מעבר מDSLR לMirrorless - התייעצות

eitkras

New member
מעבר מDSLR לMirrorless - התייעצות

שלום,
אנחנו בוחנים מעבר מDSLR לmirrorless.
מצלמים היום עם canon d7 ורוצים לעבור למשהו קטן יותר וקל יותר.
הגענו למסקנה שאף שאנחנו מאוד מרוצים מהתוצאות, כאשר נוסעים, חצי תיק מתמלא במצלמה + המסביב ולא תמיד נוח להוציא ולצלם איתה.

בקיצור רוצים לעבור למשהו קטן יותר וקל יותר.
עיקר השימושים, משפחה וילדים, טיולים, נופים וכו'..

מניסיון, אנחנו וצריכים עדשת zoom all around עם טווח גדול יחסית לטיולים וכנראה נקנה עוד עדשה זום עם טווח קטן יותר, אבל מהירה יותר לצילומים בבית (משהו בסגנון 12-60 2.8-4 של פנסוניק אם נלך לכיוון של M43).

קראתי הרבה, ראיתי ביקורות מצולמות.

מתלבט קודם בין מערכות micro 4/3
יתרונות - קטן, מצלמות עם מייצב פנימי, אופציות רבות למצלמות, הרבה עדשות כאשר גם לא צריך לשבור תוכנית חיסכון לאופטיקה טובה.
חסרונות - חיישן קטן יחסית לASP-C, התנהגות פחות טובה בISO גבוה, כנראה טווח דינמי קטן יותר

פוג'י
יתרונות - טווח דינמי טוב, כנראה צבעים יפים יותר של JPG, חיישן גדול יותר, התנהגות טובה יותר בISO

חסרונות - xt30 (שזה כנראה הגוף הרלוונטי) יקר מדי, עדשות יקרות יותר לדעתי ומגוון קטן יותר (לאולימפוס יש 12-200 חדשה יחסית שאולי קצת איטית, אבל הבנתי שאופטית היא די טובה, לפוג' אין כאלו סבירות).

אז לפני שאני צולל למצלמות / עדשות וכו'...
האם m43 הוא פשרה רצינית? וכדאי ללכת על מערכת של פוג'י?

אם פוג'י..יש אלטרנטיבות פרט לxt30ת כי הבנתי שהxt100 לא מאוד מוצלחת מבחינת תפעול וקצת מג'ע'געת..

תודה

EyesToSee

New member
Canon 7D ?

עפ"י השאלות שלך, עדיף שתשאר עם המצלמה הנוכחית.

eitkras

New member
ואולי בכלל canon ללא מראה?

7d כמובן...
המצלמה גדולה, כבדה ומסרבלת, זו הסיבה להחלפה.
האמת שלא הסתכלתי בכלל עלcanon mirroless ואז נתקלתי בcanon eos m5.

מבחינת חיישן וביצועים היא חולקת הרבה עם ה-80d אבל במארז קטן בהרבה.
הבנתי שעם מתאם אפשר להשתמש בעדשות שיש לי על הcanon m5.

האם למישהו יש ניסיון עם canon mirroless?

EyesToSee

New member
לא להחליף

אני עברתי מ Canon ==> Fuji.
אבל:
1. אני מטייל ומצלם המון.
2. אני אדם מבוגר יחסית.
3. אני משקיע הרבה בציוד צילום.

אם אתה מצלם פעם ב.. ואתה לא הולך לטרקים ארוכים בהם המשקל הנישא בעייתי,
אזי אני לא רואה סיבה ל"זרוק" מערכת טובה (המחיר של מערכת משומשת הוא "על הפנים") רק בכדי לחסוך קצת משקל.

eitkras

New member
דווקא כן מצלמים הרבה

תודה על התשובה המפורטת.
אנחנו דווקא כן מצלמים הרבה (או לפחות צילמנו הרבה וזה חסר לנו).
העניין שהמצלמה גם גדולה וגם כבדה והפך להיות יותר ויותר מעיק להסתובב איתה.
הפער במשקל ובגודל הכללי די משמעותי (ואני מודע לערך ציוד יד שניה לצערי).

מה היו הסיבות באופן כללי של המעבר לפוג'י ולא לקנון?
בעיקר כי אפשר להשתמש בקנון עם אותן עדשות קיימות ואז לא צריך להחליף הכל...

שיפור האיכות של פוג'י לעומת קנון עד כדי כך משמעותי?
ואם כבר מעבר, למה לא סוני למשל? החיישינים שלהם נחשבים כי טובים ופוקוס שלהם מדהים

EyesToSee

New member
תשובה קצרה ותמציתית

אני בעיקר (ראה את הצילומים בפורום) צלם רחוב.
מאז שהפסקתי לצלם ב פילם (לייקה) חיפשתי משהו שיחליף אותה.
מצאתי את התשובה ב X100 של FUJI.
ומאז אני "גרופי" של FUJI.
( CANON היתה המצלמה "עד שיצא משהו טוב". )

בהצלחה בהמשך הדרך.

eitkras

New member
X100 היא מצלמה נהדרת למי שזה מה שהוא מחפש

לאחי יש אותה והוא מאוד מאוד מרוצה, אבל הוא מצלם רחוב וזה מתאים לו.
פחות מתאים לשימושים שלי.
בכל מקרה, המון תודה על שיתוף המידע והתובנות

slarti

New member
אם גודל זה השיקול - מ43 זה הכיוון

כל מצלמת מ43 מודרנית תיתן לך תוצאות טובות יותר מה-7D שלך.
מה שכתבת בחסרונות - "התנהגות פחות טובה ב-ISO גבוה, כנראה טווח דינמי קטן יותר" - פשוט לא כל כך נכון, בפרט לא ביחס לקנון מהדור של ה-7D.
&nbsp
החיישנים של קנון בדור ההוא היו בערך בפיגור של חצי סטופ ביחס לדור, מה שאומר שכבר במצלמות מ43 מהדור ההוא כמעט ולא היה פער, למרות החיישן הקטן יותר (שים לב שהחיישן קטן רק ב-2/3 סטופ.... אפיןלו לא סטופ שלם, כך ששיפור טכנולוגי של חצי סטופ די מיישר את זה).
&nbsp
מאז כבר יצאו חיישנים טובים יותר במ43 כך שחיישן מ43 מודרני יתן לך תוצאות *יותר טובות* מה-7D שלך בבערך כל פרמטר אפשרי. מעבר לזה חויית הצילום, הפוקוס, ושאר פרמטרים - מתעלים (לפחות בדגמי ה-FLAGSHIP) על ה7D בכמה רמות. היה לי 7D, אחריה היה לי גם 70D (ניסיון נואש לרדת בגודל) - זה היה בזבוז מוחלט של אנרגיה כי הבעיה האמיתית בגודל היא לא הגוף אלא העדשות. אחריה קניתי אולימפוס EM1 דור ראשון - בוא נגיד שכבר אז לא היה מה להשוות.
&nbsp
היום עם אני פנסוניק G9 ופנסוניק GX9 (יש לי שני גופים, אחד גדול יותר ואחד קטן יותר, אם כי כאמור, השוני האמיתי הוא בעדשות).
&nbsp
לגבי הפוג'י - מדובר במערכת צילום נהדרת, שסובלת בעיני משני חסרונות עיקריים:
- גודל העדשות - גדול יחסית. אתה אמנם יורד בגודל הגוף, אבל מבחר העדשות קטן יותר והגודל לעומת זאת לא מספיק קטן
- ממשק תפעולי - הממשק התפעולי של פוג'י הוא "רטרו" או "אנלוגי" או איך שלא תרצה לקרוא לזה. פחות נח לתפעל אותה ביד אחת, ולי אישית הממשק הזה מרגיש איטי. אני לא אוהב אותה. עניין של טעם וריח
&nbsp

eitkras

New member
עושה לי קצת סדר

תודה על התגובה,
היא נותנת לי המון תובנות כי עשית אתו מעבר בדיוק שאני שוקל לעשות.
ואתה מחזק אצלי את ההבנה שכנראה m43 הוא הכיוון הנכון מבחינתי.

GX9 נראית אחלה, G9 כבר גדולה לי מידי..
האם בדקת / התנסית גם בדגמים של אולימפוס כמו בom-e5 ii / om-e10 iii / pen pl 9 אל מול הפנסוניק?

hanani52

New member
בדיוק ההחלפה שאני עשיתי !

אחרי חמש שנים עם הקנון 7 D עברתי ל SONY RX100M6 כשהדגם יצא בדיוק לפני שנה. הייתי מאד מרוצה מהקנון מאד אהבתי את ההרגשה שהמצלמה נתנה לי ואת התוצאות אבל לאור התפתחות מצלמות הסלולאר - הפסקתי לקחת את הקנון לנסיעות וטיולים בגלל הכובד והסרבול. הסוני החזירה לי את המצלמה האמיתית לתיק - כייף גדול. אני מודה שלא ממש בודק גודל חיישן וכדומה אבל כנראה שהחיישן של ה 1 אינץ נותן תוצאות טובות והצבעים טובים ואפילו הפלאש הבנוי - עם האופציה של הכיפוף שלו כלפי מעלה למנוע שריפה של פנים בכינון ישיר - עובד יופי העדשה אמנם קבועה ולא מתחלפת אבל נותנת אורך מוקד של 9-70 מ״מ שזה משהו כמו עד 200 מ״מ בפול פריים (אם הבנתי נכון את הנתונים) ממליץ !

steiff

New member
כל מערכת מירורלס קטנת חיישן תהיה קטנה יותר

מרחק הפלאנג׳ הקצר מאפשר בניית עדשות קטנות יותר, ואם לא תחפש את העדשות הכי מהירות (1.4) תוכל למצוא אופטיקה במימדים נוחים של ממש.

בשעתו כאשר עברתי מניקון FF למירורלס התלבטתי בין פוג׳י, סוני ו-m43 ואת הכף הכריע החיישן היחודי של פוג׳י יחד עם אופטיקה איכותית, מול החיישן הנחות (בעת שקיבלתי את ההחלטה) של m43.
עם הזמן - חיישני m43 השתפרו לא מעט וגם אם עדיין הם לא נקיים מרעש ברמות הגבר גבוהות - הם מספקים תוצאות סבירות ומעלה במרבית תנאי ההפעלה.
סוני ממקדים את המאמץ במצלמות FF ומזניחים את קו מצלמות ה״קרופ״ ומכאן שאם אתה מחפש מימדים צנועים - נותרו לך שתי ברירות: פוג׳י או m43.

כמשתמש X-T2 נראה לי שהמימדים שלה, כולל אופטיקה מגוונת, הם השילוב הנכון עבורי. כן, m43 תיתן חבילה קצת יותר קטנה פיזית, אם מימדים הם הדבר היחיד שאתה מחפש. אשתף קצת מהרשמים שלי אבל זה מאד תלוי בהעדפה אישית ואין לי כוונה להיות שגריר של מותג זה או אחר, לפחות כל עוד פוג׳י לא משלמים לי אחוזים מהמכירה...

XT100 מצלמה די מינימליסטית, אבל גם נוחה ונעימה לתפעול. ובכל זאת אני מעדיף את הדגמים הקצת יותר גדולים והרבה יותר אדפטיביים בשימוש. החזקתי אותה ביד בחנות לפני שבוע כשבדקתי עדשה יד שניה. היה מוזר ברגע הראשון אבל פשטות התפעול היתה מפתיעה לטובה. ותתפלא, עופר - אפשר לתפעל אותה ביד אחת די בקלות. ובכל זאת אני מעדיף את X-T2 גם אם מדובר בפשרה מסויימת מבחינת המימדים.

באשר לעדשות ״כלבו״ - יש 18-135 ויש 16-80/4 חדשה שזה עתה יצאה לשוק. יש גם 16-55/2.8 ללא יצוב ויש סדרת עדשות פריים 50/2, 35/2 ו-23/2 קטנות מאד (וחוץ מזה יש עוד שפע עדשות אחרות...). עד היום לא מצאתי אורך מוקד או זום שחסר לי במבחר הנוכחי, וה-16-80/4 בהחלט סוגרת פה פינה שהיתה חסרה מבחינתי. היא כנראה תחליף או תתווסף ל-16-55/2.8 בקרוב.

אם אתה מתלבט - תוכל לשאול את הציוד שלי להתנסות.

eitkras

New member
הוספת זוית ראיה נוספת

האמת שאנחנו לא pixel picky ולא מחפשים את ההכי הכי, אנחנו מאוד אוהבים לצלם, מתעדים את החיים שלנו, טיולים, ילדים, משפחה וגם דואגים להכין אלבומים באופן די קבוע (אין כמו ההרגשה של דפדוף בספר).
לפני ה7d צילמנו עם קאנון 450d (עדיין חיה ובועטת והיא כבר בת 11), אבל מאוד
הפריע לנו הפיקוס האוטומטי שלה שהיה מאוד לא מוצלח וכלל רק 9 נקודות.
בצילום מהיר בלי להתאמץ לחפש נקודות פוקוס, הרבה תמונות היו עם פוקוס לא מספק.
אז קנינו 7d יד שניה כמעט חדשה עם מערכת פוקוס משופרת וצילמנו איתה כמה עשרות אלפי תמונות בכיף.
מבחינת עדשות, רוב הזמן היינו מסתובבים עם טמרון 18-270, לא העדשה הכי חדה, אבל מאוד מאוד נוחה ולא דורשת החלפה רבה (יש גם 50/1.8 וגם 10-18)

לאחרונה עם השיפור העצום באיכות הטלפונים, גילינו שאנחנו יותר ויותר מתעצלים להוציא אותה מהתיק ובטיול האחרון לחול חצי מהתמונות כבר היו עם הסמארטפונים.. וזה לא מספיק לנו.

המטרה לעבור למערכת חדשה קטנה וקלה שלא תהיה בעיה להוציא ולצלם ושעדיין איכות התמונות תהיה טובה. אני מתכנן למכור את הציוד הקיים (אם אצליח) ולקנות חלופי וכל זאת בלי להתשגע מבחינת מחיר.

ממה שקראתי, ביקורות מצולמות שראיתי והתגובות שלכם כאן, אני מבין שלצרכים שלנו, כנראה כל בחירה כזו תהיה כנראה בחירה טובה. אני חושב שeye focus חשוב לנו גם וכנראה שהדרך הנכונה תהיה להרגיש פיזית את המצלמות ביד ולראות איך הן מרגישות ולראות באיזו מערכת קומבו מצלמה + עדשה עיקרית (ועדשות נוספות שבטח ייתווספו בהמשך) ייתן תמורה טובה.
אני חושב שלא הייתי פוסל גם לרכוש דברים כאלו יד שניה, אם כי יותר קל עם עדשות מאשר עם גופים שלרוב כבר ישנים מידי...

תודה על ההצעה להתנסות בציוד שלך, אבל חיפה רחוקה לי -:)

dudi4321

Active member
שימו את ה7D בתיק סלינג

תיק צד. שיהיה נוח לקחת את המצלמה, בשלוף כזה. תתאמנו בלשלוף חח. זה יותר מהיר מלכוון סמרטפון, להסתכל במסך שלו ולצלם.
לא לשים בתיק גב שאז מתעצלים כי נשארת על הגב.
מבין את "הבעיה".
&nbsp
יש עדיין שוק ל450D. יש שגם את זה אין להם.

eitkras

New member
אני חושב שבכל זאת נתחדש

נמכור את ה7d, אני חושב שאני אשאיר את ה450d עם ה50 וטבעת היפוך למקרן כי נראה לי שלא אקבל יותר מ200 ש"ח עבורה וחבל...
&nbsp
ונתחדש עם משהו קטן יותר, קל יותר וסביר שגם עם ביצועים עדיפים על ה7d הותיקה

ravivme

New member
סוני זו גם אפשרות

מצלמה
סוני A6100 זה דגם חדש שיש בו את כל מה שחובב צריך לצרכים שציינת, כולל מערכת פוקוס מאוד מהירה ומיקוד על העין. נראה לי שהמחיר בארץ עדיין קצת מנופח לעומת חו"ל. שווה לבדוק.
אם זה יקר מדי אז A6300 תעשה את העבודה מצוין (מניסיון, יש לי כזו).
גם בה יש מיקוד על העין.
למצלמות האלה יש חיישן APS-C מעולה. טוב יותר ממה שיש לך ב- 7D.

עדשות
עדשת 18-135 של סוני עושה עבודה טובה מאוד. בעיני היא משלבת בצורה טובה מאוד גודל, משקל, טווח, מייצב ומחיר. אני מכיר את העדשה מניסיון.
קומבינציה של A6300 עם 18-135 תהיה משמעותית יותר קטנה מהקנון שיש לך עכשיו.
אם אתה זקוק לעדשה מהירה נוספת אני חושב שסיגמה 30/1.4 תעשה עבודה מצויינת במחיר מאוד נוח. יש כאלה גם ביד2, אבל גם המחיר של חדשה לא גבוה.

למעלה