... בקשר לסוג אוכל -
בעקרון עם הגורים שהיו אצלי, בתחילת דרכם עם אוכל מוצק קניתי להם אוכל מיוחד לגורים - רויאל קנין בייבי ודומיו, שהם מיועדים לגורים צעירים מאוד ולחתולות מיניקות ועל כן בעלי תכולת שומן גבוהה יחסית (שזה טוב בגיל הזה בגלל הגדילה המהירה). עם זאת, היו כמה מקרים שפשוט ריככתי את האוכל הרגיל של חתולי הבית, כי מלכתחילה אנו מאכילים באוכל שנחשב לאיכותי - במקרה שלנו זה היה עד לאחרונה GO! Fit and Free, כי אוכל מספיק איכותי מכיל מספיק רמות של חלבון כדי שזה יעבוד (אם כי יש לציין שלא מדובר באוכל עם רמות השומן של אוכל "לתינוקות").
מכל מקום, אוכל שתתני עכשיו לא חייב להיות אותו אוכל כמו בעתיד. אפשר להחליף סוגי מזון, פשוט מומלץ לא לעשות את זה במהירות או בבת אחת כדי לעזור לחתול להתרגל לאוכל. זה כלל נכון פי כמה כשמדובר בגורים צעירים, כי אם הם מתחילים לשלשל ולהגיב לא טוב למעבר זה יותר מסוכן מאשר אצל בוגר, הדרדרות במקרים היותר קיצוניים תהיה מהירה יותר מאשר אצל בוגר. זה לא אומר שאי אפשר להחליף אוכל. בדי הרבה מקרים יש החלפות מזון כי יש מזונות בייבי עד גיל 3 חודשים ואז מזון גורים עד גיל שנה ואחרי זה ניתן לעבור למזון בוגרים. דווקא אצלנו היו פחות מעברים כי מלכתחילה הבוגרים קיבלו מזון שנחשב למאוד איכותי ולכן יותר מתאים למגוון גילאים, אבל בשלב הראשוני ביותר בכל זאת העדפתי להביא מזון ייעודי לקטנטנים.
יש כמה סוגי מזון שנמכרים מראש בתור מזונות לכל הגילאים. דימה יוכל לייעץ לך יותר בעניין. בסופו של דבר מה שחשוב זה (א) האם החתול אוהב את זה ו(ב) אם החתול הספציפי מגיב היטב למזון - יציאות טובות, פרווה יפה, עיניים צלולות ושיניים בריאות.