מעדכנת אחרי פתיחה

מעדכנת אחרי פתיחה

היי לכולם,
מעדכנת סתם כי אולי יש עוד מישהו במצב שהייתי בו.

אז אני שנה וחצי אחרי הניתוח, 40 ק"ג פחות, כמה חודשים לא יורדת. בחודשים האחורנים בעיקר פתחתי את הטבעת, עד למצב שלא הייתה הגבלה כלל (מסיבות שלא תלויות בי). במצב הזה סגרתי 3/4 (מ-8.25 ל-9) ואכן הגיעה הגבלה עם הסגירה.

כמה שבועות היה בסדר גמור, קצת יותר קשה לאכול בבוקר כמו שתמיד שמעתי שקורה בטבעת אך לא חוויתי על בשרי.

אחרי כמה שבועות כאלה, התקררתי, והמעבר בטבעת הפך צר מאוד, ברמה של רבע כוס קפה בבוקר, ואפשר לאכול רק בערב. זה השתפר ואז שוב הפך צר, בקיצור כל יום קמתי לשגעון חדש של הטבעת (שעכשיו אני מבינה שנגרם בגלל שסגירה אחרי פתיחה היא ממש אבל ממש לא דומה לסגירה ראשונית).

אז אחרי שגם במצב הזה לא ירדתי ובאמת ובתמים שלא הבנתי למה, החלטתי שנמאס לי ואני פותחת 1/4. ואז נפל האסימון....

פתאום אחרי הפתיחה חזרתי לאכול רגיל ונורמלי, לשתות כמו שצריך, והופ ירד קילו בשבוע.
בעצם מה שקרה, והבנתי רק בדיעבד, הוא שבגלל ההצרות במעבר אכלתי הרבה שטויות (כי זה מה שעבר) ואכלתי הרבה בלילה (כי זה הזמן היחיד שבו עבר אוכל) ובמצב הזה אי אפשר לרדת. באמת שלא הבנתי את זה בזמן אמת, וחשבתי לעצמי שאני אוכלת כל כך מעט אז איך זה שאני לא יורדת..?!

בתור מישהי למודת דיאטות וכזו שמנהלת אורח חיים בריא, אני מרגישה שממש נפלתי בעניין הזה כי לא הבנתי את מה שקורה איתי, אז אם יש מישהו במצב דומה ממליצה לכם להעלות לכאן שאלות ולשקול פתיחה גם אם לא יורדים.

יום טוב לכולם!
 
היי....למה הכוונה שטויות?

שוקולדים ? חטיפים ? כי זה כאילו ברור שמזונות כאלה גם
צת, זה עתיר קלוריות....איך תרמה הפתיחה..לארוחות מסודרות יותר ? זה
מדהים אחרי ארבעים קג....למעלה משנה..עוד חווים מצבים חדשים..אני כבר מתה להיות אחרי...... =)
 
היי נגה

שטויות הכוונה שלי לאוכל לא מסודר, גם במבה ושוקולד, נכון שהם עתירי קלוריות אבל כשאת אוכלת ביום שקית במבה קטנה וקצת שוקולד, עדיין את לא מגרדת 500 קלוריות אז בראש שלי לא הבנתי למה אני לא יורדת.
לא אכלתי רק חטיפים, אכלתי גם אורז למשל ועוד פחמימות אבל בכמות קטנה מאוד. לא הצלחתי לאכול חלבונים איכותיים וירקות וגם לא שתיתי כמות מספקת, הכול ביחד ולמרות שלא אכלתי הרבה קלוריות הביאו אותי למצב שהמשקל לא זז.
ברגע שפתחתי חזרתי לאכול אוכל מבושל וירקות, שלא הצלחתי לאכול בסגירה הקודמת. אוכל מבושל הכי טוב לי באופן אישי, מכיוון שאני אוכלת בריא, מעט, ולאורך כל היום. ההגבלה מעולה כי הכמות טובה (נגיד חצי צלחת גדולה זו ארוחה שלי) ואפשר לאכול הכול.
כלומר גיליתי שברגע שיש לי אפשרות לאכול רגיל, אין לי צורך בחטיפים או נשנושים בכלל, אני שבעה ולא מתעסקת עם האוכל. בסגירה הקודמת הייתי רעבה, לכן אכלתי יותר פחמימות ריקות, עבר בטבעת ונתן תחושת שובע מזויפת לשעה עד שהרעב חזר...
 
ירקות מבושלים

האם זה כולל תפוחי אדמה ?
ואיילה, האם רעבה מהר יותר לעתים תכופות אם את
אוכלת רק ירקות מבושלים?
זה כולל מוקפצים?
נשמע טעים ואחלה....הכל עובר? נראה לי
להקה של "מטובעים" עם הגבלה טובה נקראים
"הכל עובר חביבי!!"
 
ירקות מבושלים זה כולל הכול חוץ מחציל (;

שפשוט לא עובר לי טוב
תפוחי אדמה ובטטות אני אוכלת מידי פעם כפחמימה (במקום אורז למשל)
היום הכנתי מוקפץ, ירקות בכל דרך זה מבורך טעים ומשביע וזו אחלה תוספת לחלבון :)
מתי את מצטרפת ללהקת הכול עובר חביבי???
 
ב 25 יולי....

וזה נראה לי כה רחוק......
לעת עתה ממתינה לתוצאה אחרונה של בדיקת אקו לב,
אז, אוכל לקבוע תור לועדה כי תוצאות כל הבדיקות
תהיינה בידיי ורק לאחר ועדה,אוכל להכנס לרשימת
המתנה לקיצור תורים....נראה רחוק....ממתינה ומפתחת שרירי סבלנות...
בנתיים קוראת את הפורום לאחור ללמוד סוגיות ודרכי
התנהלות.....
שבת שלום...
חבל שחציל לא עובר לך...
 
סבלנות ??!!!!!!!

פחות או יותר זה לאמר:
"בורא עולם, תן לי סבלנות תיכף ומייד"!!!!....
כרגע זה נראה כנצח........ אבל מתאזרת בכל זאת...
 
תזמון

קובי, לא נורא, זה בסדר...
בנתיים אסבול לי בחושך, לבדי , שמנה ,בשקט
.....ואני אפילו לא פולניה.....
 
אפרופו רעב.....

ביליתי ערב עם אחיותיי, כולל המשורוולת...
ישבנו בקפה ג'ו...הזמננו משהו ללעוס...
הכמות המגוחכת שאחותי הצליחה לאכול
לעומת גודל המנה....בידור....
גם לכם זה קורא כשאתם בחוץ??
 

אופירA

New member
מנהל
אחותך משורוולת חודש וחצי

מסוגלותה לאכול כרגע מקבילה לתינוק בן חודש וחצי...
משורוולים בוותק כזה עלולים להיות מסוגלים לאכול רק כמויות שגזר גמדי ענק לעומתן...

לא זה הדין במשורוולים וותיקים יותר, אפילו רק אחרי חצי שנה, ובוודאי שאחרי שנתיים.
וכן לא זה הדין במנותח טבעת - שבהחלט עקרוני כמה הוא סגר את עצמו ומה עובר לו ואיך הוא מיומן באכילה.

אבל הכמויות בהחלט יותר קטנות ממה שיכולנו לאכול בעבר.
מנה שלמה בכלל לא מזמינים - חבל (אלא אם כן הבאת קיטבג כדי לקחת את השאריות הביתה). מתחלקים עם מישהו או כמה מישהויים במנות שלהם.
אין מצב לגמור את המנה.

ואגב, לי לא קורה שום דבר במסעדה או בבית קפה. כי אני לא נכנסת למקומות האלה...
באולמות שמחה (לשם אני נכנסת הרבה מאוד) אני אוכלת הכל, ודי דומה למה שאוכלים האחרים (הרזים הרגועים שביניהם), אבל יותר לאט, פחות ממה שאכלתי בעבר, ועם מאבקים קשים עם המלצר שאורב לי כל הזמן ומנסה לקחת לי את הצלחת לפני שסיימתי, כולל הצבת שומרים חמושים על הצלחת כשאני הולכת לרקוד.
 
קורה גם קורה...

אבל למדתי להזמין מנה אחת יחד עם בעלי (לעומת לפני הטבעת שבה היינו מזמינים ראשונות, עיקריות וקינוח).
ככה את יכולה לאכול מעט, ולא יקח לך יותר זמן מאחרים ...

ועכשיו הזכרת לי שבפעם הראשונה אחרי הניתוח שאכלתי עם הבנות מהעבודה ארוחת צהריים במשרד, הבאתי בקופסא קטנה מאוד אורז עם ירקות מבושלים.
הן כולם חיממו את האוכל שלהן על צלחות גדולות ומלאות, והיו המומות למראה הקופסא הקטנה שלי. גם לקח לי הרבה יותר זמן מהן לאכול, אז אפילו את המעט שהבאתי לי לא סיימתי.

האמת שזו הרגשה מעולה, אבל בגלל שלא רציתי אז לספר על הניתוח, זו הייתה גם הפעם האחרונה שישבתי איתן לאכול :)
 

קוביd1

New member
איילה אהבתי....

הרבה זמן אני כותב שצריך לסגור את הטבעת לא עד כדי חנק, זה שלא אוכלים לא מביא לירידה במשקל ,ההפך הגמור ,הגוף מגן על עצמו הירידה נפסקת ונגרמים נזקים מחוסר ויטמינים ,אולי נמאס לכם לקרוא את זה אבל זאת המציאות
אפשר לפתוח את הטבעת למי שאצלו הטבעת סגורה חזק מידיי ,לאכול את כל אבות המזון ,לשתות כמו שצריך ולרדת במשקל .
ואני מודה לך על מה שכתבת מה שנקרא מניסיון אישי.
הרבה בריאות והגעה למשקל שאת תרגישי בו בנוח.

קובי
 
מודה שעד שלא חוויתי את זה על בשרי

לא חשבתי שאפשר לפתוח ולרדת במשקל. לכן כתבתי, כי לפעמים נשענים על הטבעת הרבה יותר מידי ולא תמיד עושים זאת באופן מודע.
תודה על האיחולים!
 

אופירA

New member
מנהל
אילה, את מאמינה לי שכתבתי לך הודעה ארוכה

למחרת ההודעה שלך, והמחשב נפל לי לפני ה"שלח"?
מאז אין לי כוח לכתוב שוב.

תקשיבי, כל הזמן מתמודדים גם עם טעויות והתנסויות. זו הדרך הכי טובה ללמוד.
גם אופירה מתמודדת וטועה כל הזמן, וגם איילה.

סגירה אחרי פתיחה זה משהו אחר לגמרי לגמרי.
מצב הטבעת לאחר פתיחה גדולה מידי אינו יציב כמו לאחר פתיחות הדרגתיות (מהניסיון), ובוודאי שסגירות גדולות (3/4 זה סגירה גדולה מאוד עבור מי שפתח קודם לכן) זה מתכון לבעיות של יציבות הטבעת.
לכן אני מבקשת כל הזמן להימנע מפתיחות וסגירות ללא שיקול דעת והתייעצות וללא חשיבה בדיוק כמה צריך, כדי לשמור מפני תנועה קיצונית ולהבטיח כמה שיותר את האיזון העדין של הטבעת עם הקיבה.

בקיצור, תיהני מאוד מהשתייה, תיהני מהאכילה הנורמלית, תברכי גם אותי, והכל יהיה בסדר בהמשך
.
 
בהחלט מאמינה


למדתי, וגם קיבלתי החלטה שעכשיו אם שום דבר לא משתנה לרעה, אני לא נוגעת בטבעת.
מאחלת לשתינו המשך תהליך פורה ומרזה :)
 
למעלה