מעבר מקצבת נכות לקצבת אזרח ותיק

איתן500

New member
אני נכה 60 אחוזי אבדן כושר עבודה המקבל קצבת נכות מעל 20 שנה בסכום של מתחת ל 2000 שח. בחודש הבא ימלאו לי 67 שנים ואעבור לקצבת אזרח ותיק בסכום גבוה יותר.
שאלתי: האם הטבת נכות כמו פטור מאגרת רופא מומחה בקופת חולים שאני מקבל היום אמשיך לקבל גם כשאעבור לקצבת אזרח ותיק?
אני שואל כי לדעתי התשובה שקיבלתי מביטוח לאומי שגויה.
להלן תשובת הביטוח הלאומי:"
שלום רב
ניתן למלא חודשים לפני גיל פרישה תביעה לקצבת אזרח ותיק .
כמו כן מכיוון שקצבת אזרח ותיק גבוה יותר - הטבות הן לפי מקבל קצבת אזרח ותיק ולא נכות כללית."

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

אורנה01

Active member
מנהל
אני נכה 60 אחוזי אבדן כושר עבודה המקבל קצבת נכות מעל 20 שנה בסכום של מתחת ל 2000 שח. בחודש הבא ימלאו לי 67 שנים ואעבור לקצבת אזרח ותיק בסכום גבוה יותר.
שאלתי: האם הטבת נכות כמו פטור מאגרת רופא מומחה בקופת חולים שאני מקבל היום אמשיך לקבל גם כשאעבור לקצבת אזרח ותיק?
אני שואל כי לדעתי התשובה שקיבלתי מביטוח לאומי שגויה.
להלן תשובת הביטוח הלאומי:"
שלום רב
ניתן למלא חודשים לפני גיל פרישה תביעה לקצבת אזרח ותיק .
כמו כן מכיוון שקצבת אזרח ותיק גבוה יותר - הטבות הן לפי מקבל קצבת אזרח ותיק ולא נכות כללית."
שלום לך,
אכן קצבת אזרח ותיק לגבר גבוהה יותר. אתה מקבל קצבה מקסימלית.
בקצבת אזרח ותיק אין ההנחות כמו בקצבת אזרח ותיק לנכה.
תוכל לבדוק בקישור המצורף מה הן הזכויות להנחות למקבלי קצבת אזרח ותיק. בדוק אם מגיעה לך השלמת הכנסה בקצבת אזרח ותיק. חלק מההנחות זהות בהשלמת הכנסה בקצבת אזרח ותיק לנכה כמו בקצבת אזרח ותיק עם השלמת הכנסה:
בברכה.

נערך לאחרונה ב:

איתן500

New member
לא הבנתי. האם במקרה שלי הקצבה לא תיקרא קצבת זקנה לנכה? הרי נותרתי נכה, זה ממש לא הגיוני.

אורנה01

Active member
מנהל
לא הבנתי. האם במקרה שלי הקצבה לא תיקרא קצבת זקנה לנכה? הרי נותרתי נכה, זה ממש לא הגיוני.
לצערי אכן כן.
אם אתה בוחר בקצבה הגבוהה מתבטלות כל ההטבות לנכים. תנסה להגיש השלמת הכנסה בקצבת אזרח ותיק, ההנחות זהות בחלקן הגדול. בדוק בקישור המצורף.
למי שיש 100% אי כושר עבודה, הקצבה גבוהה יותר מקצבת אזרח ותיק. צר לי.

נערך לאחרונה ב:

איתן500

New member
לצערי זה לא אם אני בוחר הביטוח לאומי בוחר עבורי ומעביר אותי לקצבת אזרח ותיק.
במקרה שלי לא מדובר בבעיה כספית כך שלא אבקש הבטחת הכנסה. כן מדובר בעיוות, לא הגיוני שנכה שעדיין נכה ייפסקו לו הטבות שקיבל במשך עשרות שנים.
עוד משהו חדש שגיליתי: מקצבת הנכות הורידו לי לביטוח בריאות 104 שח (גם עבור אשתי שמקבלת קצבת אזרח ותיק).
מקצבת האזרח הוותיק שאקבל החל מ 2.2021 סכום הניכוי לביטוח בריאות קופץ מ 104 שח ל 288 שח-עיוות וחוסר צדק משווע.

אורנה01

Active member
מנהל
לצערי זה לא אם אני בוחר הביטוח לאומי בוחר עבורי ומעביר אותי לקצבת אזרח ותיק.
במקרה שלי לא מדובר בבעיה כספית כך שלא אבקש הבטחת הכנסה. כן מדובר בעיוות, לא הגיוני שנכה שעדיין נכה ייפסקו לו הטבות שקיבל במשך עשרות שנים.
עוד משהו חדש שגיליתי: מקצבת הנכות הורידו לי לביטוח בריאות 104 שח (גם עבור אשתי שמקבלת קצבת אזרח ותיק).
מקצבת האזרח הוותיק שאקבל החל מ 2.2021 סכום הניכוי לביטוח בריאות קופץ מ 104 שח ל 288 שח-עיוות וחוסר צדק משווע.
אני מסכימה אתך. אך משלמים את הקצבה הגבוהה מבין השתיים.
צר לי, שזה כך.
צריך לשנות את החוק בכנסת.
בברכה.

למעלה