מעדכנת עם דמעות בעיניים

me too

New member
מעדכנת עם דמעות בעיניים

אתמול היתה השאיבה, חשבתי שישאבו 5-6 ביציות, כמו שדובר, השאיבה היתה קשה ובלתי נגמרת, אבל עם הפתעה בסוף. נשאבו 15 ביציות - לא פחות ולא יותר.
עכשיו התקשרו מהמרפאה, רק 2 הופרו. 2!
איזו אכזבה

הרופא רוצה להחזיר הפעם רק בלסטו, מה הסיכוי שבכלל נגיע לשלב הזה....
אני כל כך מאוכזבת
כל כך עצובה
מאוכזבת מהגוף הדפוק שלי, ותוהה, מה כבר רציתי? אח או אחות לבן שלי, כנראה שזו בקשה גדולה מידי

אני כבר באמת לא יודעת מה לעשות, ומה לחשוב.כבר אין לי כוחות.
אבל כן יש לי בטן כואבת ונפוחה מאוד, ושברון לב.....

נתנאלה2

New member
אהובה, אני מבינה את האכזבה

אבל את זוכרת שגם מהעוברים הללו יכולים לצאת ילדים מושלמים, נכון ?
לדעתי, תבררי עוד יומיים מה מצבם, מקסימום תחזירי אותם או לפחות אחד
ואת השני תגדלי לבלסטוציסט
השאלה כמובן אם תרצי עוד שאיבה, או מי אומר שבשאיבה הבאה יהיו יותר עוברים
הבנת?
ומה שתחליטי, מאחלת שיצליח!

me too

New member
הבעיה היא כספית.....

לפי הרופא שלי, אם העוברים האלו הצליחו להחזיק מעמד בתנאי מעבדה 5 ימים, הם טובים להחזרה ושווה להשקיע בהם. אם נחזיר וזה לא יקלט הסבב הבא יעלה די הרבה.
כבר פעלתי מתוך אימולסיביות פעם אחת ו'בזבזתי' סבב אחד, סתם כי לא הייתי מוכנה לשמוע לדעת אחרים.
אני באמת לא יודעת מה לעשות, מה הסיכוי של שני אלה לשרוד בכלל...
ובעלי, הוא לא רוצה להחזיר, הוא רוצה לחכות ולראות מה קורה.
ואני, לא נמאס!
תודה יקרתי

נתנאלה2

New member
אז הפעם תפעלי מתוך אינטואיציה ......

מתוך הבטן,
מתוך הרחם,
אולי הוא ירחם?
איזה דילמה נוראית!

me too

New member
אבל

האינטואיציה אומרת לי שזהו, זה רמז שמספיק ודי. אני צריכה להבין שזהו. להתמקד במה שיש ולהמשיך האלה. או שאולי זה ההגיון, מי יודע.
אבל הלב, לא הוא נופל בפח פעם אחר פעם......
לא יודעת מה לעשות

me too

New member
אבל

אך אוכל להסתכל לילד שלי בעיניים ולדעת שנכנעתי?
אני לא יכולה להחליט שדי, למרות שאולי זו ההחלטה הנכונה ביותר לעשות.
שלחתי לרופא אימייל, מחכה לתשובה

anguly

New member

זה באמת מאכזב, הסבירו לך מה קרה, מה היתה הבעיה עם הביציות?
האם ההפריות נעשו רגיל או באיקסי?

בכל מקרה אם יש רק שתי הפריות לא הייתי מהמרת על בלסטוציסטים, זה לקחת צ'אנס גדול שלא תהיה החזרה בכלל.

בכל מקרה בהצלחה

me too

New member
לא הסבירו

דברו עם בעלי, ואמרו לו שהופרו שתיים.
כדי להבין לעומק, צריך לקבוע תור לרופא. והאמת, כבר נמאס לי מכל התורים האלו.
זו היתה הפריה רגילה, אבל אוליבאמת כגאי לבקש איקסי בפעם הבאה
וחגבי ההחזרה, כמו שכתבתי לנתנאלה, סבב אחד כבר בזבזתי בגלל שלא חשבתי נכון/בהגיון. הסבב הזה הוא האחרוח בחינם, אם אחזיר והם לא יקלטו, הסבב הבא יעחה 5500$ וזה לפני התרופות. בגלל זה הרוםא הציע לחכות לבלסטו. בעלי טוען, שאם הם לא יחזיקו מעמד אז בכל מקרה אין טעם להחזיר אותם

gezers

New member
אבל זה לא נכון!

דווקא ברחם יש לעוברים סיכוי טוב יותר מאשר בצלחת! שם יש להם תנאים אופטימליים בהרבה מאשר בצלחת.
דווקא בגלל שזה רק שניים, לעניות דעתי להחזיר אותם ולא לגדל לבלסטו.

me too

New member
הסבירו לי

אבל בצפון אמרטקה, הדעה הרוחת היא שכדאי לגדל לבלסטו, כי מי ששרד עד כה - כנראה שהוא מצטיין. ברור לי שיש כאלה שלא שרדו אבל ברחם כן היו שורדים, ולהפך.
יש מדינות בארהב שמחזירים רק בלסטו.
אני מקווה שזו לא טעות..

me too

New member
שלחתי אימייל לרופא

הפעם, הזרע היה חלש מבדרך כלל וכנראה זה היה הגורם.
בפעם הבאה יבדקו את הזרע ואם צריך יעשו איקסי.
הרופא טוען שנדבוק בתוכנית המקורית, בעלי איתו באותה הדעה.
אני מקווה שזו לא טעות.

ילידת80

New member
קודם כל בהצלחה

לחשוב חיובי. כרגע לא יעזור להיות פסימית. מה שחשוב שיש 2 הפריות!!
אומנם נשאבו הרבה ביציות אבל צריך לבדוק מה היה.. אולי היו קטנות ולכן לא ראו אותו באולטראסאונד ולא היו בשלות ..כרגע יש לך 2. אם זה הסבב שלך אז זה יצליח.
אני יכולה לומר לך שלי ובעלי אמרו שהסיכוי להכנס להריון טבעי הוא שאוף ל0... ואני תמיד האמנתי שכשזה יקרה זה יקרה. ועדיין עשיתי מה שיכולתי לזרז ענינים. בזמן ההמתנה שלנו לבדיקות בשביל ההפריה. (תהליך גנטי שלקח מעל שנה) נכנסתי להריון טבעי.. כמות הזרע היתה אפסית.. אבל היה צריך רק זרעון אחד רציני שלא יוותר! כרגע הוא בגן מתארגן לשנת צהריים.
אני לא יודעת למה התחלת טיפולים אבל החודש הסיכוי שלך להריון גדול פי כמה וכמה מכל חודש אחר. (ללא טיפולים)יש לך אופציה ממשית להריון. הביצית כבר פגשה את הזרעון והם הצליחו להפרות אחד את השניה. ויש לך שניים כאלה.
עכשיו מספיק שאחד מהם יגדל ויהיה חזק ויהיה הילד הבא שלך.. נכון שבאסה שאיו יותר.. אבל יש 2! אין קשר לעובדה שהיו 15 לזה שהשניי האלו לא יגדלו לבלסט.. לדעתי. מקווה שבעוד שבועיים שתינו נספר על בטא חיובית!

me too

New member
תודה

הספור שלך באמת מעודד.
הלוואי ויצליח.
שיהיה לך גם בהצלחה

יחידה2

New member
לא בלסטו!!!!!!

עדיף לעובר לנסות להשתרש ברחם מאשר לנסות ולגדול בצלוחית.
אני איבדתי ככה הרבה עוברים.היו לי 12 הפריות.הרופאה השאירה כולם לבלסטו..לא רוצה לומר כמה נשארו.
בהצלחה!

שלגייה13

New member
מוסיפה את מחשבותיי

אתחיל מזה שמעניין כמה הגישות בכל מדינה שונות, ושספירת מחזור הטיפולים אצלכם היא דווקא לפי ההחזרה. בארץ סופרים למעשה שאיבות כי זה התהליך היקר ביותר (חדר הניתוח) וגם העבודה במעבדה לא זולה לקופת החולים. את כל זה עשו לך ודווקא על ההחזרה הם "מתקמצנים"? מוזר. איפה את נמצאת, אם אפשר לשאול? אני סתם סקרנית.
לעצם העניין, אני הייתי הולכת עם המלצת הרופא כי היה לי מאוד קשה להחליט שזה המחזור האחרון אם לא יצליח, חו"ח. אם בא לך, אשמח לשמוע עוד קצת פרטים על מצבך (גיל, כמה טיפולים עברתם,האם הסיבה היחידה לטיפולים היא הזרע של בעלך וכו'), אבל נשמע שיש לך תגובה לא רעה בכלל להורמונים, ולכן אם חו"ח שני אלה לא יגדלו לבלסטוציסטים יש סיכוי להרבה יותר עוברים בטיפול הבא, בטח אם יפרו באיקסי, שזה מאוד מקובל בזרע חלש.
לגבי הבלסטוציסטים, מאוד קשה לדעת, ואני חושבת שכל אחת שעונה לך מניסיונה קצת מטעה (בלי כוונה רעה, כמובן). הרי אין אף פעם "קבוצת ביקורת" אמיתית לאותו עובר ספציפי שנקלט, ולכן הסיפורים של "במחזור אחד ניסו לגדל 12 עוברים לבלסטוציסטים ואף אחד לא שרד, ובמחזור הבא התעקשתי להחזיר והיה הריון" לא באמת מוכיחים את הנקודה. לי במחזורים האחרונים החזירו כל מה שהיה (אני בת 42), ולמרות שבמעבדה כולם נראו יפים ביום 2-3 רובם הגדול לא נקלט, עד שאחד החליט ב"ה להישאר איתי (ובמחזור המנצח הספציפי הזה הוא היה אחד מארבעה עוברים יפים שהוחזרו לרחם, ועובדה שרק הוא נקלט). יש מחקרים שטוענים שעוברים שלא גדלים במעבדה לבלסטוציסטים כנראה לא היו ממשיכים להתפתח גם ברחם, אבל גם המסקנה הזאת היא "כנראה", כי באמת יש פה נקודה שמאוד קשה לרפואה לפצח. בכל זאת, יש סיבה שהרבה רופאים ומרכזי מחקר - באמת בחו"ל יותר מאשר בארץ - מתעקשים להחזיר רק בלסטוציסטים, וגם הם הרי רוצים את טובת המטופלת והשגת הריון.
ומה שלא תחליטי כמובן, העיקר שיהיה המון המון בהצלחה!!!!!

me too

New member
עונה לך

אני נמצאת בקנדה, מונטריאול. הפרובינציה היחידה שמממנת שלושה סבבים מלאים. סבב מלא נחשב מההתחלה ועד ההחזרה. אם לא היתה החזרה - לא היה סבב.
את הסבב הראשון 'בזבזתי' עם החלטה פזיזה ובדיעבד מטופשת, ולא היה לי לב ואומץ להחליט ולכן נתתי לרופא ולבעלי להחליט הפעם. מקווה שזו לא היתה טעות.....
קצת על עצמי, בת 36. על פניו אין בעיות, גם הזרע לא מזהיר אבל עדיין מעל המינימום. הריון ראשון ספונטני אבל לקח מעל שנה.
הריון שני, ספונטנית, מהיר - 4 חודשים, נפל בשבוע 21. הריון שלישי, אחרי שנתיים מהפריה, נפל אחרי שבוע.
בדרך גילו בלוטת תריס לא מאוזנת ונשאות של משהו שמצריך מדללי דם, תלוי איזה רופא שואלים צריך להזריק לפני הריון או אחרי. עכשיו אני אצל רופא שאומר רק מהריון.
כרגע נשאר לי לחכות ליום ראשון ולראות מה יצא מהשניים האלה. היום כבר לא בדקו אותם, גם לא מחר, רק בראשון, ואני סופר בלחץ עם לחץ בחזה. מקווה שיהיה בסדר אבל מכינה את עצמי שאולי לא.
ההסבר שלך על הבלסטו נשמע הגיוני ולפי איזה מחקר שקראתי מזמן, בארהב יש מקומות שמחזירים רק בלסטו, בדיוק מהסיבה שאם הם הגיעו עד כאן, הם כנראה חזקים מספיק.
אבל שוב, כרגע נשאר רק לקוות ולחכות
תודה לך

שלגייה13

New member
שלושה סבבים מלאים בלי הגבלות אחרות?

כלומר, אפשר לעשות - לא עלינו - עשר שאיבות אבל אם אין בלסטוציסטים והחזרה ממשיכים לממן? אני רק מנסה להבין את השיטה.
בהנחה שזאת בערך השיטה, כמו שאני מכירה את עצמי הייתי מנסה לפחות עוד שתיים-שלוש פעמים לגדל בלסטוציסטים ולא מחזירה משהו אחר, מתוך ידיעה שלבלסטוציסט, אם הוא כבר גדל, יש סיכוי הרבה יותר טוב להשתרש מאשר לעובר בן יומיים-שלושה, שהמדדים לגביו (עובר "יפה", "לא יפה") משמעותיים הרבה פחות מכפי שנדמה לנו. אבל זאת אני. את ההורמונים והשאיבות תמיד עברתי בקלות, ב"ה, ולעומת זאת היה לי מאוד קשה עם הידיעה שזה הטיפול האחרון ולא למקסם את הסיכויים שלו. אני מבינה כמובן כל החלטה אחרת גם.
אבל אני מקווה מאוד שכל הדיון הזה כבר תיאורטי, והודיעו לך שגדלו לך בלסטוציסטים יפים!!!

me too

New member
כן

החזירו אתמול את שניהם. אחד שהתפתח יםה, ואחד איטי.
וזהו, זה היה הטיפול האחרון הממומן.
את צודקת, סבב מלא נחשב רק אם החזירו, אין בכלל התיחסות לקפואים - אם יש, וגם לכ מקפיאים, רק אם יש בלסטו.
במבט לאחור אולי היתי צריכה לבקש שיקפיאו את אלה וללכת לסבב נוסף, אולי לא. כבר לא יודעת.
מה שכן, אני נורא בלחץ ודי מדוכאת, אני מאוד מפחדת שזה לא יצליח. ברור לי שאם זה לא יצליח יהעה עוד סבב אחד, אבל כנראה לא יותר מזה, וההכרה שזהו.... גורמת לי לבכות

ילידת80

New member
גם אצלי גידלו בלסטו

אני יכולה לומר שההפריות שלי היו רק איקסי. מה שנשיסנו טבעי פשוט לא הצליח (התעקשתי לתת הזדמנות ל2 ביעציות כי נכנסתי להריון טבעי עם זרע חלש מאוד) והם לא הופרו בכלל.
בגידול של העוברים לא היה משהו בכלל. ואמרו לי שמחזירים לי אחד מעולה ביום השלישי כי הוא התפתח טוב ואני נכנסתי להריון טבעי ולכן מחזירים רק אחד.
שאלתי מה עם מה שנשאר. בגלל שהם לא משהו מגדלים לבלסטו כי אם לא טובים כל כך לךהקפאה ואם יצליחו לגדול אז הם טובים. התבאסתי בטירוף כי יש הרבה הפריות ולא בטוח שישרדו ויגדלו. לה]פתעתי הרבה הם גדלו ועשו את זה בצורה טובה. והגיעו לבלסטו. לא כולם אבל חלקם. ויש לי מוקפאים שהם בלסטו. ואמרו לי שאם שרדו במעבדה עד לגודל הזה הם חזקים .. אתמול החזירו לי 2 . אחד שרד הקפאה מעולה אחד לא כל כך.. יש לי עדיין מוקפאים. אני אומרת שלא סתם אומרים שסיכוי להריון מבלסטו גדול יותר מאשר סיכוי לעובר בעל פחות תאים.
שנית לפני שהעובר לא מגיע לבלסטו הוא לא יכול בכלל להשתרש זה קורה רק בגודל הזה שהוא מספיק גדול נפתח פתח קטן שמשפיע על ההשתרשות. אז אם מכניסים לרחם עובר בעל 8 תאים לדוגמא. הוא בכל מקרה לא משתרש לפני שהגיע לבלסטו פשוט הסביבה שבה גדל אופטימלית יותר.
תהיי אופטימית! לא יעזור להתבאס כי הדברים כבר נעשו.
מקסימום תבקשי 2 החזרות. 1 שהתפתח טוב לחזור לרחם ואז יומים אחרי את השני כשיגיע לבלסטו

למעלה