התייעצתי בשבוע שעבר, לפני התעודות, לגבי מתכון לח וטעים, כמו העוגות בגביעים, שרציתי להכין בקאפקייקס.
הלכתי על מתכון של קרין גורן, לא ציפיתי ליותר מידי, אבל יצאו ממש מוצלחים!
הכפלתי ב-4 כי הייתי צריכה כ-80....
למי שמעוניין בעוגת שוקולד אישית, ממליצה.
המרתי את גביעי הגלידה בעטרות נייר לאפיה.
עוגות שוקולד אישיות בגביעי גלידה, קרין גורן
לעוגה:
כוס או 200גרם סוכר לבן
1 מיכל או 250מ"ל שמנת מתוקה 38%
250גרם שוקולד חלב
אופן ההכנה:
הלכתי על מתכון של קרין גורן, לא ציפיתי ליותר מידי, אבל יצאו ממש מוצלחים!
הכפלתי ב-4 כי הייתי צריכה כ-80....
למי שמעוניין בעוגת שוקולד אישית, ממליצה.
המרתי את גביעי הגלידה בעטרות נייר לאפיה.
עוגות שוקולד אישיות בגביעי גלידה, קרין גורן
לעוגה:
כוס או 200גרם סוכר לבן
4ביצים L
1כוס אבקה להכנת שוקו
שמנת חמוצה 15%
1 כוס או 140גרם קמח תופח
20גביע ופל לגלידה בינוניים
ציפוי
1 מיכל או 250מ"ל שמנת מתוקה 38%250גרם שוקולד חלב
קישוט
סוכריות צבעוניותאופן ההכנה:
אופן הכנה
- טורפים יחד את כל חומרי העוגה לפי סדר הופעתם במתכון.
- מוזגים את תערובת העוגה לגביעים (הכי נוח עם קנקן אבל אפשר גם בעזרת מצקת): ממלאים כל גביע עד שלושת רבעי גובה ולא יותר, אחרת העוגה תגלוש במהלך האפייה.
- מכניסים לתנור מיד לאחר המילוי (אם משאירים את הגביעים המלאים בחוץ הם עלולים להתרכך ולדלוף).
- אופים למשך כ-15 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם יוצא יבש כמעט לגמרי. מצננים.
- מכינים את הציפוי, מצפים ומקשטים: בסיר מביאים לרתיחה שמנת מתוקה. מסירים מהאש ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד שהשוקולד נמס.
- טובלים את הגביעים הפוכים בתוך הציפוי ומקשטים בסוכריות.