נו באמת (2)
דבר ראשון, נעים להכיר...אני בן ואני גר בשכונה הדרום מזרחית אליך (צ'יטלום רבתי, מאחורי הסנטרל...) בוא נעמיד כמה דברים על דיוקם.... ה25 אלף באהט שאתה משלם הם מן הסתם רק רנט...תוסיף על זה חשבונות, עוזרת, כביסה, UBC והנה הגעת ל30-35 אלף בחודש. לנסוע בסקייטריין לעבודה זה נחמד...אם אתה סטודנטית בג'ולאלוקונג עם גשר בשיניים. כשמדברים על איכות חיים גבוהה (כמו שמנהל מכובד בחברה בינלאומית אמור לחיות בה...) אז מדברים בין השאר גם על רכב, ביטוחים למיניהם, טיסות לארץ וכו'. להוציא 4,000 באהט בחודש על מסעדות, שתיה, הופעות וכו' נראה לי קצת לא הגיוני, אם נגיד שערב ממוצע במסעדה (ולא, הדוכן של הקוואיצ'אפ באנוסאווארי צ'אי הוא לא מסעדה...) עולה 600-1,000 באהט לזוג, וערב שתיה סולידי בסקסופון עולה כפול מזה... לא מדבר על שלוש פעמים בשבוע בQ-BAR, אבל כן פה ושם משהו קצת יותר מסתם לנדל ברחוב...(אתה מוזמן להשתמש בפועל "לנדל" (לאכול נודלס...) - פג התוקף על הפטנט) אם תאהב את זה או לא, זר שעושה רילוקיישן ממדינה מערבית (אולי אפילו ישראל...) למדינת "עולם שלישי" (שנינו יודעים שישראל גם בעוד 50 שנה לא תהיה מפותחת כמו בנגקוק אבל מציאות לחוד והגדרות לחוד), מגיע לו ישקבל פיצוי נאות (אם בצורת משכורת נאה או הטבות שונות). הראיה הזאת של "תאילנד זולה אז לא צריך להרוויח כסף" היא בדיוק מה שמפיל את הרמה של הישראלים כאן. ילדים טיפשים שמוכנים לעבוד תמורת 50 אלף באהט לחודש רק כדי להגיד שהם חיים בחו"ל. אנחנו כאן כדי למלא תפקידים שתאילנדי לא יכול למלא (בין אם בגלל כישורים או אופי העבודה - שיווק בינלאומי, מחשבים וכו'). לא לחינם בעלי התפקידים החזקים במשק הם זרים, או נשלטים על ידי זרים. דרך אגב, תאילנדי שמכהן בתפקיד המקביל לזר לעיתים יקבל משכורת שוות ערך (אם מדובר בחברה מקומית). תפתח את העיתון ותראה עבודות לתאילנדים ב150, 200 ואף 300 אלף באהט לחודש...והם לא מקבלים פיצוי על שום דבר... מה שכן, בקטע של עבודת בת הזוג למטרת שמירה על שפיות - אני אפילו לא מתחיל להתווכח איתך כי אתה צודק באלף אחוז!!! ולא מדובר רק בבת זוג ישראלית...