מעבר מויזה L1 לGC

baryeal

New member
מעבר מויזה L1 לGC

שלום לחברי הפורום,

אנחנו גרים בקליפורניה כשנתיים, ויזה L1A
אני מעוניין לדעת מה האופציות הריאליות למעבר ל GC, בזמן סביר בטרם פקיעת ויזת ה L1A
1. החברה שבה אני עובד תגיש עבורי. אני בדרג ניהול בינוני, ללא עובדים.
2. להתראיין לחברות גדולות, אשר יש להם אפשרות להוציא ויזת עבודה. כמדומני H1B. ולאחר מכן לעבור מהויזה הזאת ל GC
3. אבא של אשתי הוא אזרח אמריקאי. גר בניו מקסיקו. אשתי מעל גיל 21, ויש לנו שני ילדים. אשתי נולדה בישראל, ומעולם לא הגישה/ הוגשה בשמה בקשה ל GC
4. אחר ?
וככל הנראה, כדאי להתייעץ עם עו"ד, נכון? אשמח להמלצות שמתאימות למצב שלנו.
תודה

Boston Guy

New member
כמה מתוך האופציות שכתבת הן ריאליות?

לגבי אופציה מספר 1: המעביד שלך מוכן להגיש עבורך בקשה לגרין קארד? דיברתם על זה? הוא מסכים להיות ספונסור שלך, ומוכן לממן את התהליך?
אם כן - זו אופציה ריאלית. אם לא - זו אינה אופציה ריאלית.

לגבי אופציה מספר 2: יש לך הצעות עבודה קונקרטיות מחברות שמוכנות לבקש עבורך ויזת H1B? יש מעבידים שרודפים אחריך ומנסים לשכנע אותך לערוק לשורותיהם, ומוכנים לחכות לך 10 חדשים עד שתוכל להתחיל לעבוד עבורם?
אם כן - זו אולי אופציה ריאלית. אם לא - זו אינה אופציה ריאלית.

לגבי אופציה 3: להבנתי, התהליך שעליו אתה מדבר לוקח יותר מ 10 שנים.

לגבי 4: אחר מה?

baryeal

New member
כל האופציות קיימות

אני מעוניין לדעת איזה אופצייה היא בעלת הסיכויים הטובים ביותר בזמן הטוב ביותר.

כיוון ש:
אופציה 1 - כפי שכתבתי, אני לא מנהל עובדים, ולא מנהל בכיר. החברה תממן ותהיה ספונסר. להבנתי, במקרה כמו שלי, אפשרות הדחייה היא יותר מסבירה.
אופציה 2 - לא לכול השאלות. השאלה אם בכלל להשקיע מאמץ בכיוון הזה? להבנתי, ויזות חדשות של H1B הן קשות מאוד להשגה.
אופציה 3 - כן. ילדים לאזרח ארה"ב מעל גיל 21 ונשואים, הם בעדיפות לא גבוהה במיוחד (F3). אבל מכיוון שהבקשה תוגש בניו מקסיקו, המשרד המטפל יהיה בטקסס. כרגע הם מטפלים בבקשות F3 מתאריך פברואר 2017. לעומת המשרד בקליפורניה שמטפל כרגע במרץ 2012
לגבי 4, האם יש עוד אופציות בעלות סיכויים טובים יותר? לפי תשובתך, אני מאמין ששלושת האופציות שכתבתי הן כנראה הטובות ביותר עבורינו. (הגרלה היא אופציה ממש קלושה ורחוקה)
תודה

zuki3

New member
האופציות קיימות רק בתאוריה, לא במציאות

אופציה 3 - בקשה של אבא לילדים גדולים , זמן ההמתנה היום עומד על 12.5 שנה לפני תחילת טיפול, התאריכים שאתה רואה הם לכאלו שכבר חיכו 12.5 שנה,
כך שזה לא אופציה רלוונטית ל14 השנה הקרובות לפחות.
https://travel.state.gov/content/tr...tin/2018/visa-bulletin-for-december-2017.html
אופציה 2 - יש לך 3 חודשים למצוא מעסיק שירצה להעסיק אותך, וגם להתפלל, כי יש הגרלה עם 70 אחוז סיכוי לא לזכות בה.
האופציה היחידה הרלוונטית, זה אם המעסיק הנוכחי שלך רוצה לבקש עבורך, תתחיל בלשאול אותו, אולי תקבל תשובה שלילית, ואז אתה בלי אופציות בכלל.

Kender00

New member
כפי שבוסטון גיא וצוקי רשמו הסיכויים למסלולים האחרים

נמוכים או ארוכים מאוד אז הם לא רלוונטיים
&nbsp
אם יש לך את הויזה שנתיים והמעסיק רוצה אותך אז למה לא לחדש את הויזה ואז להתחיל תהליך GC?
&nbsp
ולמה אתה חושב שתהליך שיתחיל המעסיק הנוכחי ידחה? אם מדובר על EB1c אז יש סיכוי גדול שזה ידחה אבל אפשר גם מסלול של EB2 אם יש תואר שני או תואר ראשון עם 5 שנות נסיון אחרי התואר (כמובן שהתואר והנסיון חייבים להיות מתאימים למשרה) או מסלול של EB3

liviur

New member
לא חייב להיות מנהל בכיר או לנהל עובדים

אני מנחש לפי התיאור שאתה על L1B כמומחה טכני לענייני החברה?
אם כן התהליך אכן ארוך יותר משמעותית (כי צריך להגיש PERM) - אבל בהחלט קיים.

liviur

New member
איכשהו פספסתי שציינת L1A ב5 מקומות שונים

... :|
עדיין כמו שכתבו לך - זה הנתיב הכי ריאלי

Boston Guy

New member
קיימות - אולי. ריאליות - לא.

אופצייה מספר אחת היא לכאורה הכי סבירה - אלא שהרוח שנושבת מההודעה שלך מתקבל אצלי הרושם שאתה מעריך שויזת ה L1A שלך הושגה בטיעוני כזב, ושבעצם מעולם לא עמדת בקריטריונים של ויזה מהסוג הזה... ולכן אתה חושש משני דברים:
1. שבקשת גרין קארד על בסיס העבודה הנוכחית שלך תיכשל בגלל שבמסגרת בדיקת הבקשה יתעמקו בהבנת מי אתה ומה אתה עושה - ויפסול את הבקשה.
2. שחידוש ויזת ה L1A שלך כשתוקף הויזה הנוכחית יסתיים לא יצליח, מכיוון שהיום הפרוצדורה לחידוש ויזה השתנתה ועוברת בדיקה הרבה יותר מעמיקה, כולל ראיון של בעל הויזה... והעובדה שהתפקיד שלך אינו תואם את הקריטריונים של ויזת L1A.

הבעיה היא ששאר האפשרויות שציינת הרבה פחות ריאליות להגעה לסטטוס בטווח זמן של שנה או שנתיים.
ולכן - הייתי משקיע את המאמץ בעבודה מול המעביד הנוכחי שלך בבניית תפקיד עבורך שיעמוד בקריטריונים של L1A ושאתה תהיה בו בזמן בקשת הגרין קארד.

baryeal

New member
עכשיו ברור יותר

שהאפשרות של מעבר מ L1A לGC היא הריאלית ביותר.
אתחיל להתעמק בדרישות למעבר כזה. להבנתי, הן גבוהות יותר מקבלת הויזה, וכמובן לא אוטומטיות, ומכאן החשש.
כל הידע שיש לי, זה מאחרים שעברו את התהליך עם מעמד בכיר משלי, ועם תנאי סביבה קלים יותר (לפני עידן טראמפ)

הנסיך.

New member
אין לך באמת 4 אופציות

יש לך אופציה 1 עיקרית - והיא האופציה הראשונה.
בתחילת השנה עברתי מL1 לGC, כרגע שני עובדים שלי עוברים תהליך זהה (מL1 ל-GC) כאשר אחד מהם מנהל אדם אחד והשני לא מנהל אף אחד.
במעבר מL1A לGC צריך רק קייס טוב ועו"ד שיגיש את כל המסמכים.
העובדים שעוברים בתהליך לא צריכים לנהל אנשים ספציפיים, הם יכולים להיות מועסקים בארגון מטריציוני ולנהל תהליכים או לנהל פונקציות מבלי שיהיו להם דיירקט ריפורטס.
משרד ההגירה מבין את זה ועו"ד טוב ידע לנסח את זה בצורה שתספק את הסינון.

רק מילה לגבי אופציה 2 - המעבר מH1B לכרטיס ירוק הוא משמעותית מסורבל, ארוך ומתיש יותר מהמעבר מויזת L1A, וזאת מבלי להתייחס אפילו לקשיים הזוגיים האפשריים שמעבר מסטטוס בו בת\בן הזג שלך יכולים לעבוד לסטטוס בו אסור להם לעשות כלום מלבד לשבת בבית.

לגבי שאר האופציות - כבר כתבו לך שהן לא באמת ריאליות, מי מבחינת זמן המתנה ומי מבחינות אחרות.

ilanvag

New member
נכון בעיקרון, רק יש בעיה אחת -

אם קיבלת את הגרין קארד בתחילת השנה, אזי אתה עוד עברת את התהליך "הישן" של טרום עידן טראמפ, ולפני ששינו והחמירו את הכללים.

למרבה הצער - לא בטוח שהניסיון שלך הוא רלבנטי למה שקורה כיום. בתכל'ס, אם קוראים פורומים של הגירה, אזי רואים שגם עורכי הדין מבולבלים ולא ממש ברור מה קורה.

ולכן, הצהרה בסגנון של "צריך רק קייס טוב ועו"ד שיגיש את כל המסמכים" היא קצת בעייתית, כי כיום עדיין לא ברור לגמרי איפה עובר הגבול בין קייס טוב לכזה שאינו (כלומר לכולם ברור מהו קייס טוב בצורה קלאסית - מנהל בינלאומי שמנהל צוות גדול של עובדים ובעל אחריות משמעותית; אבל לא ברור מה קורה במקרים יותר גבוליים, ומה תהיה התוצאה).

בתכל'ס, אני בספק אם לאור הנתונים שהביא פותח השרשור, יש אפשרות לבנות קייס על בסיס A (כלומר קייס ל-EB1). יותר סביר קייס מדרגה נמוכה יותר, כמו שכתב קנדר. אבל מה שהכי חשוב זה שקודם כל המעסיק יהיה מעוניין לתת לו ספונסרשיפ לגרין קארד (ומתוך הכתוב, התחושה היא שזה לא בדיוק המצב); ובאם המעסיק מעוניין ורוצה לקדם GC, אזי תפקיד העו"ד זה לבנות את התיק הכי מתאים ובעל הסיכויים הכי גבוהים להצלחה -- על סמך כל הפרמטרים שיש לפניו. לנו אין מספיק נתונים בשביל לקבוע (על סמך מה שנכתב פה בשרשור), וזו גם לא ההתמחות שלנו - בשביל זה יש עו"ד שמטפל בנושא.

למעלה