מעדכנת לגבי הכיליה

Maive1

New member
מעדכנת לגבי הכיליה

שלום חברות,

אז עשינו השבוע את הסקירה מוכוונת כליות, ייעוץ גנטי ופגישה אצל הפרופ'.

- בסקירה מוכוונת (בקפלן אצל שני רופאים מצויינים ונחמדים מאוד- ד"ר חזן וד"ר בראון), חושבים שראו את הכיליה באגן, לדבריהם ראו משהו שנראה כמו כיליה אבל הם לא בטוחים במאה אחוז, כי הכל עוד קטן מאוד. אבל זה חדשות אופטימיות.
אמרו שבתקווה בסקירה מאוחרת עוד חודש יוכלו לראות יותר טוב אם כן או לא יש כיליה "מסתתרת".

- בייעוץ גנטי אמרו שאפשר לעשות מי שפיר וצ'יפ, שכבר עשינו, מעבר לזה לא היה לה מה להגיד, מעבר לזה שבגלל שגם לי יש כיליה אגנית אז סיכוי גבוה שגם לעובר. שאלתי אותה, האם נכון שכיליה אחת אכן מקושרת בסבירות גבוהה יותר לתסמונת דאון ותסמונות אחרות? תשובתה, (הקצת מזלזלת לדעתי -"אה, היום כל דבר קשור לתסמונת דאון"..). בקיצור לא תרמה לי יותר מדי.

- הפרופ' במרפאת היריון בסיכון גם לא חידש יותר מדי, היה יהיר ומתנשא כרגיל, וגם אמר שצריך לחכות לסקירה המאוחרת. חוץ מזה צעק עליי שלא הייתי צריכה מי שפיר, ולמה אני בכלל באה אם אני לא מקשיבה לו? ממש עיצבן אותי. אני ממש רוצה לעבור לבי"ח אחר ולא יודעת לאן, הולכת לקפלן משיקולי קירבה לבית.

עוד שאלה- במעקב השבוע צוואר הרחם שלי התקצר מ39 מ"מ (לפני 3 שבועות) ל33 מ"מ. זה נראה לכן רציני? זה ימשיך להתקצר? הרופאה בינתיים אמרה שזה בסדר, אבל זה קצת מדאיג אותי.

זהו חוץ מזה,מקווה שכולכן חשות בטוב.

fialka3

New member
סך הכל חדשות די טובות

אם לא לקחת בחשבון חוסר נחמדות אצל רופאים מסויימים. דווקא לגבי פרופ הזו היו פה בפורום לפני כן המלצות טובות. לא יודעת, האם את יכולה להחליף מרפאת הריון בסיכון באמצע הריון. רק הוא מקבל אותך או כל פעם מישהו אחר? לי גם הייתה רופא מאד לא נחמדה בקהילה, שבסופו של דבר אמרה לי לא לבוא אלייה יותר. למזלי במרפאת הריון בסיכון הייתה לי רופא פשוט מעולה, לא פגשתי חרבה כמוהה.
לגבי בירור - את עושה הכל מה שצריך, גנטיקאית בגדול צודקת, כל דבר מנסים לקשר לתסמנות שונים. את עוד מעט כבר תקבלי תשובות מי שפיר.
לגבי צוואר הרחם - נכון לכרגע אין מה לדואג. יותר מ25 ממ זה תקין. לנוח, לשתות הרבה מיים וכמובן לעקוב.
בשורות טובות.

עדכון חיובי

שמחה שעדכנת

&nbsp
לצערי יש הרבה מדי רופאים שאולי הם מאד מקצועיים אבל ביחסי אנוש הם איומים ונוראים. אני מאד משתדלת להתרחק מרופאים כאלה ולמצוא אחרים שהם יותר נעימים.
לא יודעת לגבי החלפת רופא במרפאה להיריון בסיכון - אבל שווה לבדוק את העניין.
ובעיני - תמיד תלכי על מה שאת מאמינה בו, גם אם הרופא לא המליץ לך לעשות את הבדיקה ואת יודעת שזה מה שירגיע אותך -אז שילמד להתמודד גם אם מטופלים שנוהגים בניגוד לעצתו. זה חלק מהמקצוע.
הרבה בריאות

fialka3

New member
צודקת

אני מכירה את העניין משני הצדדים ורק כשהייתי בהריון הבנתי עד כמה חשוב לדעת מתי לסגת ולתת למטופל להחליט מה יותר טוב בשבילו.

Maive1

New member
נכון

מסכימה איתך. אכן בדקתי ואפשר גם אפשר, ביקשתי תור לרופא אחר וקיבלתי.
אעדכן שיהיה תשובות מהמי שפיר
.

שאלה אחרת- לגבי העגלה, משהו לא כלכך ברור לי: שמתי לב שתינוקות בגיל לידה שמים בעגלה שוכבת כזו, ישרה שנראית כמו אליפסה. ואילו עגלות תאומים ממה שראיתי באינטרנט, גם הקוקו ביבה, היא באלכסון כזה, כאילו לתינוקות חצי יושבים. מה אני מפספסת? יש עוד חלק לעגלה? או שמשכיבים אותה?
מבולבלת
.

עוד שאלה- האם פשוט נכנסים לחנות וקונים במקום, או שחייב לעשות הזמנה והם שולחים הביתה? יש לכם המלצה לחנות (או רשת חנויות) היכן לקנות את העגלה?

תודה!

fialka3

New member
לגבי עגלה

לעגלות מגיל לידה יש זווית שכיבה מלא - 180 או 175 מעלות לפחות. יש לי קוקו ביבה ויש שם מצב שכיבה מלא. אפשר גם להרים קצת רגליים.
אני עשיתי הזמנה ולקחתי את הדברים אחר כך עוד לפני הלידה כי ככה היה נוח לי יותר לוגיסטי.

ננסית12

New member
עונה

יש גם עגלות תאומים במצב שכיבה שתיארת- זה נקרא אמבטיה.
מצורפת תמונה.
ויש גם במצב המתכוונן, שזה נקרא טיולון. מצורפת תמונה.
&nbsp
אמבטיות של תאומים הן קטנות משל עגלת יחיד. אבל אני ידעתי שהן הולכות להיות פיציות, בנותיי, לכן זה היה לי רלוונטי עד גיל חודשיים וחצי...

יש 2 "סוגים" של עגלות
כאלו שמגיעות עם "אמבטיה" שזה לדעתי מה שאת מתכוונת ב"אליפסה" (למשל הבוגבו דונקי או הבייבי מונסטרס). האמבטיה מתלבשת על העגלה בשלב ההתחלתי ובהמשך ניתן לוותר עליה ולהשתמש בעגלה כטיולון. אני קניתי כזו כי הילדים שלי היו קטנים ונולדו בחורף וידעתי שזה ישמש אותי לאורך זמן.
לעומת העגלות האלו, יש עגלות שמגיעות בלי אמבטיה (למשל הבייבי ג'וגר או הקוקו ביבה) ואז ניתן להשכיב את המושב שלהן למצב של כמעט 180 מעלות. אני פחות התחברתי לזה בשלב ההתחלתי - כי הם באמת היו נורא קטנים והרגשתי שהם צריכים את האמבטיה הסגורה. בהמשך זה מאד נוח, וכשגדלו קצת החלפתי את העגלה שהיתה לי בעגלת קוקו ביבה.
&nbsp
לגבי הקנייה - זה עניין של העדפה אישית. את יכולה לגשת לחנות ולקנות במקום או להזמין ושישלחו לך אחרי הלידה. בכל מקרה לדעתי כדאי לגשת לחנות ולראות את העגלה ואת התפעול שלה ולא רק להתרשם באינטרנט.
&nbsp
ואני שמחה בשבילך שאת עוברת לרופא אחר. מאחלת לך שיהיה מוצלח יותר

למעלה