מעבר מטעימות לארוחה

מעבר מטעימות לארוחה

אהלן
דן בן 5 וחצי חודשים
יונק וטעם קישוא, גזר, בטטה, אבוקדו, תפוח, נקטרינה
נרשמה התלהבות
אני לא יודעת איך עושים את המעבר מ2 כפיות פעמים ביום- לארוחה.. ומה הכמות שעליי לתת לו בארוחה.?ומה בדיוק לתת לו?
ואיך זה מחליפ הנקה?
אני קוראת הרבה על טחינה
היא לא קצת דביקה לתינוק ככ קטן?
אשמח לשצוע ממכן
תודה!
 
מעבר למוצקים

היי,

מתחילים לרוב מהעלאת נפח מוצקים בארוחה אחת. את יכולה לבחור מה נוח לך- בוקר או צהריים. וכמובן תני לו לכוון אותך.
אפשר להתחיל מירקות מבושלים ומרוסקים- דלעת/ קישוא / בטטה/ גזר כו', בהמשך ניתן וכדאי להוסיף עוף / בשר/קטניות לתערובת.
מתחילים ממרכיב אחד וכל יום יומיים מוסיפים מרכיב נוסף (לאיתור אלרגיה - אם יש כזו).
לגבי כמות- הכי חשוב להיות רגישים לאיתותי שובע מצדו. אצל מרבית הילדים ארוחת מוצקים ממוצעת היא בנפח של 150 מ"ל (3/4 כוס חד פעמי טחון).
טחינה היא תוספת מזינה, נכון שבפני עצמה המרקם בעייתי ולכן כדאי להוסיף לפירות טחונים למשל.

בתיאבון :)
 
למעלה