מעבר מתקופה ארוכה ללא עבודה לעבודה
טוב . קודם-כל , אתחיל את ההודעה (הארוכה למדי) מכך שהבוקר קיבלתי עוד תשובה שלילית (איך לא ?!) מכח אדם שהייתי בו בתחילת השבוע , "אתגר". קיבלתי את התשובה השלילית ב - EMAIL - לאחר שהפקידה העבירה את קו"ח שלי לחברה עצמה (ביום ראשון התראיינתי בכח אדם) והחברה חזרה אליה עם תשובה שלילית . אז כרגיל , היא כותבת "לצערי , אין לך את הכישורים המתאימים" וכו' וכו' . לא שאלתי אותה מדוע , כי כנראה שגם היא לא יודעת - שהרי החברה לא תגיד לה אפילו ... בכל זאת , החלטתי לדבר איתה בטלפון (ועשיתי זאת) ואמרתי לה שמכיוון שזה לקח מספר ימים (עד שקיבלתי תשובה ממנה) , פלוס זה שקיבלתי אותה ב - EMAIL (ולא בטלפון - נראה לי שאם זה היה רציני (כלומר תשובה חיובית) הייתי מקבל אותה בטלפון - למרות שבראיון עצמו היא זו שרצתה את כתובת ה - EMAIL שלי כדי לעדכן אותי) , הבנתי שזו תהיה תשובה שלילית . אז היא ענתה "יש גם אנשים אצלנו שמחכים חודש עד קבלת תשובה" , אז אמרתי (בלי להתבייש , זה בדיוק מה שהיה לי על הלב באותו רגע - ובכלל , בתקופה המכוערת הזו - והרגשתי שאני *חייב* לומר את זה !) משהו כמו : "מכיוון שלאחרונה כל התשובות שאני מקבל הן שליליות , ציפיתי ש (גם) זאת תהיה תשובה שלילית ..." (כדי להסביר מדוע חשבתי את מה שחשבתי קודם-לכן ...) . (יכול להיות גם , שפשוט הוצאתי מכלל אפשרות קבלת תשובה שלילית ב - EMAIL ביום חמישי ? שכן , בפעמיים הקודמות שקיבלתי תשובות ב - EMAIL ביום חמישי , שתיהן היו חיוביות : פעם אחת , כשהתקבלתי לעבודה היחידה שלי בתחום המחשבים - לפני 5 שנים , קיבלתי את ה - EMAIL עם טיוטת חוזה העבודה ביום חמישי . בפעם השנייה , כשהתקבלתי לפרוייקט פר"ח , גם אז קיבלתי ב - EMAIL ביום חמישי תשובה שהתקבלתי ... אבל , כידוע , יש את המספר 3 - הפעם השלישית (מזל או חוסר מזל , תגידו מה שתגידו) - והיום זאת היתה הפעם השלישית שקיבלתי EMAIL ביום חמישי - אחרי ראיון פנים-אל-פנים - והפעם הזאת היתה הפוכה (מבחינת חיוביות התשובה) מהפעמיים הקודמות .) מה שעשיתי עכשיו (חלק ה "קודם-כל") הוא עוד איזשהו ניסיון (חשוב !) לסגור אולי מעגל - או תקופה ארוכה ללא עבודה (כמו במאמר ההוא שפירסמתי) - ולהתחיל תקופה חדשה . אעלה כאן מספר סוגיות שמטרידות אותי - כל מיני מחשבות בחיי היום-יום אותן אני חווה לאחרונה - ומבט לעבר החודש הבא , בו (אולי) אעבוד . אמרו לי שאתחיל (ככל הנראה) לעבוד בחודש הבא , אבל מתי בדיוק - אינני יודע , חוצמזה שכבר שמעתי יותר מדי הבטחות . עכשיו אני רוצה רק קיום של ההבטחה ותו לא ...
. אני , כבנאדם (בנוסף לענייני עבודה) , שונא שמבטיחים הבטחות ולא מקיימים אותן . זה פשוט "חרוט על דגלי" . (עוד בביה"ס היסודי , אמרתי בפני כל הכיתה שאני שונא שלא מקיימים הבטחות ...) - אי לכך ובהתאם לזאת , אני משתדל לקיים הבטחות שאני מבטיח . אם אינני מצליח לקיים - יש לי ייסורי מצפון . אז , יש לי 2 צדדים בראש , שאחד אומר לי "תקווה , תאמין" (למשל , לגבי החודש הבא) וצד שני עדיין , כן עדיין , אומר לי "תמשיך להיות סקפטי ולא להאמין , כל עוד אינך רואה תוצאות בשטח" וייתכן שיש גם צד אחד , שהוא איחוד (UNION ...) של 2 הצדדים האלה , שאומר : "תמשיך לקוות , להאמין , ו/אבל תמשיך להיות סקפטי כל עוד אינך רואה תוצאות בשטח" . הצד האחרון(המאוחד) הוא זה , שלדעתי מאפיין אותי - מאוד - בתקופה האחרונה . אני מדגיש שזה קורה ב "תקופה האחרונה" , כי סקפטיות זו לא אפיינה אותי בן-רגע : היא אפפה - ועדיין אופפת אותי - לאורך תקופה ... ONCE (ברגע ש) אתחיל לעבוד , אשכח מהתקופה הרעה ... ואחזור , ב"ה , לגירסה ה - THANKFUL-ית שלי (למרות שיש לי בעייה לומר לאנשים "תודה" - קשה לי פשוט להוציא את זה מהפה . אולי בגלל התקופה אותה אני חווה כעת.) בינתיים , כל עוד אינני יודע תאריך מדוייק של תחילת העבודה (מקווה...) ומיקום מדוייק , אצטרך להמשיך לחפש - כאמור , כל עוד אין לי שום וודאות - ממש כפי שעשיתי בשנת 2000 (שוב , אני חוזר לתקופה ה "יפה" של לפני 5 שנים - אז *רק* שנה לא עבדתי לאחר סיום הלימודים לתואר הנדסאי תוכנה ...) : גם בשבוע שלפני תחילת העבודה , הייתי בלפחות עוד 3 ראיונות (3 זכורים לי בוודאות) . כמו-כן , כשאימי אמרה לי ללכת עדיין ל"זבלים" (שירות התעסוקה) , זעמתי עליה : "אני לא רוצה ללכת יותר לזבלים !" - והצורה בה אמרתי את זה , הצביעה על כך שאכן קצה נפשי מלבוא להתייצב שם . הנימה בה אמרתי את זה , היתה יותר מאשר "לא רוצה" - אלא , פשוט , זה היה כמו "אני לא אתייצב שם יותר - היום זו תהיה הפעם האחרונה" (למרות שלא רציתי גם את הפעם האחרונה - אבל התייצבתי - כאשר איכשהו בהיותי שם , הרגשתי - לא יודע איך , אולי תחושת בטן - שזו תהיה הפעם האחרונה באותה תקופה בה אני מתייצב אצל הזבלים - ואכן כך היה אז!). עדיין המשכתי ללכת למחרת וגם יום לאחר-מכן , לראיונות . בראיון האחרון לפני העבודה (ציינתי זאת למיטב זכרוני במאמר ההוא שפירסמתי) , אמרתי "מקומות עבודה לא רוצים לקבל אותי ואני לא יודע למה !" . הכל כבר בער בתוכי - התפוצצתי (בד"כ אני בנאדם מאוזן , כך אני מגדיר את עצמי - משתדל להיות מאוזן). קשה להאמין (לפעמים לי אפילו), אבל באותו ערב קיבלתי את טיוטת חוזה העבודה ב - EMAIL (מהמקום בו התראיינתי בתחילת אותו שבוע - לא המקום בו "התפוצצתי" ...) ! נראה שלחלוטין לא הופתעתי מכך שזהו חוזה עבודה - כלומר , שסוף-סוף אני מתחיל לעבוד - נגמרה תקופת הייסורים באותה תקופה ! פשוט , לא חשבתי אחרת ... ויש לציין , שזה היה ראיון שני באותה חברה - לאחר מעקף שביצע החבר שלי באמצעותו השגתי אז את העבודה - ואני חייב להיות - ולהישאר להיות לו THANKFUL (אסיר תודה) על זה ! זהו מימוש אמיתי של המושג "A FRIEND IN NEED IS A FRIEND,INDEED" (חבר לצרה הוא חבר אמת - חבר אמיתי). כיום אנו בקושי מדברים - הוא עובד , אני לא - ולכן הוא לא מעריך אותי כיום . אשמח , כמובן ,לחדש לו ולומר לו שאני עובד - לכשאעבוד . המשך בהודעת המשך 2 ... (מפאת האורך הכולל של ההודעה)
טוב . קודם-כל , אתחיל את ההודעה (הארוכה למדי) מכך שהבוקר קיבלתי עוד תשובה שלילית (איך לא ?!) מכח אדם שהייתי בו בתחילת השבוע , "אתגר". קיבלתי את התשובה השלילית ב - EMAIL - לאחר שהפקידה העבירה את קו"ח שלי לחברה עצמה (ביום ראשון התראיינתי בכח אדם) והחברה חזרה אליה עם תשובה שלילית . אז כרגיל , היא כותבת "לצערי , אין לך את הכישורים המתאימים" וכו' וכו' . לא שאלתי אותה מדוע , כי כנראה שגם היא לא יודעת - שהרי החברה לא תגיד לה אפילו ... בכל זאת , החלטתי לדבר איתה בטלפון (ועשיתי זאת) ואמרתי לה שמכיוון שזה לקח מספר ימים (עד שקיבלתי תשובה ממנה) , פלוס זה שקיבלתי אותה ב - EMAIL (ולא בטלפון - נראה לי שאם זה היה רציני (כלומר תשובה חיובית) הייתי מקבל אותה בטלפון - למרות שבראיון עצמו היא זו שרצתה את כתובת ה - EMAIL שלי כדי לעדכן אותי) , הבנתי שזו תהיה תשובה שלילית . אז היא ענתה "יש גם אנשים אצלנו שמחכים חודש עד קבלת תשובה" , אז אמרתי (בלי להתבייש , זה בדיוק מה שהיה לי על הלב באותו רגע - ובכלל , בתקופה המכוערת הזו - והרגשתי שאני *חייב* לומר את זה !) משהו כמו : "מכיוון שלאחרונה כל התשובות שאני מקבל הן שליליות , ציפיתי ש (גם) זאת תהיה תשובה שלילית ..." (כדי להסביר מדוע חשבתי את מה שחשבתי קודם-לכן ...) . (יכול להיות גם , שפשוט הוצאתי מכלל אפשרות קבלת תשובה שלילית ב - EMAIL ביום חמישי ? שכן , בפעמיים הקודמות שקיבלתי תשובות ב - EMAIL ביום חמישי , שתיהן היו חיוביות : פעם אחת , כשהתקבלתי לעבודה היחידה שלי בתחום המחשבים - לפני 5 שנים , קיבלתי את ה - EMAIL עם טיוטת חוזה העבודה ביום חמישי . בפעם השנייה , כשהתקבלתי לפרוייקט פר"ח , גם אז קיבלתי ב - EMAIL ביום חמישי תשובה שהתקבלתי ... אבל , כידוע , יש את המספר 3 - הפעם השלישית (מזל או חוסר מזל , תגידו מה שתגידו) - והיום זאת היתה הפעם השלישית שקיבלתי EMAIL ביום חמישי - אחרי ראיון פנים-אל-פנים - והפעם הזאת היתה הפוכה (מבחינת חיוביות התשובה) מהפעמיים הקודמות .) מה שעשיתי עכשיו (חלק ה "קודם-כל") הוא עוד איזשהו ניסיון (חשוב !) לסגור אולי מעגל - או תקופה ארוכה ללא עבודה (כמו במאמר ההוא שפירסמתי) - ולהתחיל תקופה חדשה . אעלה כאן מספר סוגיות שמטרידות אותי - כל מיני מחשבות בחיי היום-יום אותן אני חווה לאחרונה - ומבט לעבר החודש הבא , בו (אולי) אעבוד . אמרו לי שאתחיל (ככל הנראה) לעבוד בחודש הבא , אבל מתי בדיוק - אינני יודע , חוצמזה שכבר שמעתי יותר מדי הבטחות . עכשיו אני רוצה רק קיום של ההבטחה ותו לא ...