מעבר לתחליף חלב+הנקה

לי 188

New member
מעבר לתחליף חלב+הנקה

שלום רב הפשוש הקטן כבר בן ארבעה חודשים ולפני כשבועיים חזרתי לעבודה .עד חזרתי לעבודה הנקתי הנקה מלאה ואצל המטפלת אוכל סימילאק מכיוון שלא הצלחתי לשאוב הרבה בקבוקים. יש לי שני שאלות: 1.כשהנקתי הנקה מלאה בגיל חודשיים וחצי בערך הוא היה אוכל ארוחה אחרונה בסביבות עשר וחצי-אחד עשרה וישן מצוין כל הלילה עד שבע בבוקר בערך מאז שהתחלתי לו סימילאק אצל המטפלת למרות שמרגע הגעתי הביתה בארבע בערך אני רק מניקה הוא התחיל להתעורר בלילה רעב וחזרתי אחורה להניק בשעות הלילה. מדוע הוא חזר להתעורר בלילה? האם יש קשר להתחלת ההאכלה בתחליף חלב? 2. כאשר אנו חוזרים הביתה בסביבות ארבע לפעמים הוא ישן והחזה שלי גדוש מכיון שאני לא שואבת בעבודה לצערי אין לי אפשרות וזמן ולכן אני שואבת בבית כשחוזרת מהעבודה .אני ממשיכה להניק כשהוא מתעורר וגם בשעות הערב אבל בלילה בארוחה האחרונה לפני שאנחנו הולכים לישון אני מרגישה שהחזה שלי כבר ריק וגם הפשוש כשיונק מתעצבן ובוכה ואני שמה לב שבאמת לא יוצא לו הרבה ולכן הוא מתעצבן ואז אני מתיאשת ונותנת לו בארוחה האחרונה סימילאק. מדוע למרות שאני ממשיכה להניק משעות אחה"צ אין ייצור נוסף של חלב ואז בלילה אני ריקה לגמרי הלא ההנקה היא זו שמגבירה את הייצור ובגלל זה אני משתדלת רק להניק כשמגיעה הביתה כדי שלא יגמר לי החלב ובכל זאת הוא נגמר? בתודה

חזרה לעבודה

לאחר חזרה לעבודה אמהות רבות מגלות שינויים בהתנהגות התינוק שלהן. הרבה תינוקות מתעוררים מחדש בלילה, גם אצל אמהות ששואבות וגם אצל אימהות שלא. ההשערה היא שהתינוקות רוצים להשלים "זמן איכות" עם האימא שלהם. אי-אפשר לדעת האם ההתעוררות במקרה שלך קשורה למתן תמ"ל (שאכן יותר קשה לעיכול) או לא. כדי לדעת צריך לנסות כמה ימים לא לתת תמ"ל ולבדוק מה יקרה בלילות. אני מבינה שהערבים הם תקופה קשה של היום. הרבה תינוקות מתנהגים שונה בערב מאשר בשאר היממה. זה יכול להיות כי היא עייף יותר, ויכול להיות שהוא מתעצבן כי הזרם של חלב בערב, לפני שאת הספקת לנוח, יותר איטי. את מספרת שאת מרגישה שהחלב שלך נגמר בערב, בגלל התחושה שלך שהשדיים ריקים. אבל השד לעולם לא מתרוקן, נוצר כל הזמן חלב גם תוך כדי הנקה. החלב בערב הוא חלב מאוד בריא, עשיר בשומן, אבל בכל הנקה הכמות קטנה יותר מאשר בבוקר. אפשר לעזור להגביר את הזרם על-ידי לחיצה על השד תוך כדי הנקה. אפשר גם להסתובב איתו, ולהרדים אותו ללא ארוחה גדולה, בתכנון מראש שיכול להתעורר להשלמת ההנקה אחר כך, כי לאחר שאת נחה קצת בלילה כבר תהיה כמות גדולה יותר של חלב. ואם את בוחרת לתת לו בקבוק, אפשר לתת לו קצת מהחלב- אם ששאבת כאשר חזרת מהעבודה. ההנקה המרובה בערב ובלילה בהחלט מגביר את היצור. הכי הרבה חלב נוצר בלילה, כאשר רמת הורמון הפרולקטין גבוה. בערב את עייפה, אבל בלילה את ישנה ונוצר הרבה חלב. התינוק שלך מאוד חכם בכך שהוא מתעורר להנקות לילה! בהצלחה, אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה