מעבר מסבידור לתחנת ארלוזורוב

יש לי פגישה חשובה, אני מעוניין להמנע מהפקקים ולנסוע לאזור רמת גן ברכבת וברק"ל בלבד.

האם יש מעבר מסודר מתחנת רכבת סבידור לתחנת רק"ל ארלוזורוב?

EHP12

Well-known member
יש לי פגישה חשובה, אני מעוניין להמנע מהפקקים ולנסוע לאזור רמת גן ברכבת וברק"ל בלבד.

איפה ברמת גן? אם זה במתחם הבורסה, הרקל מיותרת. תחנת סבידור היא על המתחם עצמו.

Ccyclist

Well-known member

אין מעבר מסודר. צריך ללכת כ 200 מטר לכיוון "על פרשת דרכים והכי מהיר לחצות את מעבר החצייה הבודד לצד הדרומי של הכביש, לא את שלושת המעברים עם הרמזורים הנפרדים לכניסת הרק"ל שבצד הצפוני. אם אני זוכר נכון הכניסה לתחנת הרק"ל בצד הדרומי היא בצד שמאל, לא צד ימין, הגיון של הליכה ארוכה יותר כדי לנהל קהל.

מחזק את ההמלצה של EPH12 שלא להתעסק עם הרק"ל אם יעדך באזור הבורסה ליהלומים. גשר הבורסה מחבר מהמבנה הדרומי של תחנת סבידור הישר למתחם הבורסה.

בימינו יש גם יציאה צפונית מסבידור לגשר דורי.

חוסר הקישוריות בין תחנות רכבת ישראל באיילון לתחנות הקו האדום היא תעודת עניות לתיכנון הקו. בחו"ל תחנות המטרו נוטות להיות מתחת לתחנות הרכבת הראשיות או בכניסה הראשית אליהן, לא במרחק מאות מטרים בהמשך הרחוב.

ניוטראל

Active member
אין מעבר מסודר. צריך ללכת כ 200 מטר לכיוון "על פרשת דרכים והכי מהיר לחצות את מעבר החצייה הבודד לצד הדרומי של הכביש, לא את שלושת המעברים עם הרמזורים הנפרדים לכניסת הרק"ל שבצד הצפוני. אם אני זוכר נכון הכניסה לתחנת הרק"ל בצד הדרומי היא בצד שמאל, לא צד ימין, הגיון של הליכה ארוכה יותר כדי לנהל קהל.

מחזק את ההמלצה של EPH12 שלא להתעסק עם הרק"ל אם יעדך באזור הבורסה ליהלומים. גשר הבורסה מחבר מהמבנה הדרומי של תחנת סבידור הישר למתחם הבורסה.

חוסר הקישוריות בין תחנות רכבת ישראל באיילון לתחנות הקו האדום היא תעודת עניות לתיכנון הקו. בחו"ל תחנות המטרו נוטות להיות מתחת לתחנות הרכבת הראשיות או בכניסה הראשית אליהן, לא במרחק מאות מטרים בהמשך הרחוב.
תזכורת!
הנה...

846

Active member

אבל הוא כתב שהוא נוסע לבן גוריון B.S.R.......

Ccyclist

Well-known member
אבל הוא כתב שהוא נוסע לבן גוריון B.S.R.......

הפוסט המקורי:

"יש לי פגישה חשובה, אני מעוניין להמנע מהפקקים ולנסוע לאזור רמת גן ברכבת וברק"ל בלבד.

האם יש מעבר מסודר מתחנת רכבת סבידור לתחנת רק"ל ארלוזורוב?"

כוונתו היתה להגיע לגוש דן ברכבת ולהתנייד בתוך העיר ברק"ל.

בפוסט הראשון אין ציון יעד ברמת גן. אזור בורסות היהלומים נמצא ברמת גן ולכן תשובות הכוללות את גשר הבורסה רלבנטיות לשאלה שלא מפרטת יעד. בגלל המרחק בין סבידור לתחנת ארלוזרוב עדיף ללכת את גשר הבורסה מאשר לנסוע תחנת רק"ל אחת לאבא הלל.

אני פירטתי את ההחלפה הקצרה ביותר לתחנת הרק"ל בארלוזרוב. בגלל ריבוי מעברי החצייה - ההליכה לכניסה הרחוקה יותר מדרום לעל פרשת דרכים מהירה יותר מההליכה לכניסה הקרובה יותר בצד הצפוני, שמחייבת המתנה ל 3 רמזורים ב 3 מעברי חצייה שונים.

אם באים מצפון ההחלפה מסבידור לארלוזרוב היא ההחלפה ההגיונית ביותר. מדרום זה מסובך יותר כי למרות שאפשר לחסוך נסיעה של תחנת רכבת אחת - ירידה בשלום מחייבת הליכה ארוכה פי 2 או 3 לתחנות שאול המלך ויהודית.

Hej

New member
לדעתי, הקישוריות הטובה ביותר עם תחנת תל־אביב סבידור מרכז והרק"ל תהיה ברמת־גן, בת.רק"ל אבא הלל: יוצאים למתחם הבורסה ומתקדמים כמה מטרים בדרך אבא הלל (כ־260 מטרים במקום 450) לכיוון אחת הכניסות לר"קל. ישנו מעבר־חצייה יחיד, לא מרומזר, כך שההמתנה תהיה קצרה מאוד ואף בלתי־מורגשת. ניתן ללכת ברגל בקלות. אצרף מפה עם המסלול.
מוצבים באזור מספר שלטי פרסום דיגיטליים שעשויים להפריע בערב ובלילה, הם פולטים הרבה אור.

EHP12

Well-known member
לדעתי, הקישוריות הטובה ביותר עם תחנת תל־אביב סבידור מרכז והרק"ל תהיה ברמת־גן, בת.רק"ל אבא הלל: יוצאים למתחם הבורסה ומתקדמים כמה מטרים בדרך אבא הלל (כ־260 מטרים במקום 450) לכיוון אחת הכניסות לר"קל. ישנו מעבר־חצייה יחיד, לא מרומזר, כך שההמתנה תהיה קצרה מאוד ואף בלתי־מורגשת. ניתן ללכת ברגל בקלות. אצרף מפה עם המסלול.
מוצבים באזור מספר שלטי פרסום דיגיטליים שעשויים להפריע בערב ובלילה, הם פולטים הרבה אור.
בין הרציפים ברכבת מרכז ועד למדרגות לדנקל בצומת עלית יש יותר מ-400 מטר.

Hej

New member
החישוב מתבצע מפתח התחנה, וייתכן שהוא שגוי כיוון שחישבתי את המרחק ממעוף הציפור. לא מדדתי צעדים. היות ובתחנה יש יותר מ-2 רציפים, המרחק בין רציף 6 ל־1 די משמעותי, ולכן בחרתי להשמיט אותו.
כמובן, שאם ישנה טעות בחישוב, אשמח להצגת סימוכין בדמות מסלול, למען הקוראים העתידיים.

Ccyclist

Well-known member
החישוב מתבצע מפתח התחנה, וייתכן שהוא שגוי כיוון שחישבתי את המרחק ממעוף הציפור. לא מדדתי צעדים. היות ובתחנה יש יותר מ-2 רציפים, המרחק בין רציף 6 ל־1 די משמעותי, ולכן בחרתי להשמיט אותו.
כמובן, שאם ישנה טעות בחישוב, אשמח להצגת סימוכין בדמות מסלול, למען הקוראים העתידיים.
אם מודדים מנקודת המרכז של התחנה - מפגש רציפים 3-4 והגשר - התוצאה היא שתחנת ארלוזרוב קרובה ב 50 מטר.

כ 450 מטר לארלוזרוב, 500 מטר לאבא הלל.

מצד שני - לאבא הלל יש גשרים בעוד שארלוזרוב מחייב חציית כביש ראשי.

יכול להיות שאבא הלל זה Hack מוצלח כי זמן ההליכה יכול להיות קצר יותר בגלל הגשרים.

קבצים מצורפים

• Screenshot_20241109_104636_Maps.jpg
    Screenshot_20241109_104636_Maps.jpg
    1.4 MB · צפיות: 4
  • Screenshot_20241109_104535_Maps.jpg
    Screenshot_20241109_104535_Maps.jpg
    1.4 MB · צפיות: 4
למעלה