מעדכנת סוף סוף
ארוך

מעדכנת סוף סוף
ארוך

בתחילת החודש הבנות חגגו חצי שנה, מתוכה כשלושה חודשים בבית.

אז זה לקח שלושה חודשים, מתוכם הרבה רגעי שבירה, בשלב מסוים קניתי קופסת סימילאק למקרה חירום, אך אני שמחה לבשר שהיא עדיין ממתינה שלמה בארון
.

לפני שבועיים היה ממש קשה, היינו בשלב שהן מקבלות שני בקבוקים והשאר שאוב, וכלום לא הצלחתי לשאוב את הארבע מנות האלו, עברתי לשבוע לאמא שיהיה מי שיטפל ויאכיל אותי - הנקתי, הנקתי, שאבתי, לקחתי את כדורי החילבה בצורה מסודרת ומשהו עבד.

עלינו סוף סוף על דרך המלך. שבועיים אנחנו בהנקה מלאה עם בקבוק אחד לפני השינה(150 סיסי), אני אפילו מצליחה להקפיא קצת.

ועוד חוב קטן, בפעם הקודמת כתבתי על שיטת הקשב - ועל זה שאני רוצה ליישם אותה, בעיני רוחי כבר ראיתי את עצמי מסתובבת עם סירים, קישטה חיתולים, ובכן זה היה כמובן טרום נחיתת הבנות בבית - עכשיו בנימה מפוכחת יותר אז יש חיתולים והרבה, יחד עם זאת אני מיישמת את השיטה באופן חלקי בעיקר על מספר 2 שאותוו יותר קל לזהות ואז הן עושות בסיר זה ממש מגניב ונקי במיוחד לבנות, גם פיפי משתחל לו מידי פעם. לפי כל מה שקראתי גם החלקיות הזו יעילה ותעזור בעתיד בגמילה. עד עכשיו הייתי עסוקה גם עם ההנקה אולי עכשיו יהיה לי קצת יותר פנאי להשקיע בנושא - נראה, בנתיים אני מרוצה ממה שיש.

ואיך אפשר בלי כמה שאלות

שאיבות

אני בד"כ שואבת שאיבה קטנה אחרי הנקת בוקר, שאחריה הן בד"כ ישנות
עוד אחת ב20 אחרי ההשכבה לישון ועוד אחת לפני שאני הולכת לישון.
מצד אחד אני חוששת לשלב שאיבה נוספת כדי שיהיה להן מספיק חלב כשהן תרצנה
מצד שני אני רוצה להגדיל את מאגר הקפוא שלי,
השאלה היא אם אני אשאב ופתאום הן תרצנה לינוק האם יהיה להן מספיק ?

- סדר יום

אפשר לעשות סדר יום עם הנקה? כרגע העוגן היחיד זה אמבטיה>>בקבוק>>שינה באיזור השעה 19-20 ושינה עד בד"כ 4

אני מצליחה להבחין באיזשהו סדר שנוצר - אבל האם אני צריכה/יכולה לעשות להן סדר קבוע, ושעות הנקה קבועות זה לא אמור להיות לפי דרישה ?

פערי הנקה

לפעמים הן יכולות לישון 4 שעות בין הנקה ולפעמים זה כל היום שעתיים, זה משגע אותי ? בדרך כלל אם יש פער של 4 שעות זה לרוב בבוקר, לקראת הערב הן דורשות בערך כל שעתיים.
אבל אני לא מצליחה להיות רגועה בשום שלב.
אם הן ישנות הרבה - אני חוששת שהן לא יאכלו בסה"כ הכללי
ואם הן לא ישנות - אז אני חוששת שאולי אין להן מספיק.
בעיקרון החיתולים שלהם די רטובים וזה מה שמרגיע אותי.
אבל הייתי שמחה להבין את ההגיון
כמה זמן הן אמורות לישון ביום בגילן (לפי שלושה חודשים)
כמה הן אמורות לאכול ? אני בטוחה שהן לא מגיעות ל- 650 (לפי 150 סיסי לקילו), היום שקלתי לפני ואחרי הנקה והיא אכלה 60 , אז בימים שהן בכלל ישנות כל הבוקר איך הן יכולות להגיע לכמות הזאת?

ולסיום אוטוטו מתחילים טעימות את כל ה-
שכבר עולות לי בנושא אני אשמור להמשך

בשעה טובה ושמחה בשבילך!

עונה בקטנה ושואלת בקטנה:
שאיבות בעיקר יגבירו את הייצור שלך, לפי הספר. אז את מוזמנת להוסיף שאיבות ככל שיש לך כח, פשוט לא מיד לפני הנקה. תני לגוף הזדמנות להתאפס
תכף תבואנה המנוסות והחכמות ויעזרו יותר.
טעימות - לא חייבות תכף להתחיל. חוזר משרד הבריאות אומר גיל 4 חודשים, וחזר להיות חצי שנה, אם התינוק מוכן.
מוכן: מתעניין במה שאת אוכלת כשאת אוכלת לידו, מסתכל, שולח יד.
רפלקס הדחיקה (כשהלשון יוצאת החוצה ומוציאה כל מה שמנסה להיכנס) נחלש עד נעלם.
מגיב בשמחה להצעות שלך. לא חייב קריאות גיל וריקודי הורה, אבל אם בוכה, זה לא סימן מעודד.
לדוגמה: אני התחלתי טעימות עם שתי הסרבניות שלי בגיל 10 חודשים. 8 מתוקן, אז אני מוכנה ללכת לקולא ולומר - 8 חודשים.
כלום לא בוער, אף אחד לא מגיע לתיכון בהנקה מלאה

סדר יום / פערים / שאיבות

יקירה

איזה יופי לראות אותך פה ולקרוא את כל מה שכתבת. כל הכבוד אלופה!!!!

לגבי השאיבות - בדיוק כמו שנכתב לפני - הוסיפי שאיבה או כמה שאיבות במהלך היממה מתי שאת יכולה. הגוף יתרגל לעלייה בביקוש ויגביר אחרי כמה ימים את ההיצע. זה לא שאת אמורה עכשיו להכפיל את הכמות שאת מייצרת. אז גם אל תשאבי את עצמך לדעת.. וכמו שנכתב - לא ממש לפני הנקה. כל השאר - הגוף יאזן עצמו ואל תחששי - תמיד יהיה לך חלב גם אם אחרי חצי שעה מהשאיבה הם ירצו לינוק. אף משאבה , טובה ככל שתהיה - לא יעלה כמו התינוקות עצמם ותמיד נשאר עוד חלב בשד אחרי שאיבה , גם אם זה לא נראה.
סדר יום - בבקשה... עוד לא... הן כל כך קטנות... אני יודעת שהכל יחסית ובוודאי הן נראות לך ענקיות.. - הכל יחסי בחיים.. אבל רגע של רצינות - הן עדיין ממש קטנות בשביל סדר יום. גם ככה - מה שכתבת הוא יחסית ממש מסודר.
היי סבלנית עם הרצון לדעת בדיוק מה ומתי. הארוחות צריכות להיות לפי דרישה וממש לא צריך לנסות לסדר אותן. תארי לך שהיה מישהו שאומר לך מתי לאכול. בטוחה שזה לא היה נעים . הרי גם אנחנו - מעסיקים את הפה כל פעם במשהו אחר - פעם כוס מים, פעם ארוחה, פעם מסטיק, פעם פרי, פעם ארוחה + קינוח + קפה וכו'...
אז תארי לך את הפיציות האלה. וחוץ מזה - זיכרי שהנקה היא הרבה מעבר לפעולה הזו של העברת האוכל לקיבה שלהן..
כך גם לגבי פערי ההנקה שלהן... נסי להוריד את רמת הלחץ.. אולי תורידי את השעון ??

באמת - אל תסתכלי על השעון. כמו שהארוחות הן לא באותו הגודל תמיד - כך גם מרווחי השינה אינם זהים. לא אצל כל אחת מהן לאורך היום ובוודאי גם לא אצל שתיהן בהשוואה אחת לשניה.
בשעות הערב לרוב יש יותר הנקות. זה זמן שהגוף מכין עצמו לשנת הלילה והן ממלאות את הקיבה בכמויות קטנות יחסית ובתדירות גבוהה יחסית.
אני מאוד מבינה את הדאגה והחשש הפולני הזה שאולי אין מספיק, אבל נסי להרגע קצת. הרי הן עולות יפה במשקל, יש גם פיפי וקקי והן מתפתחות יפה, חייכניות ומבסוטיות - לא ? אז שחררי קצת בבקשה...
גם אם ערכת שקילת נסיון - עדיין אחוז הסטייה יכול להיות די גדול - אולי המשקל לא מכוייל, אולי רמת הדיוק שלו לא מספיק גבוהה, אולי סתם - זה מה שהיא אכלה באותה ארוחה, אבל הארוחה לפניה והאחריה - היו גדולות ומשביעות ??
גם אם הן לא מגיעות ל- 650. לא נורא. זו רק הערכה. אם ההתפתחות והקקי פיפי בסדר - אז כנראה שזה בסדר.

בקיצור - ההמלצה שלי היא - שחררי קצת בבקשה...
ואם הן נרדמות ליותר משעתיים - לכי לישון גם את !!

נשיקות יקירה

תודה רבה הדר

את כל כך צודקת , אני גם חשה שהגיע הזמן להירגע ולהתחיל להנות
אני מבטיחה להשתדל, אולי קצת יוגה בזמן שהן ישנות

ולגבי הסדר יום, מסכימה איתך מאוד, גם לי זה נראה ממש מוקדם- קיבלתי את העצה מקרובת משפחה שאני סומכת עליה אבל במקרה הזה, זה היה נראה לי לא מתאים.

אז שוב תודה התשובות שלך מאשרות לי שאני פועלת בנתיים נכון ונותנות לי ביטחון בהמשך הדרך

יאללה הלכתי לשחרר

אגב עכשיו השכמתי משנ"צ שעתיים, שחר הרדימה אותי תוך כדי הנקה

למעלה