מעבר מויזת J1 ל H1B

Fellowship

New member
מעבר מויזת J1 ל H1B

להלן סיכום הפרקים הקודמים וכל המידע הרלוונטי
אישתי רופאה שלמדה והתמחתה בישראל, בסיום ההתמחות עברנו לארה"ב,
היא עובדת ב NIH כשמונה חודשים, המעבר היה עם ויזת J1 עבורה וויזות J2 עבורי ועבור הילדים,
אני הוצאתי אישור עבודה וקיבלתי EAD (אינני עובד),
על הויזות שלנו מוטבע באותיות קידוש לבנה שחל עלינו חוק השנתיים.
בתחילה היתה התלבטות משותפת עם ה NIH בנוגע לסוג הויזה (J1 או H1B),
הוחלט על J1 מכיוון שאת הויזה הזו אפשר לקבל מהר יותר,
גם בשל העובדה שלטובת המהירות ההגדרה היתה No Patient Contact
(לא יודע אם ההגדרה קשורה ישירות לויזה או נמצאת במקום אחר),
מה גם שהיא עברה את כל המבחנים האמריקאיים המסמיכים אותה לטפל בחולים,
הוסבר שיקח מספר חודשים לעבד את כל הנתונים, סוכם שלאחר המעבר תשתנה ההגדרה והיא כן תוכל לטפל בחולים.
לכן כשעברנו היא בעצם התקבלה ל Fellowsip מחקרי שאמור להשתנות ל Fellowship קליני.

השינוי שעל הפרק
כעת היא קיבלה מייל מזל טוב מה DIS, הם עדכנו שהתקבלו כל האישורים לביצוע השינוי, ולדעתם הכי טוב יהיה שהיא תעבור מויזת J1 ל H1B,
תהליך שידרוש גם בקשה ל Waiver מחוק השנתיים, להלן משפט המפתח מתוך המייל:

Congratulations! I see we just received your case on Friday for the Clinical Fellow.
Because you passed step 3 of your USMLE, it will be best to go from J-1 to H-1B,
which will require you filing a NOS waiver:
ttps://www.ors.od.nih.gov/pes/dis/VisitingScientists/Documents/nihnoswaiverpolicy.pdf

היא קבעה כמובן פגישה עם ה DIS ע"מ ללבן את הסוגיה.

עד אז, אשמח לשמוע את דעתכם בנוגע למספר שאלות ממוקדות
1. האם הבנתי נכון מהניסוח, המעבר ל H1B ידרוש הגשה (וקבלת) פטור מחוק השנתיים,
והמעבר הזה הוא המלצה אבל לא חובה?
(האלטרנטיבה היא כנראה התכנון המקורי, להשאר עם J1 אבל לעבור ל Fellowship קליני כולל טיפול בחולים).

2. במידה ונסכים עם ההמלצה ונתחיל תהליך של קבלת פטור מחוק השנתיים ומעבר לויזת H1B,
האם נכון שלבתי חולים יש מכסת ויזות H1B והתהליך לא כולל הגרלה ולא כפוף ללו"ז הרגיל של ויזה מסוג זה?

3. להבנתי, במידה והיא תעבור ל H1B, אני והילדים נאבד את ה J2 ונקבל H4,
אני אאבד את אישור העבודה (ה EAD יתבטל מיידית) ולא אוכל לעבוד בשום אופן ובאף צורה.
(לא עבור מעסיק ישראל, לא אמריקאי, לא כשכיר, לא כעצמאי ולא שאר ירקות),
אלא אם אצליח (לא פשוט) להוציא בעצמי ויזת עבודה - האם נכון?

4. האם נכון שויזת H1B היא ל 3 שנים ואפשר לבקש הארכה של 3 שנים נוספות,
ובנוסף, מכיוון שנקבל פטור מחוק השנתיים (זה תנאי למעבר, להבנתי), לא תהיה מניעה חוקית להמשיך למסלול Green Card?

5. האם יש עוד יתרונות/חסרונות שלדעתכם לא התייחסתי אליהם?

6. שאלת בונוס בנושא מיסים, כיום יש לה פטור ממיסים פדראלים,
אבל להבנתי מהחלק הבא במייל שחצי שנה לאחר השינוי הפטור יתבטל,
מכיוון שאין מול ישראל אמנה למניעת כפל מס במידה ומקבלים משכורת (לעומת מלגה כיום),
ולכן עבור 2018 היא תקבל פטור חלקי (ותגיש מספר סוגי מסמכים) ובהמשך תשלם מיסים מלאים - האם הבנתי נכון?
(וכן, היא תלך לסדנה
)

As an H-1B holder receiving wages, you would become a tax resident after 180 days of the change,
there isn’t a tax treaty for wage recipients for Israel (you would receive wages instead of a Fellowship as a Clinical Fellow (W-2 instead of 1042-S).
Next year you’ll receive both the W-2 and 1042-S and be a non-resident for most of 2018 depending upon when your CF starts.
I see that your Institute seems to hope for your Clinical Fellowship to start ASAP, but it will take time to apply for the waiver and change your status.
I recommend that you go to the tax preparation workshop in the spring to better understand these concepts if needed.​

רבה

oligomerization

New member
NIH יביאו לכם את כל האינפורמיה - אבל:

DIS מצויינים והם יביאו לכם המון המידע. אבל בקצרה:

1. כן (תצטרכו את הwaiver ) וכן זה רק המלצה (בהנחה שאתם לא מעוניינים להגר תשארו בויזה J)
2.נכון אישתך עובדת בNIH - והאירגון לא כפוף למספר הויזות\הגרלה וכדומה.
3. נכון - תקבל ויזה H4 - ולא תוכל לעבוד (אלא אם כן תמצא מעסיק שיתן לך ספונסר H1B - אבל פה אתה כן נכנס להגרלה...)
4.נכון ונכון - כלומר אין לכם ממש סיבה טובה לעבור לH1B אם אתם לא מתכננים להשאר בארהב וללכת לעשות גרין קארד.
5.שורה תחתונה - אתם רוצים להשאר? תעברו לH1B ותתחילו מסלול של גרין קארד (NIH על פי מה שאני יודע - לא עושים ספונסר לגרין קארד - אתם תצטרכו לעשות ספונסר עצמי - אבל יכול להיות שאני טועה - תבדוק מולם)
6.נכון - לא הבנתי את הקטע של הכפל מס - אבל בשורה תחתונה מרגע שאתם עוברים לH1B - לא יהיה לה פטור ממיסים פדראלים.

NIH DIS - מצויינים...

Fellowship

New member
תודה רבה! אכן דילמה

נכון לעכשיו אנו לא מתכננים להגר, אלא להיות כאן שנתיים/שלוש ולחזור לישראל.
זה מה שאמרנו כשהגענו וזה מה שאנו אומרים לאחר 8 חודשים כאן,
אבל אני לא מתיימר לדעת מה יהיה המצב, כיצד נרגיש ומה נרצה לעשות בעוד שנה/שנתיים, אולי זה ישתנה.

בנוסף, כרגע אני לא עובד, אני גם לא מתכנן להיות שכיר בקרוב, עשיתי זאת מספיק בישראל,
כעת על הפרק עומדת אפשרות לפתוח חברת סטארטאפ (יחד עם עוד 2 שותפים), אבל זה יקח עוד זמן,
הבעיה היא שאם היינו בטוחים ב 100% שלא נרצה להגר, לא היתה שאלה בכלל, היינו נשארים על J1/J2, כאשר התמורה היא שאני אוכל לעבוד.
אם רוצים להשאיר פתח להגירה, המחיר הוא שאני צריך לוותר על עבודה.

האם יש אפשרות לדחות את ההחלטה לשלב מאוחר יותר?
כלומר, לסרב כרגע לעבור ל H1B, להשאר על J, ובעוד סדר גודל של שנה לקבל את ההחלטה,
ואם נחליט לנסות להשאר, לעבור אז ל H1B.

נשאל זאת כמובן גם בפגישה עם ה DIS.

אגב, מעבר ל H1B הוא וודאי או שיש אלמנט פרקטי שלא תלוי ב NIH?
אני מניח שבסופו של דבר החותמת על ה Waiver ולאחר מכן על הויזה היא בידי המדינה,
השאלה היא האם ברוב המקרים אלו חותמות גומי או שמדובר ברמת אי ודאות גבוהה?

John the Savage

New member
תשובות

1. זו גם ההבנה שלי, אבל צריך לוודא את העניין איתם.

2. בהנחה שמדובר בבית חולים אוניברסיטאי, יש פטור ממכסות ל-H1B כך שאכן אין הגרלה וניתן להתחיל את התהליך מיידית.

3. למרבה הצער, נכון. זה אחד החסרונות המשמעותיים.

4. נכון. וגם יהיה הרבה יותר קל להמשיך לגרין קארד מכיוון ש-H1B זו ויזה עם כוונה כפולה. אם רוצים להמשיך לגרין קארד, זה שיקול משמעותי בעד.

5. ראה סעיף 6.

6. לא בדיוק, אבל בערך. יש אמנה למניעת כפל מס עם ישראל, אבל אין הטבות מס מעבר לכפל מס במצב הזה. בתור תושבת לענייני מס בארה"ב, היא בוודאות לא זכאית לפטור ממס. להבנתי, אפילו בלי קשר לעניין שינוי הויזה היא כבר לא תהיה זכאית לפטור ממיסים ברגע שהיא תהפוך להיות Clinical Fellow, משום שסעיף 23 באמנה כבר לא יהיה תקף לגביה. כך שגם אם לא תשנו את הויזה היא תצטרך לשלם מס הכנסה. כן יכול להיות הבדל מבחינת תשלום מיסי FICA. אבל לגבי זה עדיף לשאול רו"ח (אשר?)

Fellowship

New member
תודה רבה, הבהרה ושאלת SSN

4. רק להבהיר, כתבת "הרבה יותר קל" מכיוון שגם אם נשאר על ויזת J גם אז נוכל להתחיל מסלול של גרין קארד,
אבל זה יהיה רק לאחר שנחזור לישראל לפחות לשנתיים, ורק אם לאחר מכן נמצא ספונסר שיהיה מוכן לתהליך, האם אני מדייק?

6. צודק, האמנה היא למניעת כפל מס, כך שבכל מקרה לא נשלם מס כפול, אבל עם השינוי לא נקבל את הפטור ממיסים פדראליים בארה"ב, אותם נצטרך לשלם.
בנוגע להשארות עם J1 ומעבר ל Clinical, אכן שאלנו האם במצב הזה גם הפטור יתבטל, טרם קיבלנו תשובה מה DIS, אתה כתבת שכן, נשמע הגיוני.
תוכל בבקשה לצרף רפרנס (לא בטוח שמצאתי באינטרנט את הטקסט של סעיף 23 לאמנה).
בנוסף, להבנתי FICA זה מס ביטוח לאומי (Social Security), אנסה לבדוק גם את זה.

7. תוספת:
במידה והיא תעבור ל H1B, אני אאבד את ה EAD, האם ה SSN שלי ישאר או יתבטל?
חשוב לציין שאת ה SSN הוצאתי רק לאחר קבלת ה EAD, בויזת J ה EAD הוא תנאי לקבלת SSN.
השאלה היא האם לאחר שקיבלתי SSN, הוא יכול להתבטל (במידה ו SSN קיים רק כל עוד EAD קיים, במקרה של הויזה שלנו), או שאין דבר כזה ביטול SSN לאחר הנפקתו.

John the Savage

New member
תשובות המשך

4. גם אם תשארו על ויזה J ייתכן ותוכלו לבקש ווייבר. אם תקבלו וייבר, לא יכול עליכם חוק השנתיים ולא תצטרכו לחזור לארץ. אבל מכיוון שויזה J היא לא ויזה עם כוונה כפולה, מעבר לגרין קארד קצת יותר בעייתי (אבל עדיין אפשרי) גם בלי קשר לחוק השנתיים.

6. הינה הקישור לאמנת המס:
https://www.irs.gov/pub/irs-trty/israel.pdf

כרגע, היא מקבלת פטור תחת הסעיף של מורים וחוקרים (סעיף 23). נראה שסעיף זה כבר לא יחול במעבר למסלול קליני. ואכן, מיסי FICA מתייחסים לביטוח לאומי ומדיקייר.

7. ה-SSN הוא לכל החיים. ברגע שקיבלת אותו, זה המספר שלך גם לאחר שתחזור לארץ וכבר לא תהיה בשום סטטוס. מובן ש-SSN לבדו לא מאפשר לך לעבוד.

Fellowship

New member
צודק

4. אכן, המסלול שתיארתי הוא ללא קבלת ה Waiver, אפשר כמובן להגיש ואולי לקבל.
מעבר לחוק השנתיים, מדוע המעבר בעייתי ובמה הוא מתבטא?
כלומר, אני מבין שויזת J היא לא Dual Intent, אבל מה המשמעות הפרקטית? (נניח שנקבל Waiver), שהתהליך לגרין קארד הוא יותר ארוך/מסובך?

6. תודה, אעבור על המסמך, אני רואה שבכל סעיף יש גם סייגים (לדוגמא, רק עבור חוקר המבצע מחקר For the greater good).
מהכרותך את המסמך, להבנתך הלא מחייבת, אין סעיף כזה או אחר המתאים גם לאחר מעבר ל Clinical Fellowship (ללא קשר לסוג הויזה)?

7. תודה רבה.
במידה ואישתי תעבור ל H1B, ואני ארצה לפתוח עם שותפי חברת סטארטאפ,
אוכל לעשות זאת רק תחת הויזה הדורשת השקעה לא קטנה והעסקת מספר עובדים אמריקאים?
והאם ההשקעה צריכה להגיע מכיסי? במידה ונגייס משקיעים, זה עונה על התנאי?

היות ונראה שאתם מעדיפים לדחות את ההחלטה

בנוגע לאיזה סטאטוס עדיף לכם, אני הייתי מנסה לברר איתם אם הם מוכנים/יכולים להפריד את תהליך הגשת הוויבר מתהליך שינוי הסטאטוס (והויזה).
&nbsp
כלומר, קודם שתוגש הבקשה לוויבר, ולאחר מכן, אם וכאשר יאושר הוויבר, תינתן לכם האפשרות להודיע להם האם לפתוח בהליך שינוי הסטאטוס/ויזה.
&nbsp
אם זה אפשרי והם מוכנים לכך, זה ירוויח לכם עוד כמה חודשים עד קבלת ההחלטה.

Fellowship

New member
אתה צודק, זו אכן אופציה שתבדק. האם לגיטימי ואפשרי לבצע תהליך

אחר שתיארתי? (שמרוויח לנו זמן רב יותר)
קרי, לסרב כרגע לבצע שינוי ויזה, אבל נניח בעוד שנה/שנתיים כן לבצע את המעבר ל H1B?
ברור לי שיכולה להיות התנגשות עם תהליך של הארכת ה J1 והגשת בקשה ל Waiver,
אבל נניח שמבחינת זמנים זה מסתדר, האם זה פרקטי?

הכל תלוי בספונסר שלכם ובקצב

העבודה (והתקנות) של ההגירה.

אם ה-NIH יהיה מעוניין הם יוכלו להגיש אותכם, לפחות על פי התקנות הנוכחיות.

היו כל מיני רעשים לא סימפטיים בנוגע לכוונות הממשל לפגוע בתוכנית ה-H1B. הם אמנם לא התמקדו בנושא הזה של מוסדות מחקר ומלכ"רים, אבל מי יודע מה יהיה עם הממשל הזה? אף אחד לא יכול לחזות.

אם הם מוכנים לסייע בהגשת הוויבר, לא הייתי חושב פעמיים והולך על זה. שינוי הסטאטוס/ויזה זה דבר שאולי אפשר לשקול בנפרד, כמו שכתבתי קודם.

Fellowship

New member
להגיש Waiver תכננו בכל מקרה, אין מה להפסיד

תכננו לעשות זאת בערך חצי שנה לפני הגשת הבקשה להארכת ה J1 (כך הומלץ לנו לעשות),
אבל כעת באופן שלא תכננו הוצע לנו לעבור ל H1B, מקווה שיתאפשר לבצע את מה שהצעת, שעושה שכל.
&nbsp
תודה רבה.

Fellowship

New member
ריכוז ותמצית הנקודות שנותרו פתוחות ואשמח להתייחסותכם:

1. אם נרצה לסרב כרגע לעבור ל H1B אלא להשאר יל J, להגיש בכל מקרה בקשה לפטור מחוק השנתיים,
ובעתיד אולי להחליט שכן מעוניינים לעבור ל H1B - להבנתי טכנית זה אפשרי וצריך רק לוודא שזה מקובל על ה NIH,
האם הבנתי נכון?

2. במידה וה NIH לא מבצעים ספונסרשיפ לגרין קארד, אם וכאשר נגיע לשלב הזה, מה המשמעות לבצע ספונסרשיפ עצמאי?
להבנתי רק מעסיק יכול לבקש גרין קארד, אז מה הכוונה במילה "עצמאי"? אולי הכוונה למצוא מעסיק אחר שמוכן?

3. האם מעבר ל H1B הוא וודאי או שיש אלמנט פרקטי שלא תלוי ב NIH?
אני מניח שבסופו של דבר החותמת על ה Waiver ולאחר מכן על הויזה היא בידי המדינה,
השאלה היא האם ברוב המקרים אלו חותמות גומי או שמדובר ברמת אי ודאות גבוהה?

4. אני מבין שויזת J היא לא Dual Intent, אבל מה המשמעות הפרקטית? (נניח שנקבל Waiver),
שהתהליך לגרין קארד הוא יותר הרבה ארוך, יותר מסובך ועם סיכוי הצלחה נמוך יותר, מאשר מ H1B?

5. במידה ואישתי תעבור ל H1B, ואני ארצה לפתוח עם שותפי חברת סטארטאפ,
האם אוכל לעשות זאת רק תחת הויזה הדורשת השקעה לא קטנה והעסקת מספר עובדים אמריקאים או שיש אופציות נוספות?
והאם ההשקעה צריכה להגיע מכיסי? במידה ונגייס משקיעים, זה עונה על התנאי?

6. בנוגע לאמנה למניעת כפל מס, ראיתי במסמך שבכל סעיף יש גם סייגים (לדוגמא, רק עבור חוקר המבצע מחקר For the greater good).
מהכרותכם את המסמך אין סעיף כזה או אחר המתאים גם לאחר מעבר ל Clinical Fellowship (ללא קשר לסוג הויזה)?

Fellowship

New member
הכלב זו החלטה קשה יותר מאשר הויזה
בתהליך עיבוד מחשבתי

oligomerization

New member
נסיון התייחסות שלי:

1.הבנת נכון – וגם תוכל להסביר את זה בפגישה עם NIH –
2. כן יש דבר כזה ספונסרשיפ עצמי – בדרך כלל NIH לא יעשה לך ספונסרשיפ ואז אתה הולך למסלול EB1-A או EB2-NIW - אתה עושה פגישת היכרות עם משרד עורכי דין טוב עם נסיון בתחום – הם יבקשו קו"ח של אישתך – ובהנחה שהיא חוקרת עם המלצות וכדומה אז בדרך כלל אין בעיה – משרדים טובים יגידו לך בפגישת ההיכרות האם יש לה מספיק רקע אקדמאי בשביל תיק חזק... יש פה כמה אנשים בפורם שעשו את התהליך - שיוכלו לתת עוד אינפורמציה... אבל שורה תחתונה תצטרך ללכת למשרד עורכי דין עם נסיון.
3.ודאות גבוהה שתקבלו H1B - NIH יודעים מה הם עושים – הם מתקתקים את זה...
4.אין לי מושג לגבי גרין קארד על ידי ויזה J – יותר מזה – אז בזמנו רצינו לעבור לויזה J - כאשר התהליך של הגרין קארד שלנו היה תקוע והויזה שלי כמעט פגה תוקף – העורכי דין אמרו לנו בשום פנים ואופן לא לעבור לJ כי זה יעשה בעיה לגרין קארד – אבל תיקח את זה בערבון מוגבל – כי משרד העורכי דין שטיפל לנו בתיק לא היה טוב... (אבל בסוף קיבלנו את הגרין קארד – אז אני לא מתלונן)
5.לא תוכל לעבוד עם ויזת נלווה לh1B– תצטרך להוציא איזהשהו ויזה אחרת דרך הסטארטאפ שתקים.

Fellowship

New member
תודה רבה. בנוגע ל 4, 5 ו 6:

4. אם מישהו יודע, אשמח לקרוא.
5. איזו ויזה רלוונטית? בויזה הדורשת השקעה - האם השקעה חייבת להגיע מכיסי?
6. אם מישהו יודע, אשמח לקרוא.

למעלה