מעבר מזון בטבעת

moisch

New member
מעבר מזון בטבעת

שלום חברים,

אני מניח שיכול להיות שהנושא הזה כבר נדון כאן בשלב כזה או אחר. ובכל זאת, אני רוצה לשתף אתכם ואולי תוכלו לסייע לי בהבנה של המצב.
אני מנותח טבעת כבר עשרה חודשים. לא ממש סגרתי כל כמה שבועות כי רציתי לקחת את ההרזיה לאט. בכל מקרה, כיום אני אחרי שלוש סגירות - 4, 2, ואחד. את האחרונה עשיתי ביום שישי לפני שבוע. מה שקורה אצלי מאז הוא קצת מפחיד: בהתחלה כמובן היה קשה להכניס משהו לפה, כמו תמיד, אבל בהמשך זה השתפר כצפוי והצלחתי לאכול אוכל רך וחלבי. מה שקרה ביומיים האחרונים זה שפתאום אני לא מצליח לאכול כמעט שום דבר. יש הרגשה כאילו שום דבר לא עובר - אפילו מים! - ולמרות שאני מנסה לצמצם את המזון שאני אוכל רק לדברים ממש רכים כדי לא לסבול, אני עדיין מרגיש כאילו זה לא עובר. בסופו של דבר זה עובר ויש הרגשה שזה ירד, אבל זה לא פתרון, כי כשאני רוצה לאכול עוד זה חוזר. יכול להיות שתהיה לי בעיה לשתות מים או לאכול יוגורט אחרי שלוש סגירות? יכול להיות שמשהו לא בסדר? אתמול בצהריים עוד הצלחתי לאכול קצת בשר טחון וחצילים אבל נדמה שמאז פתאום אני לא מסוגל להכניס כלום לפה (אפילו גלידה גרמה לי לאי נוחות).

אשמח לשמוע מכם.
 

אופירA

New member
מנהל
מה שלא בסדר זו השיטה שבה מתנהלת

המערכת הבריאטרית.

לא מסבירים למנותחים את טיב התהליך של צמצום הקיבה באמצעות טבעת, ולא מדריכים אותם להדריך את המנתח כמה לסגור בכל פעם.
לכן כל מי שלא מקבל הדרכה בפורום זה נאלץ לעבור את החווייה המיותרת והמזיקה שאתה עובר.

קודם כל, קרא את כל הכתוב באתר "טבעת" שבחתימתי. יש שם מידע מקיף, שמסביר את תהליך ההתנהלות הנכונה עם טבעת.

אחרי כל סגירה יכולה להיות בעיה לשתות, לאכול או לנשום, אם היא גדולה מידי.
הסגירה שעשית גדולה מידי. איך יכולת לדעת מראש? עפ"י מידת ההגבלה שהיתה לך לפני סגירה זו.
לכן אני מבקשת ומציעה לכל המנותחים, להתקשר אלי בשנה הראשונה לפני כל פעולה של סגירה/פתיחה, ולהתייעץ לגבי הדרך הנכונה לעשות את זה בלי להסתבך. כי כשמסתבכים, יכולים להסתבך עוד יותר ועוד יותר, ואז מחיר הפיתרון של הבעיה יקר מאוד. לעומת זאת, כשלא מסתבכים מראש, מונעים הסתבכות מראש, ב-95% מהמקרים או יותר הכל הולך חלק, במשך שנים רבות.

כרגע רצוי מאוד לפתוח את הטבעת ב-1/2CC, כי גם אם הבעיה תיפתר קצת במשך הזמן, היא תגרום נזק לטווח הארוך (התעייפות הוושט). מאוד לא כדאי להישאר במצב זה גם אם הוא יוטב. יש לי ניסיון מוחלט עם המוני אנשים שהעדיפו להישאר במצב זה (כי אני מרזה מהר ואני לא רעב), ותמיד בסופו של דבר אכלו אותה בגדול...

הפתיחה צריכה להיות מיידית. יש להתקשר למיון של בי"ח ולברר אם יש מנתח שפותח את הטבעת ב-1/2CC בלבד, או ללכת לכירורג שמקבל היום לפתיחה.
אם תגיד אצל מי נותחת, אוכל לתת לך הדרכה כללית איך להתנהג עם שיטותיו של מנתח זה בעתיד, ואיך למנוע ממנו לגרום לך למצבים כאלו ואחרים, שישחיתו לאורך זמן את בריאותך ואת תקינות הטבעת שלך, כמובן בלי כוונה רעה (הם לא יודעים את הניסיון שנצבר אצלי במשך השנים).

עד לפתיחה, תשתה רק שתייה מתוקה (דיאט), ולא מים, ושתיה חמה/פושרת חלבית או מרק. לא כדאי לנסות לאכול מה שלא עובר בקלות כרגע.
המלצה חמה שלי - אל תחכה יותר מ-24 שעות במצב זה.

הטלפון שלי: 03-5781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא קולי.
 

moisch

New member
למה לא מים?

ואת הניתוח עברתי אצל ד"ר אבינוח
 

אופירA

New member
מנהל
למה לא מים -

הרבה אנשים שמו לב ששתייה עם טעם מתוק או חמה או חלבית עוברת להם הרבה יותר טוב מאשר מים נקיים.
אז בשביל הסיכוי שאולי גם אצלך זה כך, אני רוצה שתנסה אם זה לא עדיף על מים.
כמובן שאם מים עוברים לך יותר טוב - אז מים עדיפים!
כמו כן, תנסה מים קרים במיוחד. זו גם אפשרות. כלומר נוזל חם, נוזל קר במיוחד, נוזל ממותק, חלבי ועוד. לראות מה עובר הכי טוב כרגע.

ד"ר אבינוח מאוד בעייתי ב"הימורים" שהוא עושה בסגירות שלו, בלי לברר היטב את רמת ההגבלה שיש לאדם לפני הסגירה.
אין לו בעיה אם הוא סגר יותר מידי ויבואו לפתוח. אין לו בעיה אם הסגירה לא תאפשר לאנשים לאכול כלל. הוא לא מכיר בניסיון המלמד עובדתית שאלו שאימצו את הוושט בסגירה הדוקה או בסגירות במרווחים גדולים מידי - גרמו לבעיות וחבלות בתפקוד התקין של הקיבה ובבריאות הכללית.

אני מאוד נגד הגישה שמסתכלת על המספר של הסגירה ולא אינדיבידואלית על המצב של האדם בסגירה הזו.
לכן אני מעדיפה שיתקשרו אלי ויענו על שאלות בנוגע להגבלה, ואז אדריך את האנשים כמה לסגור כדי למנוע מצב של סיכון לטווח הקצר או לטווח הארוך. מניסיון, הסיכון בטווח הארוך הוא קריטי, וד"ר אבינוח לא מכיר בקשר בין סגירות פזיזות לבין הסיבוכים לטווח הארוך.
 
למעלה