מעבר מוסד לימודים

lol65

New member
ברור שזו החלטה אישית

אבל זה עדיין לא אומר שאי אפשר לשאול "מה אתם הייתם עושים?". כשמישהו מתלבט, לפעמים זה עוזר לשמוע מה אחרים במצבו היו עושים, ואת השיקולים לכך.

Its me22

New member
מעבר מוסד לימודים

היי אשמח לעזרה. אני כרגע סטודנטית באוניברסיטת חיפה בתקופת המבחנים של הסמסטר הראשון. השנה השתנתה שיטת חישוב הבגרויות בעברית,נרשמתי והיום נודע לי שהתקבלתי.
מאז ומתמיד רציתי ללמוד בעברית ממגוון סיבות ונרשמתי לחיפה כי לא התקבלתי לשנה הנוכחית. אני רוצה לעבור ללמוד בעברית ומתלבטת עכשיו האם כדאי להמשיך גם לסמסטר ב' בחיפה או לפרוש לאחר סיום המבחנים הנוכחיים. לא יודעת אם ההשקעה שלי כרגע תשתלם-אם יקבלו את הקורסים שכבר עשיתי ואת הציונים העתידיים. אשמח לייעוץ!אני בוודאות עוברת לעברית,השאלה היא אם להמשיך גם לסמסטר ב' בחיפה או לא.[והאם זה באמת יחסוך לי שנת לימודים]. הרבה תודה.

B L I M P

New member
נראה לי דבר ראשון

תרימי טלפון למזכירות בעברית. אחרי שתדעי בוודאות שהכל מוכר לך והכל יחשב לך כשתעברי - אז תוכלי להחליט מה מתחשק לך לעשות.
&nbsp
באפן אישי, אם הייתי יודעת שכל הקורסים שלי עוברים איתי - הייתי מסיימת את השנה. נראה לי חבל לוותר על שנה שכבר שילמת עליה וגם כבר השקעת עבורה מאמץ.

butwhy

New member
הערה לעניין שאלות בריאיונות

אצלנו מעבר כזה לא גורר שאלות. מעבר מסוג כזה נראה לי ברור מאוד ו"מדבר בעד עצמו".
מצטרפת למה שכתבו לך לגבי עריכת בירורים מול העברית וקבלת החלטה מושכלת.
בהצלחה!

שאלה בנושא

הסתקרנתי ממה שכתבת ובדקתי את הסכם שלי עכשיו, חסרות לי 11 נק' בפסיכומטרי בכדי להתקבל לעברית.
&nbsp
נראה לכם שזה מתחת לסף הקבלה או שזה מכניס אותי לרשימת המתנה? מה הסיכויים להתקבל במצב כזה?

natilousky

New member
זה הסף

יכול להיות שהוא ירד, אבל אני מסופק, ראי תשובתי בהמשך:
&nbsp
מבדיקה של שנה שעברה הסכם לא ירד ונשאר כמו שהוא.
&nbsp
אם תשים לב אין גם פער בין "דחייה" ו "קבלה" כמו שיש באוניברסיטת תל-אביב לדוג'
במחשבון הקבלה הפער בין קבלה לדחייה הוא נקודת פסיכומטרי אחת,
משמע שאין באמת "רשימת המתנה" כפי שנוהגים לכנות זאת, והסכם לא יצטמצם כי הוא כבר עכשיו נמצא בקבלה הסופית שלו

moonshade

New member
אני לומד בת"א...

ויש אצלנו לא מעט אנשים שעברו מחיפה, בר-אילן, העברית ומכללות (בעיקר בינתחומי, אבל גם המכללה למנהל, רמת-גן וקריית אונו) אחרי שנה א'. בגלל שבשנה א' מרבית הקורסים שנתיים, עדיף לך כבר לסיים בחיפה ולחסוך את הכאב ראש של קורסי שנה א' שוב פעם. להיפך, לדעתי בחיפושי ההתמחות דווקא יעריכו אותך לדעתי יותר ממישהי שהתחילה בעברית- את לכאורה "התגברת" על נתונים נמוכים יותר.

למעלה