מעגל הדמים ההיסטורי שלנו

אריה פה

New member
מעגל הדמים ההיסטורי שלנו

אני מעוניין במקור אחד מרוכז ואמין שיציג לי בפרוט רב את מעגל הדמים של ישראל והעולם. החל מאברהם אבינו וכלה במלחמת לבנון השניה. אני צריך זאת דחוף לצורך עבודה שעלי להגיש."עתידה הלאומי וקיומה של מדינת ישראל"(לנוכח מיקומה, תרבותה, כלכלתה, החברה והמשטר לאורך העבר ההסטורי עד ימינו אל מול האויבים בכל תקופה החל מתקופת הברונזה התיכונה.) ובפשטות האם לעולם יהא העם היהודי נרדף? למה ומדוע? תודה למשיב.

פפחחחחח

קצת לא רציונלי הייתי אומר למתוח קו מקשר מאבהרם אבינו ואויביו ועד מלחמת לבנון השניה. גם מניח איזה הנחה פרנואידית שיש משהו שבאמת מחבר ביןדמויות במשך 4,000 שנים, פרעה,הכובש האשורי,הכובש הבבלי, המן , אנטיוכוס, טיטוס, הפוגרומציקים בכל המקומות לאורך 2,000 שנים, חמלניצקי, פטליורה, היטלר, ערפאת ומי עוד..... עצתי- תנסה לרדת מהעץ הגבוה ולהתרכז בתקופה מסוימת בענין מסוים, בלי תיזות מפוצצות שמחברות את פרעה עם נאסררה בחבל ישיר , קצת פחות מגלומניה ויומרנות ובסוף עוד יצא לך מאמר היסטורי אמין.

Boogieman

New member
כן, ולא.

אני אמנם מתחרפן מהקטע הישראלי של לשים כל אוייב מההסטוריה הארוכה הזאת בסל אחד ולהפוך כל דיקטטור מזרח תיכוני להיטלר או לשים את השם של עיתונעי יהודי שנרצח בעיראק על אנדרטה לנספי השואה. זה מפגר. מצד שני, השאלה "האם לעולם נהיה נרדפים" היא שאלה הסטורית לגיטימית, כל זמן שניגשים אליה ללא משוא פנים. זה גדול על עבודה אחת, ואני חושב שהתשובה המתבקשת היא שאמנם אפשר למצוא את המשותף בין אירועים שונים בתקופות שונות, אבל בסיכומו של דבר, מדובר באירועים שונים שקרו מסיבות שונות ובנסיבות שונות. כמובן שניסוח השאלה הוא בעייתי. לא כל התקפה על יהודים או על ישראל היא "רדיפה".

מכסימום החיבור שאפשר לעשות

באופן הגיוני זה לקחת את כל תקופת הגלות באגן הים התיכון ואירופה ולבחון את היחס ליהודים בעולם הנוצרי מישו ועד העת החדשה ואז לבחון את האנטישמיות המודרנית של מאות 10-20, האנטישמיות החילונית ולבחון אם היא המשך לאנטישמיות הדתית. לחבר את זה לימי התנ"ך ולתקופת הברונזה, זה כבר מגוחך. אי אפשר למצוא חיבור היסטורי- מדעי בין חמלניצקי לרעמסס ה 2 או סנחריב, זה הרי מגוחך.

Boogieman

New member
מסכים במאה אחוז.

לא רק מגוחך, אלא גם מגיפה לאומית. בסיפור של העיתונאי שהזכרתי, דניאל פרל ז"ל שנרצח ע"י טרוריסטים בעיראק, עמדו נציגים רשמיים של ממשלת ישראל (השגריר בארה"ב וסילבן שלום כמדומני) וייצגו את המדינה במעמד ההזוי של הוספת שמו לאנדרטת הנספים בשואה במיאמי. אז מה יגידו איזובי הקיר?

למעלה