מעבר ממדעי הרפואה לרפואה

yonie

New member
מעבר ממדעי הרפואה לרפואה

שלום לכולם אני מעוניין ללמוד בשנה הבאה מדעי הרפואה באונ' העברית, רציתי לשאול אם מישהו מכיר מישהו שעבר באמצע לימודיו או בסיום התואר של מדעי הרפואה ללימודי רפואה - בארץ או בחו"ל ?? שמעתי שיש אפשרות כזו , שמעתי אפילו שיש אנשים שעשו זאת ולומדים בדברצן אבל אני מעוניין לדעת בוודאות שזה אפשרי הן מבחינת החומר הנלמד והן מבחינת ההכרה בלימודים. בקיצור אם משהו מכיר אדם שעשה זאת נא ליצור עימי קשר ממש תודה

The Reaper

New member
כן זה אפשרי

כעקרון אם הציונים שלך מספיק גבוהים, תוכל לנסות לעבור בתום התואר או אפילו בתום 3 סמסטרים לרפואה. הבעיה הקטנה היא שתצטרך ציונים ממש ממש גבוהים. לגבי דברצן, אתה יכול להתחיל שם רפואה מלכתחילה כבר היום אז למה אתה צריך לעבור דרך תואר?

ברוך הבא לפורום ../images/Emo140.gif

כמו שאמרו מעלי, זה אפשרי תיאורטית להתקבל עם מדעי הרפואה לרפואה, אבל בארץ די קשה לעשות את זה. צריך ציונים מאוד גבוהים בשביל זה, וממש לא קל להשיג את זה. אני ביררתי קצת על זה בשנה שעברה, וסטודנטים של מדעי הרפואה בירושלים אמרו לי שהרבה אנשים במסלול הזה נכנסו אליו כדי להתקבל איתו לרפואה, ושזה מסלול יותר קשה משלוש השנים הראשונות של רפואה, ככה שיותר קשה להוציא בו ציונים גבוהים. לדברצן בעיקרון אתה יכול להתקבל כבר עכשיו, רק צריך תעודת בגרות ולעבור מבחני כניסה. אם יהיה לך תואר במדעי הרפואה, זה בטח יכניס אותך לשנים מתקדמות יותר, לשנה שניה או שלישית.

למעלה