מעבר מסידני לפרת׳ - מישהו עשה?

Solario

New member
מעבר מסידני לפרת׳ - מישהו עשה?

היי חברים,
אני מתכנן מעבר מסידני לפרת׳ בעוד כשלושה שבועות.
האם למישהו יש המלצות איפה כדאי לגור בפרת׳ משום שאין לי מושג על האזור והייתי רק פעם לשלושה ימים...
בנוסף - יש לכם המלצות לחברת הובלות לאינטרסטייס? מעבר כזה גדול בטח יעלה המון כך שאני עדיין לא בטוח אם יותר משתלם למכור הכל (ספה, טלוויזיה, מיטה, אופניים) ולקנות הכל בפרת׳.
אם למישהו יש עוד טיפים או המלצות על מה כדאי לעשות לקראת מעבר כזה אשמח לשמוע :)
תודה
אלעד

pixie66

New member
היי אלעד

פרת׳ די גדולה (לא כמו סידני אולי אבל בכל זאת, יש עליה בגודל) יש לך מושג באיזה חלק של פרת׳ תעבוד? או תלמד? חשוב לך להיות קרוב יחסית לעבודה/לימודים?
התחבורה הציבורית בפרת׳ מצויינת אבל יכול להיות שתעדיף לגור במרחק הליכה (אתה מגיע לבד או בזוג או פלוס?)
לגבי הובלה, אין לי מושג מה המחירים. לדעתי זו שאלה של עלות מול תועלת. אפשר למצוא בפרת׳ רהיטים יד שניה (או ראשונה אם חשקה בהם נפשך)
יש חברת הובלות בבעלות ישראלית שנקראת Fragile - אנחנו השתמשנו בשירותיהם פעמיים והיינו מאוד מרוצים מהשירות (אבל המעבר היה משכונה לשכונה).
אם תיתן קצת יותר פרטים, אפשר יהיה לעזור יותר (בנוגע לאיזו שכונה בפרת׳ לגור).
בהצלחה

Solario

New member
מעבר לפרת׳

תודה רבה פיקסי. אני עומד לעבוד בחברה באזור שנקרא bentley אז אני משער שאני רוצה משהו באזור הזה. אין לי בעיה לסוע פלוס מינוס 20 דקות לעבודה עם האוטו אם יש איזה משהו מומלץ בטווח הזה. אני מגיע עם בת זוג מסידני ככה שנצטרך משהו באזור החדר שינה וסלון. קיבלתי כמה הצעות של הובלה והמחיר המומצע הוא באזור ה 2000 דולר עם חברה אחת שרוצה 1400 למרות שזה נראה קצת חשוד...

pixie66

New member
לדעתי

אני חושבת שויקטוריה לא רעה, יש שם בתים ישנים יחסית אבל אפשר למצוא גם מחודשים ושמורים (הכל שאלה של מחיר) השכונה קרובה מאוד לסיטי (אם זה חשוב לכם) וגם ל freeway
South Perth ו Como גם קרובות אבל אני לא יודעת אם יש שם יותר מדי מה לעשות (בזמנכם הפנוי).
אלו השכונות הקרובות - תציצו קצת באתרי שכירות לראות מה מוצע שם...

אם לא אכפת לכם להתרחק עוד קצת אז Bicton זו שכונה יפה וקרובה מאוד לפרימנטל

גם Attadale שגובלת ב Bicton זה מיקום טוב.

אבל אם מרחיקים עוד טיפי טיפי... אז מוצאים את השכונה ה כ י שווה (!) פרימנטל
אם תחליטו ללכת על פרימנטל, אל תהסס לשאול שאלות. בפרימנטל יש הכל מהכל ותמיד קורה משהו. לי באופן אישי היה חשוב יותר לגור קרוב יותר להיכן שאני ניהנת בשעות הפנאי מאשר לגור קרוב לעבודה.

לגבי ההובלה - באמת שאין לי מושג במחירים, זה לא נשמע לי מופרך שזה יעלה יותר מאלף דולר אולי אפילו $2,000.
מה שכן, באוסטרליה אפשר לבדוק כל חברה, מה הביטוחים שהחברה מציעה ומה המוניטין שלה - אין הרבה ״חאפרים״.

Solario

New member
המון תודה!! אני אבדוק את המקומות האלה.

הרבה המליצו לי על פרינמנטל אבל זה נראה קצת רחוק מהמרכז.... נצטרך להיות בשטח כדי להבין על מה מדובר :)

JaneLame

New member
כבר גרתי במלבורן, פרת׳, מלבורן וסידני

כשעברתי מפרת׳ למלבורן בדקתי מחירים. הובלה אינטרסטייט יכולה להגיע ל-1000 דולר לדירה של חדר שינה אחד וחפצים של בנאדם אחד. תעשה חשבון אם שווה לך ואם לא עדיף למכור את כל החפצים בגאמטרי, ולקנות חדש במקום. בנוסף, למכור הרבה דברים לאנשים מגאמטרי זה ניג׳וס. מתקשרים בשעות מוזרות ושואלים שאלות, מלא סמסים. בשביל חפצים קטנים, נגיד מיקרוגל של קיימארט שעלה 49 דולר, לא לגמרי שווה את הטרחה של לפרסם בכלל. פרת׳ הייתה מלאה מסכי מחשב 19 אינטש, מאווררים וריהוט של איקאה פעמיים בשנה, ביום איסוף זבל, רק כי לאנשים אין עצבים להתעסק עם גאמטרי בשביל מעט מדי כסף נראה לי.
&nbsp
בקיצור, עזבתי את פרת׳ עם שתי מזוודות גדולות וזהו.
&nbsp
אם אתה לא יודע איפה תגור בפרת׳ עדיין, יש מצב שתצטרך לשלם על האיחסון של החפצים לכמה שבועות עד שתמצא דירה.
&nbsp
כשעברתי ממלבורן לסידני, המעסיק (אמזון) שלחו חברה שארזה לי את כל הדברים ואיחסנה על חשבונם, אחרת לא הייתי לוקחת אותם איתי.
&nbsp
איפה לגור בפרת׳: תלוי איפה אתה עובד. אני הייתי בוומבלי והלכתי ברגל לעבודה בסוביאקו כל בוקר, היה סבבה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
פרת זה הכי בית שאן/עפולה כזה בהשוואה לסידני ומלבורן, תתכונן נפשית.

Solario

New member
תודה ג'ני

באמת בדקתי הובלה - יצא באזור ה 1200 דולר. מכיוון שהכל חדש (עברתי לדירה חדשה בסידני לפני שלושה חודשים) אז נראה לי שווה לעביר.
אני אעבוד באזור בנטלי. לפי המלצות שקיבלתי שווה להיות באזור קומו או ויקטוריה פארק.
&nbsp
אף פעם האמת לא יצא לי להיות באזור בית שאן/עפולה (גדלתי בראש העין...) אבל נקווה שיהיה בסדר :) לפחות מה שטוב אני רואה ששכר דירה יותר זול בחצי מאשר בסידני אז זה כבר טוב

למעלה