מעבר משילוב לכיתת חנ"מ

מעבר משילוב לכיתת חנ"מ

פותחת בשאלה חדשה למרות שדי קשור לשאלה הקודמת עם הצחקוקים...
היום היתה לי פגישה בבית ספר ("הערכת מצב...") - דווקא פגישה חיובית של "סיעור מוחות".
אבל מה, בסוף הפגישה הפסיכולוגית של בית ספר שאלה אם לאור המצב אין לנו מחשבות שניות לגבי המשך שילוב בחטיבת ביניים....
היום הוא די מוגן, עם ילדים שנמצאים איתו מכיתה א', ומודעים לעניינים שלו... ובד"כ מאוד מצליחים להפגין סובלנות ואמפתיה. המחנכת הביעה דאגה, שבחטיבה, במצב כמו שעכשיו, עם ילדים אחרים, בית ספר ענק וכו' וכו', יציקו לו, הוא יסבול וכו' וכו'.
ממש באיזשהו שלב הרגשתי במסע הפחדה.
העמדה שלנו לפחות כרגע, שזו נק' הפתיחה שאנחנו חושבים שהיא נכונה, ולעבור תמיד אפשר (גם בזה התחילו להגיד לי שזה לא פשוט, ונידרשת וועדת השמה ואולי נצטרך לחכות שנה....).
השאלה שלי - האם מישהו היה במצב של מעבר משילוב למסלול של כיתת תקשורת או כיתת לקויות למידה (כל מה שדורש וועדת השמה) והאם זה באמת כזה בעייתי? כלומר, אם נתחיל, וזה יהיה איום ונורא, נצטרך לחכות שנה שלמה לוועדת השמה???

הועדות מתקיימות באפריל השנה

קרוב מאוד .
&nbsp
אנחנו בתוך התהליך הזה עכשיו במעבר לתיכון
החטיבה שלנו הולכת בתוך היסודי ככה שהוא המשיך באותה כיתה וקשה , הרבה יותר קשה בחטיבה .
וזאת הסיבה שאנחנו הולכים לו. השמה לקראת כיתה קטנה .
&nbsp
הפסיכולוגית (שפעם ראשונה דיברתי איתה אתמול ) אמרה שעדיף לעבור בכיתה ז' כי אז יש יותר סיכוי שיהיה לו מקום בכיתה קטנה בבי"ס שלנו והפחד היחיד שלנו שלא יהיה לו מקום . כי אז נצטרך להפריד אותו מהחברים שלו שמחזיקים אותו והוא חלק מהם .
&nbsp

TikvaBonneh

New member
מעבר באמצע השנה

אם יש מקום, אז אין בעיה לעבור לחינוך מיוחד באמצע השנה. אנחנו זימנו ועדת השמה חריגה ועברנו באמצע השנה.
הסיבה לכך שועדות ההשמה נעשות זמן רב מראש היא כדי להערך אם יש צורך בהקמת כיתה.
נניח שיש ארבעה ילדים שעולים לכיתה ז בעירכם ומיועדים לכיתת תקשורת. אז יפזרו אותם בין הערים הסמוכות, ימלאו כיתות קיימות, ולילד שלכם לא יהיה מקום.
לעומת זאת אם תעברו עכשיו ועדת השמה, תבטיחו את מקומו.

SMADAR55

New member
האם אפשר לעבור ועדת השמה בכדי להבטיח מקום לכתת תקשורת

או כתה קטנה ובסוף השנה להחליט שבכל זאת רוצים להמשיך בשילוב יחידני ? האם צריך יהיה שוב ועדת השמה?

TikvaBonneh

New member
ועדת השמה

אם רוצים לדחות את ההחלטה, ניתן לקבוע את התאריך של ועדת ההשמה למועד הקרוב יותר לסוף השנה, ולבטל אותה אם מחליטים להישאר בחינוך הרגיל. עשיתי את זה פעם.

למעלה