מעבר מארה"ב

brownpoint

New member
מעבר מארה"ב

שאלות של מתחילים... אני גר מזה שש שנים בארה"ב ומסיים בימים אלו את התואר הראשון באוניברסיטת בניו יורק. אני בתהליכי קבלת החלטה לגבי היכן להמשיך בלימודי התואר השני כאשר הייתי שמח לעשות זאת בארה"ב, אלמלא... אלמלא לא הייתי מותש מהמאבק התמידי אחר אישור עבודה/ עבודה חוקית המתיישבת עם חוקי ויזת סטודנט. האם קנדה שונה ביחסה לסטודנטים? האם מתקבל אישור לעבודה במשרה מלאה במהלך הלימודים? אגב, עשיתי את מבחן הנקודות לצורך בדיקת ה"זכאות" (בהעדר מילה טובה יותר) והניקוד שהתקבל היה למעלה מ-70. האם (היפוטי) ניתן להתחיל את ההליך בעודי בארה"ב ?

shipy1234

New member
אתה בטוח שחישבת נכון?

עם תואר ראשון בארה"ב למעלה מ- 70 נקודות? אתה נשוי עם בת זוג אקדמאית?

בתור סטודנט בקנדה

תוכל לעבוד בכמה עבודות שקשורות איכשהו באוניברסיטה. בן הזוג, לעומת זאת, יוכל לעבוד בכל מה שליבו חפץ (כמעט).

brownpoint

New member
לימודים ועבודה

האם ישנם הבדלים משמעותיים בתנאי הויזה של סטודנט בארה"ב וסטודנט בקנדה (בהתייחס לאפשרויות עבודה)? הדבר החשוב לי ביותר כרגע הוא לעבוד בזמן הלימודים ולאו דווקא באוניברסיטה... האם לדעתכם (בהתחשב ב"ניקוד" שלי) ניתן להתחיל תהליך הגירה מארה"ב ע"מ שאוכל ללמוד אך גם לעבוד (תחילת לימודים משוערת בספטמבר 2008)?

עם הניקוד שלך אתה יכול להתחיל את התהליך

בכל מקרה, גם אם תתחיל את התהליך כשכבר תהיה סטודנט אז העסק יתבצע מבאפלו ניו-יורק ולא יהיה לך איזה הבדל משמעותי בזמנים כך או כך. לגבי הרצונות שלך לספטמבר 2008 - אף אחד לא יכול להבטיח כלום (אלא אם תשיג הצעת עבודה ממעסיק קנדי) בכל מקרה, אם בסופו של דבר אתה רוצה להיות בסטטוס PR, תגיש את הניירות עכשיו, אין לך מה לחכות.

למעלה