מעגל הכח והשליטה של בן הזוג

may may.

New member
מעגל הכח והשליטה של בן הזוג

שימוש לרעה בעליונות מערכת יחסים לא שוויונית בה הגבר שולט וכופה על האישה באמצעות אלימות וסנקציות לבצע תפקידים, שעל פי תפיסתו ועמדותיו עליה לבצעם. אלימות כלכלית יצירת תלול כלכלית בבן הזוג, באמצעות נטילת כספה ואילוצה לשאול רשות לגבי כל דבר שאליו היא זקוקה. בידוד והגבלת החופש הטלת פיקוח והגבלות על בת הזוג לגבי מעשיה, עם מי היא מתראה, לאן היא הולכת וכו´.. כעס והפחדה שימוש במבטים, ביצוע פעולות שונות או הרמת קול בכדי להפחיד את בת הזוג, שבירת חפצים, פגיעה ברכוש או בע"ח. אלימות מינית כל נסיון לכפות על בת הזוג יחסי מין או פעילות מינית מסוימת בניגוד לרצונה. תקיפה פיסית של איברי מין בגוף האישה, התייחסות אליה כאל אובייקט מיני. אלימות רגשית כל נסיון להוריד את ערכה ודימויה העצמי של בת הזוג ולגרום לה להרגיש רע בנוגע לעצמה, כל נסיון להעליבה או להשפילה. אלימות מילולית שימוש בקללות וניבולי פה. איומים כל איום כנגד בת הזוג בפגיעה פיסית או בכל פגיעה אחרת כנגדה. לדוגמא - איום על חייה, איום בפגיעה פיסית, כלכלית וכו´... אלימות פיסית כל פגיעה או נסיון לפגיעה גופנית בבת הזוג, או נסיון להפחידה בפגיעה גופנית עד כדי איום ברצח. לדוגמא - הרמת יד מאיימת.

איש-ילד

New member
יאהה.... ממש לא פיר

היי...הלו... may may יקירה... שאלה קטנה לי אלייך, מדוע הכל כתוב בלשון זכר? האם עניין הכפיה באמצעות סנקציות הוא בלעדי לגברים? האם בידוד והגבלת החופש היא אך ורק נחלתם של הגברים? האם כעס והפחדה הוא פטנט רשום ע"ש גברים בלבד? האם נסיון להוריד ערכו של אדם ודימויו העצמי מצוי אך ורק בידי גברים? נכון הוא שבכל הקשור לאלימות פיזית, תקיפה מינית ואפילו כוחניות כלכלית יש לנו הגברים את הזכות המפוקפקת להיות בראש, אבל כל השאר? חסרות נשים שמדי לילה סוחטות סחיטה מינית? או ש... או שלא תקבל! חסרות נשים שהביאו את הסחיטה האמוציונלית לרמה של אומנות ממש? חסרות נשים שיכולתן להשפיל את בן זוגם ממש ראויה להערצה? אז מה דעתך שנגנה כל שימוש כוחני? כל אלימות מכל סוג שהוא? בין אם מבוצע ע"י גבר ובין אם מבוצע ע"י אשה? הרי אלימות היא לא בהכרח פונקציה של כוח פיזי! ובכל השאר הנשים אינן נופלות מהגברים ואפילו במקרים רבים עולות עליהם. אז החליטי ידידתי, אם שיווין אז עד הסוף. ו...תקנו אותי אם אני טועה.

may may.

New member
2 צדדים למטבע

אינך טועה איש-ילד. הערתך הינה במקום. הכתוב היה אמור לשני המינים. אני בחרתי לכתוב בלשון נקבה כי נחשפתי לצד הזה של האלימות. כל אלימות מכל סוג שהוא, לצערי, היא נחלת גברים ונשים כאחד, ישנן נשים בעולם הזה שפועלות להשגת מטרותיהן בצורה אלימה כמו הגברים. התנצלותי.

למעלה