מעבר לתפריט ללא חלב אצל פעוטות

iron lung

New member
מעבר לתפריט ללא חלב אצל פעוטות

אשמח לשמוע מאמהות על פתרונות פשוטים להעשרת תפריט בסידן
ועל שילוב קטניות בתפריט לפעוטות.
ועוד: האם החלפתם תמ״ל בחלב שקדים או אחר, ובאיזה גיל? הבנים שלי (בני שנה וחצי) כבר אוכלים הכל, שותים בקבוק רק פעם או פעמיים ביום, לפני השינה. איכשהו קשה לי מנטלית להחליף את התמ״ל בבקבוקים האלה, למרות שאני מאוד רוצה וגם יודעת שהם לא מהווים בסיס לתזונה, אלא רק השלמה ואפילו סוג של פינוק.
המון תודה על כל עצה.

Dr T noki

New member
לא כל כך הבנתי

האם את רוצה תפריט טבעוני נטול בשר מוצרי חלב וביצים או רק להפסיק תמ״ל?
אם את רוצה טבעונות - בגיל הזה הייתי מתייעצת ספציפית עם דיאטנית או גורם מקצועי כדי לוודא שהפעוטות מקבלים את כל אבות המזון.

ספציפית לגבי מתן תמ״ל - בגיל שנה וחצי אין צורך תזונתי במתן תמ״ל לפעוט בריא שאוכל כפי הצפוי לגילו, לכן אני לא רוא שום סיבה לא לתת להם משהו אחר, יש אפשרויות טובות ובריאות יותר מתמ״ל (שהוא בסה״כ אבקת חלב מומסת במים).

ladybug6

New member
תמ"ל זה לא אבקת חלב מהולה במים..

רק חשוב לי להבהיר שתמ"ל זו תרכובת מזון לתינוקות שמכילה את כל הויטמינים ומינרלים שהגוף צריך. תינוקות גדלים על זה בלבד (בהיעדר הנקה) אז כמובן שזה לא סתם אבקת חלב עם מים. בכל מקרה, יש גם תמ"ל צמחי. אני כמובן בעד הנקה ולא חובבת תמ"ל בכלל אבל עדיין היה לי חשוב להבהיר את העניין..
&nbsp
אני כן מסכימה שבגיל הזה אין צורך בתמ"ל מבחינה תזונתית.
&nbsp
ולאיירון לאנג -
קטניות אפשר לשלב במלא דרכים!
- לביבות וקציצות משילוב של קטניות וירקות ודגנים (יש מלא מתכונים ברשת, מוזמנת לחפש)
- חביתות מקמח עדשים / חומוס
- ממרחים שונים מקטניות וירקות - כמו ממרח חומוס, ממרח עדשים כתומות עם טחינה, ממרח שעועית לבנה ועשבי תיבול, ועוד
- העשרת רוטב אדום בעדשים כתומות, הן נמסות בבישול ולא מבחינים בהן
- מרקים עם קטניות שלמות / טחונות
- וכמובן שאפשר גם להגיש בצורה המקורית, כמו מנה של אפונה, סלט עדשים, גרגרי חומוס מתובלים, תבשיל שעועית ברוטב אדום, מג'דרה ועוד.

Dr T noki

New member
סליחה, אני אדייק

תמ״ל זו אבקת חלב מועשרת (בוויטמינים ומינרלים) מהולה במים וככזו אין לה שום יתרון על פני מזון רגיל , להיפך.

העובדה שיש תינוקות

שגדלים על זה בהעדר הנקה לא הופכת את זה למשהו אחר ממה שזה. זה מוצר מעובד מאד שהדמיון בינו לבין המקור מקרי בהחלט, שיכול לקיים תינוקות כשאין ברירה
אבל כשניתן לצרוך מזון רגיל מגוון וטרי - זה עדיף. תחת הנחיות מקצועיות כמובן שמתיחסות לגודל מנות וכמויות נרשות לתפריט מאוזן ומלא

Dr T noki

New member
כשכותבים בסמארטפון או בטאבלט נאלצים לפעמים לקצר

אז לא תמיד הניסוח קולע בול.
אני יוצאת מנקודת הנחה שכולנו יודעים שתמ״ל היא אבקת חלב מועשרת בוויטמינים ומינרלים וחלילה לי לפגוע ביצרנים אך במהות אני עומדת מאחורי ההגדרה שמדובר באבקה שמוהלים במים והיא ברירת מחדל ולא מזון בריאות, לי צורם שחברות התמ״ל מנסות לשווק את המוצר כמזון בריאות ומעודדות גם פעוטות בריאים לצרוך אותו עד גיל שלוש במסווה של ״שוקו בריאות״ וכו׳, על מנת להרוויח כסף.
כמובן שלא זה מוקד הדיון אך מכיוון שהשרשור נפתח על ידי אם לפעוטות מבקשת להתייעץ היה חשוב לי להבהיר שאין כל צורך תזונתי בתמ״ל בגיל הזה לפעוטות בריאים ועדיף לתכנן תזונה בריאה מירקות, פירות, עדשים וכו׳. בנוסף כדאי לעודד שתיה מכוס פטנט ופחות מבקבוק, בעיקר לפני השינה.

ועוד תוספת לפותחת השרשור -
יש לציין כי משרד הבריאות הוציא הנחיות לתזונת התינוק הצמחוני או הטבעוני - באתר משרד הבריאות היה ניתן לקרוא אותן בעבר, אפשר להיעזר בהנחיות אלו בנוסף ליעוץ איש מקצוע ספציפית לגבי הפעוטות האלו.

שתהיה שנה טובה ובריאה לכולם!

ladybug6

New member
ממש ממש לא אכפת לי מיצרני התמ"ל

זה הטריד אותי כי בהשוואה לחלב שקדים למשל, זה עדיין יותר מזין, כי זה מועשר בכל הויטמינים ומינרלים, אבל לא זה ולא זה צריכים להוות ארוחה בגיל הזה.. זה העניין. כך שאנחנו מסכימות על הכל וזה סתם היה עניין סמנטי שאני לא רציתי שיתפרש ממנו שלשתות חלב אחר לפני השינה זה עדיף

iron lung

New member
תודה לכל מי שהתייחס

וסליחה שהייתי לא ברורה, ניסיתי לקצר.
כאמור, בני שנה וחצי, התזונה מבוססת על מוצקים והם אוכלים הכל. התפריט כולל בעיקר ירקות, פירות, אגוזים ודגנים מלאים. הוא כולל גם מוצרי חלב, ביצים ובשר - אורגניים. כאמור, צריכה להשתפר בשילוב קטניות לתוך התפריט - עניין אחד שביקשתי בו עצה.
יש מס. סיבות שבגללן אני רוצה לנסות להוציא חלב (ובעיקר חלב פרה) מהתפריט. תעשיית החלב היא אחת מהאכזריות בעיני. הייתי רוצה להוציא גם ביצים, אבל זה הרבה יותר מסובך מבחינה תזונתית (כך על פי תזונאית וגסטרואנטרולוגית שליוו את הבנים שלי מלידה ועד גיל שנה, כיוון שנולדו פגים). כמו כן, אחד מהבנים שלי סובל מאטופיק דרמטיטיס ואני רוצה לבדוק אם חל שיפור עם תזונה מופחתת / ללא לקטוז. מסיבה זו, מעוניינת גם להחליף את התמ״ל. כפי שציינתי, ברור לי שהתמ״ל כבר לא נחוץ מבחינה תזונתית, הבקבוקים לפני השינה הם עניין של הרגל ועוזרים להם ללכת לישון. לכן ביקשתי להתייעץ עם הורים שנותנים בקבוק עם משהו אחר, כדי לקבל רעיונות / לבדוק מה האפשרויות.
בעיקרון, נטיית הלב שלי היא לכלול בתפריט שלהם את המינימום הדרוש מהחי. אני רוצה לעשות שינויים בזהירות, כדי לוודא שלא יחסר להם דבר.

שוב תודה על כל עצה

ו אולי

New member
תזונה ואטופיק דרמטיטיס

אני לא יודעת להמליץ לגבי תמ"ל ותזונה בגיל שנה וחצי ונשמע שהתפריט שלכם די בריא.
&nbsp
רק רציתי להוסיף שמהנסיון שלי הפסקת אכילה של מוצרים תעשייתיים (עם חומרים משמרים, צבעי מאכל ושאר הכימיקלים), הפחתת מלח ותבלינים חריפים, והפחתה גדולה של מזונות עם סוכר, עזרה מאד לאטופיק דרמטיטיס.

iron lung

New member
תודה רבה

על העצה. אני משתמשת במעט מאוד מוצרים מעובדים / תעשייתיים (כמעט ולא עושה קניות בסופר, קוראת תמיד את התוויות של המוצרים שאני קונה). באופן כללי, מקפידה מאוד על תזונה בריאה, גם שלי וגם שלהם (אני עצמי צמחונית למעלה מ 20 שנה ובשנה האחרונה עוברת בהדרגה לטבעונות, למרות שממש לא קל לי - לא כדי לאמר שצמחונות / טבעונות בהכרח בריאה יותר, למרות שיש כאלה שיטענו שכן, אלא כדי לאמר שאני מאוד מודעת למה שאני אוכלת). גם במלח כמעט ולא משתמשים. בסוכר אני מודה שכן - הם אוהבים מתוק. אנסה להיות מודעת לעניין זה יותר.
כך שלא נראה לי שכאן מקור הבעיה. האטופיק ממש החמיר לאחרונה, ואני מאוד רוצה להקל עליו, לכן חושבת לנסות להפחית חלב.

למעלה