אז ככה... עשיתי את זה לפני חודשיים
כדי לצאת מפרו צריך לשלם מס בסך 30 דולרים ו25 סנט המטבע המקומי הוא סול וערכו כיום מתנדנד בין 2.7-2.9 (בגלל פיחות הדולר לאחרונה זה בכיוון 2.7) מה שאומר שהמס יוצא לך בסביבות 80-85 סול (תחשב עם מחשבון כשתגיע) יש לך אוטובוסים מפונו, שסביר להניח שמשם תיסע כי שם רואים את האיים הצפים ואז בד"כ מסיימים עם פרו ועוברים לבוליביה בכל מקרה, האוטובוס מפונו לוקח אותך לעיירת הגבול של פרו עם בוליביה, שאין לי שמץ של מושג מה שמה, שם אתה יורד ומחתים את הדרכון בצד הפרואני (יציאה) ומשלם את המס ואז אתה כבר יכול לחצות ברגל לבוליביה, להחתים שם את הדרכון שידעו שנכנסת לבוליביה, ומקופקבאנה לקחת אוטובוס ללה-פאז. או שתבדוק אם יש אוטובוסים ישירים מפונו לתוך בוליביה ואז במקרה הזה האוטובוס יחכה לנוסעים עד שתסיימו את ענייני ההחתמות. אני מקווה שזה פחות או יותר מדויק, אני עשיתי את המעבר מבוליביה לפרו ולא להיפך אבל זה לא אמור להיות שונה בהרבה. באשר לבוליביה- בכניסה תקבל אשרת שהייה ל90 יום (לא נתקלתי במקרים שנתנו פחות), המטבע המקומי הוא בוליביאן והוא פחות בערכו פי 2 מהשקל, כלומר שדולר אחד שווה בערך 7.5-7.8 בוליביאן (אם מחלקים בוליביאן ב2 זה +/- ערך השקל שלנו) בבוליביה לא צריך לשלם שום מס ביציאה דרך אגב. ואל תוותר על רורנבאקה!!!!!! אחת החוויות הקסומות של החיים שלי!! בהצלחה ותהנה גם בשבילי... אוי כמה שאני מתגעגעת
(חזרתי ביום שני האחרון, כואב כואב!)