מעבר מגמות בתואר השני

baaviad3

New member
מעבר מגמות בתואר השני

שלום לכולם,

עד כמה קשה לעבור ממגמה אחת לשנייה בתואר השני, נאמר מקוגניטיבית לחברתית או מפסיכוביולוגיה למדעי המוח ?!

האם מתייחסים לסטודנטים לתואר שני באותו אופן שמתייחסים למועמדים רגילים מבחינת תנאים ודרישות או שסטודנט לתואר שני בפסיכולוגיה מקבל יותר ''נקודות זכות'' ?!

שאלה לידע כללי בשלב זה :)

reakwind

New member
המעבר מפסיכוביולוגיה למדעי המוח

הוא לא בדיוק מעבר מגמה אלא יותר מעבר מחוג אחד לחוג אחר
אני מניח שיתייחסו אלייך באותו אופן שהיו מתייחסים למישהו עם תואר ראשון שמנסה להתקבל לחוג
אבל כדאי שתשאל אנשים בחוג שאליו אתה רוצה לעבור

baaviad3

New member
אשמח עם עוד מישהו ישתף מהידע שלו

אני בטוח שהנושא הזה כבר עלה אך לא מצאתי כל התייחסות לכך בחיפוש.

זה לא שאלה של מעבר

זה שאלה של עניין.

קוגניטיבית וחברתית למשל שונות מאוד בתחומי העניין ושיטות המחקר שלהן. פסיכוביולוגיה קרוב יותר לקוגניטיבית וכך גם מדעי המוח.

בגדול, במגמות המחקריות, זה יותר שאלה של מה אתה רוצה לחקור ופחות שאלה של איזה מגמה אתה.

אפשר לעבור מגמות אחרי שהתקבלת לתואר השני (בתוך המגמות המחקריות, ואפילו למגמות הקליניות במקרים מיוחדים) אבל ישאלו אותך למה אתה רוצה לעבור, מה הסיבה.

arts in therapy

New member
מעבר בין מסלולי לימוד

אם המטרה היא להתקבל למסלול שקל יותר להתקבל אליו, ואז לקוות שאפשר יהיה יותר בקלות לעבור למסלול נחשק יותר, שקשה יותר להתקבל אליו - לא הייתי מציעה לסמוך על זה. מרצים/חוקרים מרימים גבה באופן לא מאוד אוהד. יחד עם זאת - לא בהכרח "מתחתנים" עם מגמה. עם במהלך הלימודים מוצאים שמגלים עניין בתחום שרלוונטי יותר למגמה אחרת - קל יותר ליצור קשר עם החוקרים הרלוונטים בתחום, והרבה פעמים אפשר לעשות מחקר "בינתחומי", ואף לשנות כיוון לגמרי, אבל אז כבר מכירים אותך.

למעלה