זה לא מקומם איך בתי מלון בכל העולם ניראים אותו דבר? ויש לי בעיה עם מקומות שבהם הצוות לבוש יותר בהידור ממני...) דרך אגב, אני לא זוכר של מי היתה ההודעה, אבל למה להוציא 1000 בהט על ערב שתיה בסקסופון כשאתה יכול במחצית הסכום להשתכר כדבעי בטוקיו ג'ו והמוזיקה הרבה יותר טובה...(למרות שבסקסופון יש את הציפס הכי טוב בעיר...:) מסקנה אישית לחלוטין שלי? ובאמת אישית ואני בטוח שרובכם לא תסכימו, אבל מבחינתי, אם אתה מגיע לבנגקוק כדי לחיות כאילו אתה ברמת גן? תישאר ברמת גן. חבל על הזמן של כולם. אבל אם אתה מוכן לקבל את בנגקוק כבית שלך לתקופה הקרובה? get on board' you're in for one hell of a ride :)

kapi890

New member
במה אתה מתעסק שם

במה אתה עוסק בבנקוק שאתה מרוויח כל כך טוב?

למעלה