מעבר מויזת עבודה לתושב קבע

alonisme

New member
מעבר מויזת עבודה לתושב קבע

שלום לכולם זה ציטוט מהפורום ישראלים בקנדה מ ynet
אני עבדתי 4 שנים בארה"ב. קיבלתי משכורת טובה מאוד, וסה"כ כזוג סגרנו משהו כמו 160K USD בשנה. א-ב-ל מאוד מאוד קשה (והיום עוד יותר) לקבל מעמד של תושב בארה"ב. אני הייתי שנתיים תוך התהליך כאשר פוטרתי מעבודתי (בשיא ההתרסקות של הבועה). היו לי בערך שבועיים להתארגן לעזיבה או לשינוי מעמד - מי שנמצא בויזה של עובד זמני לא יכול להישאר לאחר הפסקת העבודה. בסוף החלפתי לויזת סטודנט, עד שסיימתי את ה MBA, אבל היה (ועדיין) מאוד מאוד קשה למצוא חברה שתעשה sponsorship לויזת עבודה. יש היום היצע מאוד גדול של עובדים מקומיים. גם היום יש לי כמה אופציות לעבודה בארה"ב, אבל נשבר לנו מהסטאטוס הזמני, ומהתלות המוחלטת במעביד. לכן הסטאטוס הקבוע בקנדה קורץ לנו.
האם המצב באמת כל כך עגום? יש לנו משפחה (ילדי ארה"ב) שמוכנה ורוצה לסייע לנו האם זה יכול לעשות את ההבדל אם כן אז איך הם יכולים לסייע אני אודה לכם על כך דעה שתעזור אלון

טל ר

New member
כן

התאור של הדברים מדוייק מאוד. מאוד קשה למצוא מעביד שמוכן לעשות Sponsorship. בסטטוס של H1B או L1 אתה נמצא בכיס של המעסיק, והתלות שלך במעסיק בלתי נסבלת עד שעוברים לסטטוס קבוע, וכתלות בויזה ובתהליך, זה לוקח מספר שנים. משפחה יכולה לעזור רק אם מדובר בקרבה מדרגה ראשונה, הם צריכים לגור בארה"ב, וגם תהליך זה לוקח מספר שנים. טל.

למעלה