מעבר מ.net לjava

• פותח הנושא zag78
  • פורסם בתאריך

zag78

New member
מעבר מ.net לjava

אני בסוף שנות השלושים לחיי, אבל יחסית חדש בתעשייה, עם 4 שנות ניסיון בפיתוח .net. קיבלתי הצעה כספית מפתה לעבור לפתח בJava עבור חברת סטארטפ בתחום הCryptocurrency.
אני מכיר לא רע את הגרסאות היותר מוקדמות של Java, אך אני לוקח סיכון בוויתור על כל הידע שרכשתי בעמל רב בC# תמורת עבודה בסטראטפ מסוכן.
האם אני צריך לקבל' או לדחות את ההצעה, ולחכות להצעות אחרות ב.net?

BravoMan

Active member
היות ונתת כאן כותרת קצת שונה להודעה שלך

מאשר בפורום 308, ארשה לעצמי ליצור כפל תגובות, ולענות לך מזווית קצת שונה כאן.
&nbsp
אחרי הכל, זה פורום "שפות תכנות", אז בוא נדבר ספציפית על "שפות תכנות":
ישראל היא כנראה המדינה היחידה בעולם בה #C עדיין נפוץ, ואפילו כאן כבר התחילה התעוררות ואנשים זורקים את הטכנולוגיה הזו לפח, יחד עם שימוש ב-Windows לשרתים ועוד כל מיני הרגלים מגונים.
&nbsp
אני לא יודע למה לדעתך לימוד שפה חדשה פירושו וויתור על 4 שנים ניסיון בשפה אחרת, לרוב האנשים זה לא עובד ככה, אבל אולי אתה מיוחד

&nbsp
כך או כך, ניסיון ב-Java יפתח לפניך יותר דלתות, ויותר אפשרויות פיתוח מאשר ב-#C.
&nbsp
תכף יבואו פה אנשים לספר לך עד כמה Java היא "שפה נחותה" ביחס ל-#C, ואיך MS עכשיו פתחה את הקוד ועובדת להפוך את #C לשפה Cross Platform שהיא היית אמורה להיות מההתחלה (כי היא נוצרה כדי להתחרות ב-Java), אבל התשובה לכל הטענות האלה היא: Too little too late.
&nbsp
#C היא טכנולוגיה גוססת בכל מקום חוץ מאשר בארץ, ולא רחוק היום שגם כאן היא תאבד אחיזה.
&nbsp
אז, אם יש לך הצעת עבודה טובה שתיתן לך ללמוד את השפה הזו על הדרך, קח אותה ותהנה!
לחזור למשרת #C כזו או אחרת תמיד תוכל, אלא אם לדעתך המוח שלך עובד שונה משאר מפתחי התוכנה בעולם.

zag78

New member
תודה על התגובה. מה יקרה אם הסטארט אפ נסגר תוך חצי שנה?

האם כשאבוא לחפש עבודה, אהיה לא פה ולא שם?

BravoMan

Active member
מה הקשר?

אין שום קשר בין שפת תכנות או כל כלי אחר שבו השתמשת לבין זמן שבילית בתפקיד מסוים.
&nbsp
אני לא יכול לעזור לך בשיקולים האם ללכת לסטארטאפ, ואם כן איזה, וכמה הוא מסוכן.
אף אחד בפורום לא יכול לעשות את זה.
&nbsp
זה שיקול שאתה צריך לעשות עם עצמך - ולקחת בחשבון גורמים כמו רצון הרפתקנות שלך, האמונה שלך במוצר \ טכנולוגיה שהסטארטאפ מפתח, איך האנשים שם (יש מפתחים חזקים? מה הניסיון של היזמים?), וכמובן התנאים שתקבל.
&nbsp
אבל שוב - למה אתה יוצא מנקודת הנחה שאם חצי שנה תעבוד עם טכנולוגיה שונה מזו שבה עבדת 4 שנים, פתאום הניסיון הזה ימחק ויתאפס לחלוטין?
מאיפה הוצאת את זה ולמה זה מפחיד אותך???

למעלה