"מעדן זרימה לברז מטבח"

u m h

Member
אני מעוניין לרכוש "מעדן זרימה" כזה שאוכל להרכיב על פיית ברז מטבח סטנדרטית, למשל מתוצרת חמת.
לא מדובר בברז נשלף.
המוצרים שמצאתי בארץ שמאפשרים שני מצבים ( קילוח ודוש ) נתקעים כעבור זמן קצר, כנראה מאבן מים.
לא הצלחתי לשחרר ע"י ניקוי במלח לימון.
לפני שנים רבות רכשתי מוצר כזה עם איזו טבעת גומי שאיפשרה לעבור ממצב למצב ללא כל בעייה , אבל המוצר הזה כבר לא קיים כנראה.

האם המוצר הרצ"ב יתאים מבחינת ההברגה לתקן הישראלי ?

u m h

Member
אני מעוניין לרכוש "מעדן זרימה" כזה שאוכל להרכיב על פיית ברז מטבח סטנדרטית, למשל מתוצרת חמת.
לא מדובר בברז נשלף.
המוצרים שמצאתי בארץ שמאפשרים שני מצבים ( קילוח ודוש ) נתקעים כעבור זמן קצר, כנראה מאבן מים.
לפני שנים רבות רכשתי מוצר כזה עם איזו טבעת גומי שאיפשרה לעבור ממצב למצב ללא כל בעייה , אבל המוצר הזה כבר לא קיים כנראה.

סליחה. נא לא להתייחס. המוצר לעיל לא מתאים לי. אפרסם שוב בהמשך לגבי מוצר אחר.

חן 1111

Active member
לא מדובר בברז נשלף.

אין הרבה מה לעשות. כל המוצרים האלה בערך אותו דבר והאבנית הורסת את כולם. הפיתרון הוא לקנות את הכי זול ולהחליף לעתים קרובות.

u m h

Member
אין הרבה מה לעשות. כל המוצרים האלה בערך אותו דבר והאבנית הורסת את כולם. הפיתרון הוא לקנות את הכי זול ולהחליף לעתים קרובות.
כן, ויש עוד פתרון שלא כל כך מתאים לתקופה זו - לרכוש מתקן כזה באחד האתרים בחו"ל, לא בסין .... ולכל הפחות לוודא לפי מספר התגובות עד כמה הוא מוצלח ואמין ובכל מקרה לא לרכוש מתקן המופעל ע"י משיכה כלפי מטה, דבר שפוגע בפיית הברז.

u m h

Member
תודה רבה !!

אני לא בדיוק מבין מה עושה האבזר הזה ....

אני מחפש אבזר עם 2 מצבים, פעם קילוח רגיל ופעם דוש.
חשוב שיהיה כפתור או ידית קטנה כדי לעבור בין מצב למצב.
בנוסף חשוב שיהיה מפרק שיאפשר לסובב את הזרימה 360 מעלות סביב הכיור.

משהו כזה :

אלא שהסירטון מדגים פעולה עם צינור הארכה מה שמחשיד אותי שהמפרק לא מאפשר תנועה סיבובית של 360 מעלות ואני מחפש כזה עם מפרק ל-360 מעלות.

ai27

Well-known member
תודה רבה !!
אני לא בדיוק מבין מה עושה האבזר הזה ....
אני מחפש אבזר עם 2 מצבים, פעם קילוח רגיל ופעם דוש.
חשוב שיהיה כפתור או ידית קטנה כדי לעבור בין מצב למצב.
בנוסף חשוב שיהיה מפרק שיאפשר לסובב את הזרימה 360 מעלות סביב הכיור.
לא יודע לגבי מפרקים ומצבים, הרי יש שלל מוצרים
אבל האביזר הזה נותן לך שליטה מלאה בעוצמת הזרם - אם זה מה שעניין אותך,
"לעדן" את הזרימה".

u m h

Member
המושג "מעדן זרימה" הוא לא שלי אלא כך זה נקרא בטמבוריות בארץ. זה אבזר שמחובר לפיה וניתן במשיכה להעביר ממצב של קילוח רגיל למצב של דוש.
המוצרים שנמכרים בארץ ( ממה שראיתי ) נתקעים ולא ניתן לבצע את המעבר ממצב למצב לאחר פחות מחודש של שימוש.
בחו"ל יש אבזרים כאלה עם כפתור שכנראה מאפשר שימוש תקין ופחות רגיש לאבן מים.

ai27

Well-known member
המושג "מעדן זרימה" הוא לא שלי אלא כך זה נקרא בטמבוריות בארץ. זה אבזר שמחובר לפיה וניתן במשיכה להעביר ממצב של קילוח רגיל למצב של דוש.
המוצר שנקרא "FLOW LIMITER", זה ווסת שמפחית את הזרימה המקסימלית ל4-12 ליטר לדקה, לפי המעדן שבחרת.
זה נקרא גם "חסכמים"
1699553911357.jpeg
אתה מדבר על בורר מצבים.
המוצרים שנמכרים בארץ ( ממה שראיתי ) נתקעים ולא ניתן לבצע את המעבר ממצב למצב לאחר פחות מחודש של שימוש. בחו"ל יש אבזרים כאלה עם כפתור שכנראה מאפשר שימוש תקין ופחות רגיש לאבן מים.
נשמע שיש לך בעיה של אבנית קשה במיוחד - כי אני לא נתקלתי בבעיה הזאת בכלל.
המוצר שהראתי מקודם - הוא על בסיס קרמי, ולא על שסתום קבוע,
לכן הוא נחשב עמיד מאוד בפני אבנית: גם לא כ"כ מצטברת עליו, וגם פתיחה וסגירה מלאים מפוררים אבנית שהצטברה זמנית.
כדי למנוע הצטברות אבנית בשפריצר - צריך לבחור כאלו שיש להם "פטמות סיליקון" כאלו - שאפשר לשפשף והאבנית שהצטברה מתפוררת
או לחלופין - להוסיף לפניו "פילטר אבנית"
1699555069672.jpeg

רשר

Well-known member
מנהל
המוצר שנקרא "FLOW LIMITER", זה ווסת שמפחית את הזרימה המקסימלית ל4-12 ליטר לדקה, לפי המעדן שבחרת.
זה נקרא גם "חסכמים"
צפה בקובץ המצורף 94243
אתה מדבר על בורר מצבים.

נשמע שיש לך בעיה של אבנית קשה במיוחד - כי אני לא נתקלתי בבעיה הזאת בכלל.
המוצר שהראתי מקודם - הוא על בסיס קרמי, ולא על שסתום קבוע,
לכן הוא נחשב עמיד מאוד בפני אבנית: גם לא כ"כ מצטברת עליו, וגם פתיחה וסגירה מלאים מפוררים אבנית שהצטברה זמנית.
כדי למנוע הצטברות אבנית בשפריצר - צריך לבחור כאלו שיש להם "פטמות סיליקון" כאלו - שאפשר לשפשף והאבנית שהצטברה מתפוררת
או לחלופין - להוסיף לפניו "פילטר אבנית"
צפה בקובץ המצורף 94245
כשיש אבנית במים היא תגבש בכל מקום בו מים מתאדים ואו זורמים לאט מאוד וכמובן בחום מעל ל 65 מעלות,
לכן מגופים קטנים כמו בקצה הברז צריך להפעיל לעיתים קרובות כך אבנית שהתגבשה מסולקת מכנית ע"י תנועת הידית, התופעה מוגברת מאוד בברזי מיקס (ידית אחת) כי לרוב הידית במרכז ולכן מגיעים מים חמים מהדוד גם כשלא צריך אותם,

u m h

Member
תודה.
אני חושב שהבעיה אצלי איננה קשורה להצטברות של אבנית קשה במיוחד.
היה לי אבזר כזה בעבר והוא פעל מצויין עד שהתבלה. אין למצוא את הדגם ההוא לצערי.
אני מחפש אבזר דו מצבי שמאפשר פעם קילוח רגיל ופעם הזלפה כמו בדוש.
מה שמצאתי בימים אלה בטמבוריות לא מתאים לי. לא נעים לומר - אבל פשוט מדובר במוצר זול ולא מוצלח.

אני שולח קישור למוצר שנראה לי הפעם מתאים יותר.

האם לדעתכם ההברגה תתאים לתקן הישראלי?

כשיש אבנית במים היא תגבש בכל מקום בו מים מתאדים ואו זורמים לאט מאוד וכמובן בחום מעל ל 65 מעלות,
לכן מגופים קטנים כמו בקצה הברז צריך להפעיל לעיתים קרובות כך אבנית שהתגבשה מסולקת מכנית ע"י תנועת הידית, התופעה מוגברת מאוד בברזי מיקס (ידית אחת) כי לרוב הידית במרכז ולכן מגיעים מים חמים מהדוד גם כשלא צריך אותם,
אני מסכים אתך שיש להפעיל את המגופים לעתים קרובות כדי למנוע התגבשות אבנית אבל למעשה קשה להקפיד במידת הצורך. האבזר שנקרא "מעדן זרימה" המשווק בטמבוריות מופעל בפעולה אנכית. כאשר הוא נדחף כלפי מטה יש זרימה כמו בדוש וכאשר הוא מוחזר כלפי מעלה חוזר זרם המים להיות רגיל. עם הזמן נעשית פעולה זו קשה יותר ואז הלחץ המופעל אנכית על קצה "מעדן הזרימה" מרים את כל הפיה של הברז ובכך פוגע בכל המתקן.
המוצרים שמשווקים בחו"ל עדיפים מאחר שהם מופעלים ע"י ידית או "כפתור" שמופעלים אופקית וכך אינם פוגעים בפיה.

בכל מקרה אם אמצא אבזר מתאים באחד האתרים בחו"ל חשוב לי לדעת אם הדגמים מחו"ל תואמים את ההברגה בארץ.

u m h

Member
תודה.
אני חושב שהבעיה אצלי איננה קשורה להצטברות של אבנית קשה במיוחד.
היה לי אבזר כזה בעבר והוא פעל מצויין עד שהתבלה. אין למצוא את הדגם ההוא לצערי.
אני מחפש אבזר דו מצבי שמאפשר פעם קילוח רגיל ופעם הזלפה כמו בדוש.
מה שמצאתי בימים אלה בטמבוריות לא מתאים לי. לא נעים לומר - אבל פשוט מדובר במוצר זול ולא מוצלח.

אני שולח קישור למוצר שנראה לי הפעם מתאים יותר.

האם לדעתכם ההברגה תתאים לתקן הישראלי?

dudi4321

Active member
משתמש בו לפחות 7 שנים במטבח.
גם פילטר לאבנים וגם במשיכה הופך לשפריצר גם קרדני - זוית לכל הכיוונים.
מידי פעם מנקה את הפילטר ולפעמים משרה במסיר אבנית.

קבצים מצורפים

• WhatsApp Image 2023-11-11 at 17.31.24.jpeg
    WhatsApp Image 2023-11-11 at 17.31.24.jpeg
    KB 120.1 · צפיות: 4

u m h

Member
תודה.
יש לי דומה לזה, לפחות חיצונית ... ולאחר כחודש נתקע. לא מצליח לשחרר אותו בהשרייה במלח לימון למשך לילה שלם.
איזה מסיר אבנית יש לך ?

למעלה