מעדכנת

dolly2

New member
מעדכנת ../images/Emo22.gif

שאלתי כאן על בית בובות ואני מעדכנת היינו במחסן עצים בטירה הוא רוצה 430 שקל על הפלטות (אומר שזה 2 פלטות סנדוויץ' ולא אחת ושיש לו רק 12 מ"מ) והחיתוכים. זה נעשה קצת יקר מידי ואני שוקלת אם לעשות זאת בכל זאת 430 שקל לא כוללים עדין מסור, צבע וכולי.

arsar

New member
ניתן לבנות בית בובות גדול ומהודר מקרטון גלי

dolly2

New member
מה זה והיכן משיגים, ותקשר שוב כי

הקישורים שנתת לא עובדים תודה

רפרפול

New member
איזה בית את בונה שאת צריכה

שתי פלטות סנדביץ'?! למה שלא תקני mdf יותר דק ואז לצבוע בצבע אקרילי או בדומה?

arsar

New member
שני הקישורים אמורים לעבוד עכשיו וגם...

אין ספק שהסנדביץ הוא החומר המתאים ביותר. החברים כאן יודעים היטב את מחירי החומר ומקומות השגתו. באשר לקרטון גלי - אפשר לקנות בחנויות לחומרי יצירה או להשיג תיבת קרטון גדולה ולעבד אותה - כולל חלונות, דלתות, צבע.... ילדיי שלי נהנו מאד בזמנו מבתי ורהיטי קרטון גלי שבניתי להם. הבעיה שעכשיו רודפים אחרי הנכדים לבנות לנינים, ואני עניניי כבר בכיוון אחר... בהצלחה.

arsar

New member
בקישור הראשון הקישי על ---

לשונית ה"האלבומים שלי". אין לי מושג מה השתבש שם בתפוז.

פפו

New member
נשאלת השאלה,למה סנדוויץ?

יש חומרים זולים בהרבה כמו אם די אף או סיבית שלצורך העניין טובים לא פחות.

WOODY HAREL

New member
לא בדיוק....

סיבית מצריכה חשיפת הציפוי על מנת לחבר בדבק ניצבים... צריך לדעת לחתוך אותה על מנת שלא יפגע הציפוי במגע עם להב המסור... הדבקת קנטים במגהץ.... בקיצר לא מתאים לדעתי לחסרי נסיון. לא הייתי בוחר גם בMDF בגלל חסרונותיו הידועים לנו ואולי לא לשואלת. אבק הMDF בחיתוך ושיוף מסוכן לבריאות, חיבורים רק עם דבק מסמרים וברגים מצריכים נסיון ועל כן לחבר מבנה כזה צריך לא מעט קליבות ונסיון בקיצור.. לא למתחילים. סנדוויץ 10 מ"מ הרבה יותר חזק ועמיד מMDF באותו חתך או קרטון גלי ואני מאמין שהכוונה לבנות משהו שיחזיק לאורך זמן. ההפרש במחיר זניח (פלטת MDF בעובי כזה זולה ב30-40 ש"ח במקרה הטוב).

WOODY HAREL

New member
פלטת סנדויץ 12 מ"מ לא עולה יותר מ-150 ש"ח...

הפניתי אותך בשעתו ל"המדביק", תתקשרי ותשאלי. אין שום צורך ב- 12 מ"מ. 8 או 10 מ"מ - מספיק. זה שיש לו רק 12 מ"מ לא אומר שאת צריכה לספוג את ההפרש... נכון? מעבר לזה, תמוהה למה נאמר לך שפלטה אחת לא תספיק לפי המידות שסיפקת. תציצי בקובץ שצרפתי לך זה כמובן לא מדוייק אבל הרעיון הכללי אמור להיות מובן... ואם לא מבינה משהו - תשאלי. גודל פלטה 122X244ס"מ.

dolly2

New member
WOW המון תודה על ההסבר ../images/Emo140.gif

כנראה הבעיה היתה שלא ידענו לתת מידות נורמליות ונתנו מידות קצת יותר גדולות ממה שאתה נתת. תכננתי בכל מקרה להתקשר ביום ראשון למדביק לבקש הצעת מחיר עכשיו אני אבקש גם בטירה הצעת מחיר לשרטוט שלך אחרי שאני אוודא מידות שוב. ראינו מסור בלק אנד דקר 400 וואט ב160 שקל, מה דעתך? זה מסור שחותך גם ב45 מעלות שזה טוב לגג.

WOODY HAREL

New member
בחפץ לב...

מהסוף להתחלה... כן, המסור חותך 45 מעלות. טוב לשיפוע הגג ולא פחות טוב לחלונות והדלתות. יתכן ותוכלי למצוא אותו אפילו מעט זול יותר בטכנו יורם דרך מנחם בגין 44 תל אביב 6876634. אם מחסן כמו בטירה חותך לך הם מתמחרים את הפלטה עם כמה חיתוכים שתבקשי ולפי השרטוט שנתתי לך המחיר שלהם אמור להתכווץ לחצי. יתכן גם שבמצב כזה את יכולה להסתפק במסורית ידנית ויכולה שלא להזדקק למסור החשמלי כלל. באופצייה ה"תל אביבית" אם את קונה את המסור תחסכי את הכסף של החיתוכים הקטנים ותבקשי רק את החיתוכים הרוחביים. אמנם בשרטוט חיתוך מורכב יותר אפשר לנצל את הפלטה בצורה טובה יותר, אך לדעתי במקרה שלך זה מיותר כי כל חיתוך יעלה את המחיר בנגריות. אני משוכנע שהמדביק זול ממחסנים אחרים (שבפועל קונים מהמדביק...) אך בספק אם במדביק יחתכו לך את הפלטה. מנסיון, אם את כן קונה במדביק וניגשת לנגריה שכנה שתחתוך לך כשאת מציגה את הבקשה שלך לחיתוך תמעיטי במילים ותחסכי שקלים. תגדירי את הבקשה כי את רוצה לפרוס מהפלטה סה"כ 5 רצועות של 20 ס"מ ו2- של 25 ס"מ לרוחב הפלטה. אם תבואי עם סקיצות, שרטוטים ותראי שאת לא "בעניינים" החיתוך יעלה כמו הפלטה... על מסור מקצועי עם עגלה כמו שיש בנגריות זה בדיוק 5 דקות עבודה ולא צריך לעלות יותר מ- 50-70 ש"ח. אז.... שלא יעבדו עליכם

למעלה