מעדכנת: הוצאת רישיון עבודה בשדה התעופה

merywho

New member
מעדכנת: הוצאת רישיון עבודה בשדה התעופה

אז אני אתחיל בתודה חמה למושב ולקיפי כי אכן ההליך עבר בהצלחה. נחתתי בשדה בוונקובר ומשם ניגשתי לפקיד ההגירה ואמרתי שיש לי חוזה עבודה ואישור של HRSDC ושאני צריכה להוציא רישיון עבודה. הבחור הנחמד ביקש ראשית את הדרכון, החוזה וה-LMO. אחרי שקרא אותם בקפידה, ביקש לראות תעודות הכשרה. הוא קצת קרא מהמחשב ושאל אותי שאלות לגבי פרטים שנרשמו בכניסות קודמות שלי לקנדה.. ואחר כך אמר שהוא הולך להתקשר למעסיק כי הוא רוצה לוודא משהו איתו.. וזהו. ביקש שאשלם 150 דולר. וקיבלתי את הרישיון במקום.

yanivran

New member
מזל טוב

מחכים לטלפון, התגעגענו.... ושמחים לראות שלא עשו לך בעיות :) איזה כיף, סוף סוף את יכולה להתחיל את התהליך כמו שצריך (וזה אחרי שנים בקנדה :) )

TrigATUSA

New member
איך מקבלים אישור עבודה על המקום?

לא ידעתי שזה אפשרי את אזרחית אמריקאית?

merywho

New member
גם אני לא ידעתי שזה אפשרי עד שזה עלה בפורום

ואני לא אזרחית אמריקאית אני אזרחית ישראלית ופתחתי תיק הגירה בנובמבר 2006 לפי ההליך החדש. בנתיים הצלחתי למצוא מעסיק והמעסיק קיבל אישור LMO. כעיקרון הייתי צריכה להגיש בארץ בקשה לאישור עבודה ולחכות חודשיים בערך לקבלת האישור. אבל הייתי חייבת להגיע דחוף לקנדה בגלל איזה עניין אחר, והבנתי מהמושבניק שיש כאלה (קיפי סגול ואני לא יודעת מי עוד) שהצליחו לעשות את זה בשדה (כשבאים מוכנים עם כל מסמכי הבקשה) . ואכן במקרה שלי זה הצליח, הראתי לפקיד את הצעת העבודה ואת האישור שקיבל המעסיק ועוד כל מיני תעודות הוא קצת חקר ושאל ובסוף הוציא לי רשיון במקום.

leprechaungreen

New member
זו פרוצדורה מקובלת מאד לישראלים

במיוחד לעובדי היי טק, הם לא צריכים LMO.

Dulmush

New member
תוכל לפרט קצת על התהליך עם עובדי הייטק?

ועוד שאלה - האם לתהליך אישור העבודה איזושהי השפעה על תהליך ה-PR? איך הם מתנהלים במקביל? מה הזכויות שלך עם אישור עבודה? ביטוח רפואי לך ולילדים וכו,?

leprechaungreen

New member
פירוט

1. אתה מוצא מעביד שמוכן להביא אותך. לעובד היי-טק לא צריך LMO. 2. המעביד מצייד אותך במכתב עבור רשויות ההגירה. נוסח המכתב ותוכנו העו"ד של המעביד צריך לבנות. 3. הוא גם צריך לשלוח לך טבלת מיומנויות סטנדרטית וחוזה. 4. עם כל זה ביד בנוסף לקו"ח ודיפלומה (או תעודת גמר) אתה נוחת בקנדה ומבקש בנקודת הכניסה WORK PERMIT. 5. לוקח להם כ-15 דקות תלוי בעומס, אתה משלם 150 (נכון ללפני שנה) דולר ונכנס למדינה כעובד זמני. שואלים אותך כל מיני שאלות וצריך לענות ברור ולעניין. 6. אישור העבודה שתקבל טוב למעסיק אחד ספציפי בלבד. אם החלטת להחליף עבודה, אתה צריך לעשות הכל מחדש. 7. בן הזוג, לעומתך, יקבל אישור עבודה חופשי. גם הוא/היא צריך להצטייד במכתב, מעבודתו בארץ וקו"ח וכולי, כדי להוכיח את מקצועיותו. 8. זכויותיך דומות לאלו של בעלי ה-PR, חוץ מזה שמס' ה-SIN יהיה זמני ויהיה קצת יותר קשה לקבל משכנתא והזכאות להכזרי מס מוגבלת יותר (עד 18 חודש בקנדה על WP). 9. אחרי שהגעת והתחלת לעבוד, חכה חודשיים, בקש מהמעסיק מכתב עבור השגרירות (לצורך ה-PR), ופקסס אותו לשגרירות. מכאן זה לוקח ממש כמה שבועות עד שתקבל בדיקות רפואיות. אני את כל הקשרים שלי עם השגרירות בארץ ניהלתי באי-מייל. 10. אם אין לך תיק PR בארץ, תגיש פה. יקח 3-4 חודשים.

TrigATUSA

New member
כלומר זה לא קשור להליך ההגירתי שלך

גם מי שלא הגיע בקשה ל PR יכול לקבל רישיון עבודה בכניסה?

merywho

New member
למיטב הבנתי גם מי שאינו בהליך PR יכול להוציא

רישיון עבודה על סמך הצעת עבודה. הפקיד לא דיבר איתי בכלל על זה שאני בהליך ל-PR. אבל אני לא מומחית ואני לא יודעת אם זה שיקול לתת אישור בשדה. אני לא יודעת אם כל האחרים שקיבלו אישור בשדה היו גם בתהליך ל-PR.

leprechaungreen

New member
לפעמים המצאות בתהליך ה-PR יכולה להוות סיבה

לסירוב בהנפקת אישור העבודה. חוץ מזה, הפקיד יודע בלי לשאול האם יש לכם תיק PR פתוח.

merywho

New member
ותודה לכל המברכים ../images/Emo24.gif ולאלון וגיל

שאספו אותי מהשדה

למעלה