מעבר לתואר שני - שאלה לבוגרי האו"פ

פטל 11

New member
מעבר לתואר שני - שאלה לבוגרי האו"פ

ואני יודעת שיש פה כמה כאלה

איך הסתגלתם למעבר מתואר ראשון באו"פ לתואר שני באוניברסיטה "רגילה"?
זה לא היה שוק?
אשמח מאד אם תוכלו אם תוכלו לשתף קצת.

תודה רבה

Columbina

New member
תשאלי אותי בדצמבר

בעיקרון לא אמור להיות שוק. מבנה הלימודים ובכלל התואר, מאוד שונה אבל האו"פ מעניקה מספיק כלים כדי שהסטודנטים שבאמת השקיעו (כמו נגיד קריאת מאמרים ולא תרגומים) יוכלו להתמודד.

m a n t i s

New member
מעבר חלק לחלוטין ומפתיע בקלותו. בהצלחה!

אם יש לך שאלות ספציפיות את מוזמנת.

פטל 11

New member
שאלות ספציפיות

אני שמחה שאצלך זה עבר חלק, כי הבנתי שלפעמים זה לא פשוט.
לדוגמא -
האם הציפיות ממך כסטודנט היו אחרות מבעבר?
איך זה לעבור ללמוד בימים מרוכזים וארוכים?
איך ההתמודדות מבחינת השגת חומר לימוד (הרי אין ספרי קורס בבית)?
ובעצם, כל דבר שהיה שונה ממקודם, אפילו ברמת התקשורת עם המנחים והיחס שניתן.

ברור לי שלא תהיה ברירה וחייבים להסתגל, אבל אני אשמח לדעת קצת יותר לקראת מה אני הולכת..

תודה רבה!

m a n t i s

New member
תשובות ספציפיות

אני לא בטוח שאני מבין למה כוונתך ב"ציפיות ממני כסטודנט". מטבע הדברים, המרצים לא יודעים היכן למד כל סטודנט שלהם בתואר הראשון והציפיות מכולם הן שוות. ברמה הסובייקטיבית, מבחינתי, מצאתי שברוב המקרים הרגלי הלמידה שלי היו יעילים יותר משל עמיתי ושהדרישות היו קלות יחסית. עם זאת, כמובן שישנה שונות בין קורסים ובין מרצים, כאשר ישנם מקרים מאתגרים יותר מכל קורס תואר ראשון שלקחתי בפתוחה, אבל גם עמיתי שלמדו באוניברסיטאטת סגורות התקשו.
בד"כ לא ממש נוצרים ימי לימודים ארוכים ויש חופש יחסי בקביעת המערכת (במחיר של פשרה על רמת העניין בקורסים כמובן). סה"כ אין הרבה נ"זים וזה מתפזר. במקרים שכן יוצא לבלות הרבה זמן באוני', זה נסבל, הריכוז נשמר (אבל זה אינדיבידואלי) ויש תמיד מה לעשות בין לבין.
לא ראיתי כל צורך להשיג חומר לימוד מעבר למה שנלמד בקורס והמאמרים אלים מפנים המרצים. ברובם המוחלט של הקורסים לא לומדים מספרים אלא ממאמרים, וגם כשכן מסתדרים עם הספריה.
התקשורת עם המרצים (בשונה מהמנחים) היא ישירה וזמינה הרבה יותר ולרוב היחס מצויין, במיוחד בקורסים קטנים והם למעשה רוב הקורסים בתארים מתקדמים (אני מודה שהשאלה קצת מוזרה לי כי לא ידוע לי על אישיו עם יחס של מנחים / מרצים).
ההתמודדות עם מזכירות במקום מוקד הפניות מצריכה הסתגלות, אבל ברוב ההיבטים זה עדיף.
סוג המטלות והיקפן שונה מבאו"פ. לרוב הן יהיו פחות מובְנות (כמו שאלות בממ"ן) ויותר עמומות, מצריכות דיון, חשיבה מקורית וכו'. כמות המטלות עשויה להיות גדולה יותר ולעיתים גם היקפן. כמו כן, ברוב הקורסים ישנה מטלת סיכום כלשהי (במקום מבחן - לרוב בפורמט של הצעות מחקר) בנוסף לעבודה השוטפת. למעשה כמעט שאין מבחנים.
במגמות המחקריות, למי שמעוניין, ישנה אפשרות להשתלב בהרבה פרויקטים מחקריים במקביל (ובחלק מהמקרים גם לקבל על זה קרדיט, כסף או נ"ז) - מה שרובנו (למעט יחידי סגולה כמו קולומבינה
) לא הכרנו, אלא בסמינריוניות (וגם אז, רק מי שבאמת השקיע).
בקטע החברתי - שמיים וארץ! אין לי איך להדגיש את זה מספיק.

אני לא מצליח לחשוב כרגע על משהו נוסף למעט להזכיר שוב שזה לא מפחיד כפי שזה נראה לפני המעבר, מרגש, מהנה ומעורר השראה (לפרקים).

אני לא יכול לראות במהלך הכתיבה אם רשמת בהודעות קודמות - לאיזו מגמה את ממשיכה?

Columbina

New member

אחד הדברים המבאסים היתה המחשבה על כך שאצטרך לעשות עוד קורסים אבל אחרי ההודעה שלך אני מרגישה קצת יותר טוב לגביהם

Columbina

New member
כי זה לוקח לא מעט זמן

בחיפה יש יחסית הרבה נ"ז.
אני מעדיפה להשקיע את הזמן הזה בדוקטורט לעתיד ומחקרים אחרים. ברור שיש קורסים שאני מחכה לקחת, כאלה שקשורים לדברים שאני חוקרת/הולכת לחקור. גיליתי שזמן הוא המצרך היקר ביותר ואף פעם אין מספיק. אני לא יודעת עדיין איך לארגן את הכל ככה שאני באמת אספיק את מה שאני רוצה.

m a n t i s

New member
אני דווקא חששתי מההיפך, שבמ.א ובדוק' אפסיק...

ללמוד דברים חדשים בפורמט הרגיל (של קורסים), אלא רק דרך "יצירה עצמאית" של ידע. שמחתי להתבדות.

Columbina

New member
אולי אנחנו נהנים מדברים שונים...

יש כל מיני דרכים לרכוש ידע. המטרה במחקר היא ליצור ידע חדש אבל לא רק, גם ללמוד מה עשו לפניך, שיטות חדשות וכד'. במקרים כאלה אני (והמנחה מן הסתם) בוחרת מה ללמוד, מארגנת לעצמי את החומר ומה ניראה לי רלוונטי יותר או פחות. בקורסים אין את החופש הזה.
אני גם פחות נהנת מלמידה פרונטלית אלא יותר מקריאה או דיונים אחד על אחד. אני דיי מאבדת את הפוקוס בהרצאות.
בכל מקרה, הפורמט הוא אחר ואני בטוחה שיהיה מספיק מהכל

פטל 11

New member
המון תודה!

על התשובה המושקעת והמפורטת, עזרת לי.
שולחת גם

למעלה