מעבר משרות רגיל לשרות התנדבותי

effimail

New member
מעבר משרות רגיל לשרות התנדבותי

הבת שלי נמצאת חודשיים בצבא. התגייסה עם פרופיל 64.
חודש עשתה טירונות, חודש כבר בקורס. (מתוך חודשיים)
היא נבחרה למסלול שבו התבקשה לחתום שנה קבע.
מסלול טוב בחיל המודיעין.
הבת סובלת מאסטמה ומאלרגיה , היא אלרגית גם למזונות מסוימים.
במהלך החודשיים הספיקה להגיע פעמיים לבית החולים.
בשל כך בקשו הרופאים שתלך לוועדה רפואית עם המלצה להוריד פרופיל ל 21.
היא אמרה להם שהיא לא מעוניינת לצאת מהצבא.
נאמר לה שהיא יכולה להתנדב ולהמשיך לשרת במקום אותו ייעדו לה אבל בתור מתנדבת.
רציתי לדעת למה היא זכאית? מה יהיה ההבדל בינה לבין החיילים הרגילים?
האם תוכל לעשות את הקבע עליו חתמה?
מאוד חשוב לה להיות כמו כולם.
האם מיד לאחר הוועדה הרפואית היא תוכל להמשיך באמת ללא בעיות במקום אליו
התקבלה?
אודה לכם אם תתנו לי קצת מידע בנושא, נראה לי שהורדת הפרופיל תהיה בלתי נמנעת.

Run for a Fall

New member
אהלן

ניתן בהחלט להתנדב כבר ביום השחרור, אבל, וזה אבל גדול - במידה ומצבה הרפואי יציב מספיק ומאפשר זאת.

אם באמת המצב יציב והבקשה תאושר, זה עניין של חודש בערך עד שתוחזר לתפקידה הקודם (יש לבחון גם שהוא מתאים לה מבחינה רפואית).

ההבדל בינה לבין החיילים האחרים הוא שלה יהיו פטורים קבועים שמטרתם למנוע החמרה נוספת במחלתה. זה יהיה ההבדל היחיד למעשה, היא לא תהיה שונה מחבריה ליחידה.
כמובן שמבחינת הטבות לאחר שחרור - אותו דבר בדיוק.

לגבי הקבע - זה נושא קצת יותר מורכב, והוא ייבחן באופן ספציפי כשיגיע הזמן להחליט האם היא נשארת בקבע או לא. בעיקרון אין מניעה ממתנדבים לשרת בקבע (או לצאת לקצונה) - אבל זה צריך לעבור אישור רפואי של מדור מתנדבים (כלומר, מצבה הבריאותי צריך להיות יציב מספיק בשביל זה).

לגבי השאלה האחרונה - כן, אבל כפי שאמרתי - בתנאי שמצבה הרפואי מאפשר התנדבות. כשאני השתחררתי לאחר מספר חודשים בשירות הגשתי בקשה ביום ההתנדבות ("מצחיק" - גם על החמרה משמעותית באסטמה...) שנדחתה מכיוון שהמצב שלי היה לא יציב מספיק להתנדבות.

ולכן אם מצבה הבריאותי יציב מספיק כדי לשרת בצה"ל והמגבלות החדשות שייקבעו לה (בהתאם למצבה) יתאימו לתפקידה הקודם - תוחזר לתפקיד בלי בעיות. צריך רק לבדוק מבחינת הקורס, אולי תיאלץ להשתלב במחזור אחר (התהליך לוקח בערך חודש ככה שהיא תפסיד חלק ניכר מהקורס ולפי דעתי תצטרך להשתלב במחזור אחר).

בהצלחה ורק בריאות

effimail

New member
פרופיל 21

אנחנו מנסים שיקבעו את הוועדה הרפואית כמה שיותר מאוחר כדי שהיא תספיק לסיים את הקורס.
מצבה הרפואי תקין גם הרופאים כתבו במפורש שהיא יכולה להמשיך בתפקיד רק בתור מתנדבת כדי
שתוכל לקבל את כל השרות הרפואי בחוץ ולא בצבא.
לא אמרו לנו שהיא תצטרך לחכות עם מעמד המתנדבת אמרו לה שמחתימים אותה על כמה טפסים
אחרי הוועדה הרפואית והיא תוכל להמשיך בתפקידה.
האם באמת עשויים לשים אותה בחודש המתנה? למה?
למה היא לא יכולה להמשיך מיד הלאה? למה צריך לחכות חודש?
האם יש מצב לשכנע את האנשים בוועדה הרפואית להוריד לה פרופיל ל 45 ולתת לה להמשיך כרגיל?
(הרופאים בצבא המליצו להוריד ל 21 בשל כך שהייתה פעמיים בבית חולים בשל אלרגיות. פעם אחת בשל כך שהוכנסה בטירונות לתורנות מטבח , ופעם אחת בשל
אכילת קציצות שהיו עם משהו שאסור לה לאכול ואי אפשר היה לדעת על כך.)
מה חשוב לעשות לצורך זה?
תודה

Run for a Fall

New member
אהלן

ברשותך, אני אמנע מלתת עצות בנוגע לניסיון למשוך את הוועדה או להוריד פרופיל ל-45 ולא ל-21 מאחר ואיני רופא, ואני לא חושב שמתפקידי או ממעמדי לייעץ בנושאים אלו. חשוב לי רק להבהיר שאם התקבלה החלטה כזאת היא כנראה מוצדקת בעיני הצבא, וחשוב לא להזניחה ולשקול אותה בהתאם.

בדר"כ התהליך לוקח חודש, יכול להיות שמאחר וכבר יש לה תפקיד יוכלו לזרז את התהליך, אבל זו ההיכרות האישית שלי עם הנושא.
הסיבה שמחכים חודש בדר"כ היא לצורך וועדת מתנדבים - שבה מחליטים על העלאת הפרופיל מ-21 ל-25 (פרופיל מתנדבים). רופא המדור צריך לעבור על המסמכים הרפואיים, לוודא שהיא כשירה ולהתאים לה פטורים כדי למנוע החמרה נוספת במצבה הבריאותי בעתיד. "העיכוב" למעשה למען הבריאות של בתך.

למעלה