מעבר מהליכה לריצה

maiodo

New member
מעבר מהליכה לריצה

שלום חג שמח אני מנסה להוריד במשקל ובשילוב עם הדיאטה צריכה כמובן ספורט אני הלכנית טובה ויכולה ללכת שעות - הבעיה שאם אני עושה הליכה בחוץ זה משעמם אני גם לא מרגישה שזה קשה לי או שאני מתאמצת אפילו אם הקצב גבוה לכן אני מנסה להתחיל לרוץ הבעיה היא שאם אני רצה 30 שניות אני מתה מה הדרך הנכונה ללמד את הגוף לרוץ? האם למדוד זמן או ללכת עם התחושה? אשמח לעזרה בנושא תודה ! :)

johnniewalker20

New member
שלום לאמוציונאלית

קצת מוזר שאת יכולה ללכת "שעות" ולא מרגישה מאמץ גם בקצב גבוה, אבל לרוץ שלושים שניות גורם לך להרגיש "מתה". יתכן מאוד שטכניקת הריצה שלך לא נכונה או לחילופין צורת הנשימה שלך בעת הריצה משתנה דרסטית ואינה מאפשרת לך לנשום כראוי. הייתי ממליץ לך להיפגש עם מאמן ,אפילו למפגש חד פעמי,כדי לקבל הנחיות לגבי טכניקת הריצה והנשימה. חג שמח

ככה אני רואה את הדברים...

בשביל להוריד משקל צריך שתהיה זיקה בין כמה אוכל שנכנס לגוף, לבין כמה אוכל שיוצא + שילוב של פעילות גופנית בעצימות בינונית, בכדי לשרוף שומן את צריכה להיות על דופק נמוך (120-140) ובכדי שתגיעי לטווח שבו "נשרף" השומן, עליך להיות בפעילות של יותר מ-40 דקות עד שעה+ ואז את נכנסת למה שנקרא: חוב קלוריות שלילי. במידה ואת עם בעיית משקל, קשה לעבור לריצה וקודם כל צריך להוריד משמעותית במשקל (וזה גם לא כל כך בריא לגוף לרוץ עם משקל עודף), במידה ובכל זאת החלטת לרוץ כשהכל בסדר מבחינה בריאותית ותפקודית של כל המערכות בגוף, הרי שבשלב הזה אין חשיבות למהירות הריצה, אלא שהמטרה שלך היא להיות בתוך ה"טכנולוגיה של הריצה", כלומר, את מלמדת את הגוף התנהגות חדשה..., צריך לתת לגוף זמן להתרגל ו"ללמוד" את ההתנהגות הזאת, את יכולה להגדיר כל פעם מרחק, או זמן וחשוב שלא יהיו מאתגרים יותר מדי ואז את מתחילה להתאמן ב"להיות המילה שלך", כלומר, איך לא להפסיק לרוץ גם אם קצת קשה. מה שתחזקי זה את "שרירי" הסבלנות, הנחישות, המוטיבציה..., ואת התוצאות תתחילי לראות די מהר.

johnniewalker20

New member
ה 3 שורות הראשונות בהודעה שלך

לא ברורות/ לא ממש מובנות לי. תוכל לפרט?

איפה לא הייתי ברור ?

דיברתי על כניסה לחוב קלוריות שלילי בכדי לרדת במשקל (לאכול פחות קלוריות ולהוציא יותר) דיברתי על פעילות גופנית מתונה + כלומר בעצימות בינונית לאורך זמן של עד שעה דיברתי על עבודה בדופק נמוך יחסית (120-140) לא זוכר, יש עוד משהו ?

oridoron77

New member
אהלן רונן../images/Emo13.gif

מתגובה שלך ניכר חוסר דיוק מסויים.. 1. בשביל לאבד משקל, צריך גירעון קלורי שלילי. פעילות גופנית אינה חייבת להיות פקטור בעניין. 2. דופק נמוך יחסית 120-140 הוא יחסי. אין לנו אינדקציה של גיל המתאמנת, ורמת הכושר שלה שישפיעו על הדופק שלה. 3. בכדי לשרוף שומן צריך להיות בגרעון קלורי, ולדאוג שהתזונה תהיה מותאמת למטרת איבוד שומן. אם התנאים האלה יתקיימו, שומן ישרף במהלך שעות המנוחה ביום. אהבתי את השימוש בדפוסי התנהגות כהשכות לשרירים שצריכים לחזק. אורי

למעלה