מעדני חלב לפני גיל שנה ?????

ליאת12

New member
מעדני חלב לפני גיל שנה ?????

ביתי בת 9 חודשים ואני שומעת מחברות מכרוץ שיש לי עם ילדים בגיל זה שהן נותנות יאמי וחבריו מה דעתכן?

anat_i

New member
מעדני חלב

אני יודעת שמותר מגיל חצי שנה ואם לילד טעים והוא נהנה אז למה לא?

Eledge

New member
הילדים שלי...

אכלו בגיל הזה מעדני חלב... הם חזקים, אם כי בהחלט רזים, לא שזה קשור... לא במובן שהם לא אוכלים מספיק, הם פשוט לא שמנמנים ולא כלום, רזים, לא משהו רע... אני אישית אכלתי מעדני חלב בילדות, עד היום אני נהנה מאיזה ´דני´ פה ושם... *כל האמהות מגחכות בלבם...* זה בסדר, מה הבעיה?

אלה_ה

New member
למה לא?

אני נתתי מגיל חצי שנה. ולגבי דני-קראתי שכל מעדני ומשקאות השוקולד למיניהם לא כל כך טובים. השוקולד מפריע לספיגת הסידן. לכן אני נותנת לו מעדן וניל או פירות.

המלצות לגבי מוצרי חלב

אירגון הבריאות הלאומי ממליץ לתת מוצרי חלב רק מגיל שנה וחלב ניגר מגיל שנתיים מכיוון שהם אלרגניים ועלולים לגרום לליחה מוגברת ואפילו לאסתמה. בארץ משרד הבריאות מתיר מתן מוצרי חלב מגיל חצי שנה למרות שכבר מספר שנים יש דיונים לאחר את ההמלצה לגיל שנה כמו בשאר העולם. אני ממליצה לך להתחיל עם יוגורט כמו יאמי או אפילו יוגורט רגיל כמו שאת אוכלת (רק בלי חתיכות פרי) ולא עם גבינה ומעדנים מכיוון שיוגורט לא נופל לקטגוריית מוצרי החלב והוא לא אלרגני ואפילו יכול לעזור במצב של אלרגיה. השלב השני הוא אכן גבינה (ככל שהיא קשה יותר, טוב יותר) תתני גמדים, גבינה לבנה, צפתית, בולגרית, צהובה בביצה המקושקשת וכדומה. את המעדנים תדחי לאחר גיל שנה ובאמת עדיף שלא לתת קקאו כי הוא מעכב את ספיגת הסידן. אם את רוצה לתת מעדנים, יש מעדני סויה מצויינים ובריאים מאוד.

mnirit

New member
אנחנו לא נותנים מהסיבות שציינה דבי

גם בני בן 9 חודשים, אומנם קשה להמנע ממוצרי חלב פרה אבל ננסה כמה שיותר "למשוך" עד גיל שנה (המחמירים מציינים שנתיים). לדעתי גם משרד הבריאות הישראלי מתישהוא ישנה את הוראותיו. כמו כל דבר לוקח להם זמן. הייתי ממליצה לך לתת במקום מעדני סויה.

נעה גל

New member
זהירות עם מעדני סויה

אסור לתת אותם לפני גיל שנה וחצי (למרות שלא רשום עליהם). אני לא יודעת מה הסיבה (כמות החומרים המשמרים אולי?), אבל הדבר נאמר לי גם ע"י הרופאה של הבן שלי (שלא אלרגי לחלב ולא לסויה, אבל היו לו כאבי בטן הסטריים ממעדני סויה ). בכלל, אני רוצה להגיד משהו לגבי סויה. כולם כאן(ולא רק כאן) ממליצים על זה. אבל, עם כל היתרונות של סויה עבור אנשים מבוגרים, תינוקות רבים אלרגים לסויה, ולחלקם סויה עושה כאבי בטן קשים לא פחות ממה שחלב פרה עושה. סויה זה חלבון לא קל לעיכול בכלל. אז לפני שקופצים על המציאה... ילד מתחת לגיל שנה יכול להסתדר בלי מעדנים, או עם מעדני פרי תוצרת בית. ובגיל שנה אפשר כבר לנסות מוצרי חלב, אז למה לאכול מעדני סויה (שהם אחד הדברים הרחוקים ביותר מטבעיות. עצם העובדה שהם לא צריכים קרור, צריכה להדליק נורה אדומה)???

לאה_מ

New member
רופא הילדים שלנו אמר לי שאין בעיה

לתת מעדני סויה, וגם חלב סויה, לאורי (בן 10.5 חודשים). זה רופא חדש (כלומר, חדש עבורנו, לא חדש בכלל), שהיינו אצלו אתמול בפעם הראשונה בפגישת הכרות, ומכיוון שכבר אמרת לי שאין לתת מוצרי סויה לפני גיל שנה וחצי, ועל רקע הרגישות של אורי לחלב, שאלתי אותו במפורש. הוא אמר שאין בעיה לתת לו מוצרי סויה. אבל אמר גם, שלדעתו ההנקה והבשר שאורי אוכל מספקים לו די חלבונים.

נעה גל

New member
הי! לא אמרתי "מוצרי סויה", אמרתי

"מעדנים" אלה של אלפרו שאינם זקוקים לקרור. תחשבי על זה רגע: מדובר בחלבון. לחלבון יש נטיה להתפרק ולהתקלקל שהוא לא נמצא בקרור (בשר, מוצרי חלב, וקטניות שעברו תהליך בישול ופירוק כלשהו). ולמרות שמדובר בחלבון, אין צורך לקרר אותו! אני לא יודעת מה איתך... אבל אני לא שותה חלב עמיד ולא נותנת לבני משפחתי לשתות אותו וזה נכון גם לגבי לבשר מקופסאות שימורים. איתמר קיבל בחודשים הראשונים אחרי שנגמל מהנקה, פורמולה על בסיס סויה ולא על בסיס חלב. אין לי התנגדות בסיסית לזה (להפך! אני צמחונית הנזונה על סויה). אני פשוט אומרת, שיש נטיה מופרזת לעבור לסויה, גם ללא צורך, וגם שזה חלבון שהוא בעיתי כמעט כמו חלב פרה (אגב, אין בהכרח קשר בין רגישות לחלב פרה ולסויה). ובענין המעדנים, כאמור, אני מאוד סומכת על הרופאה של איתמר ואורן, והענין הוא שהיא לא היחידה שאמרה לי את זה.... כסיפרתי לה על כאבי הבטן של איתמר, היא המליצה לי לתת לו מעדנים על בסיס יוגורט (ולא על בסיס גבינה (כמו גמדים) שהם מאוד כבדים לקיבה) +פירות. איתמר היה אז בערך בן 9 חודשים (אם אני זוכרת נכון).

לאה_מ

New member
אוקיי... צודקת... טעות שלי...

את עניין היוגורט ניסיתי ברגע שראיתי שגבינה עושה לו שלפוחיות וזה לא עבד - גם יוגורט עושה לו שלפוחיות. אם לא כדאי לתת מעדני סויה (צודקת, זה באמת נראה די תעשייתי העניין של חוסר הצורך בקירור), אז לא ממש יש צורך עבור אורי במוצרים, כי למיטב ידיעתי השאר זה תחליפי בשר למיניהם, ובשר לא עושה לו בעיות. כלומר, אפשר לתת לו סויה, אבל זה בנוסף לא כתחליף, ואני חיפשתי בדיוק משהו במקום הגבינה או היוגורט. אגב, לגבי פורמולות צמחיות, אסתר גרוניס, יועצת ההנקה בליס, אומרת, שיש בהן שיעור גבוה מאד של אסטרוגן, ולכן הן לא מומלצות, למעט לתינוקות שלא יונקים ושרגישים לחלב. זו אחת הסיבות שאני עדיין שואבת חלב מדי יום - כך יש לי תמיד בפריזר חלב אם, ואורי לא צריך לשתות פורמולה.

נעה גל

New member
לאה, בתור מעדנים את יכולה לתת

גלידות סורבה (על בסיס פרי ולא על בסיס חלב/שמנת). להאגן דאז יש כמה טעימות, אבל הכי כדאי לקפוץ לגלידריה ולמלא קרטון בסורבה בכל הטעמים. תינוקות מתים על זה!

mnirit

New member
שאלות לדבי

מדוע יוגורט לא נכנס לקטגורית מוצרי חלב פרה? איפה קראת את זה? תוכלי אולי להפנות אותי?

בתאבון

מותר לתת לילדים מתחת לגיל שנה מוצרי חלב (בכל מקרה רצוי להתייעץ עם אחות טיפת חלב), כדאי רק לעשות את זה בהדרגתיות, כדי לבדוק האם היא לא אלרגית לחלב. תנסי גם דניאלה, הקטנים אוהבים את זה. וטיפ אחרון - קונים גמדים, מכניסים לגמד כפית, שמים ל- 24 שעות למקרר ויש גלידה בריאה.

Eledge

New member
שלי לא אוכלים דני...

לרוב דניאלה וגמדים לילדתי בת השבע... בסופו של דבר, שאלתי את אמי והיא אמרה שלא אכלתי מעדנים אז, רק היום אני נהנה מדני... תודה לך שאת דואגת לספיגת הסידן שלי כל כך! *כל האמהות מגחכות, מוציאות את פח האשפה וזורקות את השוקולדים!*

מיכללב

New member
מתוקי שלי בן שמונה חודשים

מטעימות בלבד הוא אהב גבינה ולא מעדנים..בינתיים זה על בסיס טעימות. בכל מקרה מומלץ מעל גיל שנה...למרות שכשאני הייתי תינוקת מגיל שלושה חודשים כבר נתנו חלב פרה... המלצה-כדאי לחכות עד גיל שנה.

יערה+

New member
מגיל חצי שנה נתתי מעדני חלב לירין

בהתחלה רק יאמי וגמדים, מהר מאד עברנו לכל מוצרי ה"דנונה" ו"אמי" (יוגורט ביו עם פירות). ירין מאד אהב ועדיין אוהב אותם ולדעתי אין מניעה. מה שחשוב הוא לבדוק שזה לא עושה להם רע, לדוגמא "גמדים" עשה לירין מאד רע, לקח לי זמן לעלות על זה, אבל כל פעם שהוא אכל גמדים הוא פלט נורא ולא היה לו טוב, אז הפסקנו. אבל בעיקרון אני לא חושבת שיש מניעה, במיוחד שיש מוצרים מתאימים לתינוקות.

למעלה