מעוללות פסטיבלי הזמר

מוגג

New member
מעוללות פסטיבלי הזמר

ברשת גימל משמיעים מדי יום רביעי את פסטיבלי הזמר. לפני שבוע השמיעו את פסטיבל תשל"א והעלו לשידור את אבנר קנר שהלחין את השיר שזכה במקום השלישי "לא נדע הלילה" בביצוע הדודאים. אבנר היה אז חייל צעיר ומאוד התרגש כששירו זכה להיכלל בפסטיבל. אבל הסתבר שהלחן לא היה מספיק "פסטיבלי" באזני בני אמדורסקי והוא חיפש מישהו שישפץ את הפזמון החוזר. לפי מה שסופר בתכנית, פנו ל מתי כספי והטילו עליו את המשימה.* אגב, מתי עצמו שר באותו פסטיבל את "ציפורים בראש". ---- השבוע הושמע פסטיבל תשל"ב שבמסגרתו הושר "אחרי שנסעת". בלי שום קשר העלו את אחת ממפיקות האירוע (נדמה לי שזו היתה רחל הרמתי) והיא נשאלה איזה שיר היא לוקחת איתה מכל הפסטיבלים. לאחר מחשבה היא ענתה: ברית עולם. וסיפרה איך הקהל הגיב באדישות לשיר והוא לא זכה לשום פרס ורק אחר כך הוא הפך להצלחה גדולה. היא רק שכחה שהשיר בכלל לא בוצע במסגרת תחרותית אלא היה חלק ממופע מיוחד (חגיגת הזמר תשל"ו) שבו כל זמר או ההרכב שר שיר ישן ושיר חדש. מתי שר את ברית עולם בביצוע בכורה ואת אליעזר בן יהודה. אגב, לפי מה שאני זוכר זכה השיר למחיאות כפיים רבות . חבל שב"נדודי שירה" לא משדרים את כל התכנית מתשל"ו שאוכל להיווכח אם זכרוני לא בגד בי. *
צור! כבר ביררת?

סאביבית

New member
עם או בלי נדודי שירה

ברית עולם לא היה בפסטיבל, זיגמן לא תיקן אותה?

מוגג

New member
אה.

את ההקלטה אני צריך לגבי מחיאות הכפיים. אניודע שהשיר לא היה בפסטיבל.

תשובה למוגג

עדיין לא. הבורר שאמור להבהיר לי את מה שצריך לברר לא בארץ בחודש הקרוב. עמך הסליחה

caspit

New member
ובכן.....

לפני שנתיים, עוד בפורום הכחול (זוכרים?
) כתב עופר את ההודעה הבאה: "נתגלה פזמון אבוד של מתי כספי עופר מי שמכיר את הדודאים עשוי להכיר את השיר 'לא נדע הלילה' (מילים: יורם טהרלב). השיר, משנת 1971, התחרה בפסטיבל הזמר ואף זכה במקום השני המכובד. מה שלא ידוע הוא שאת הפזמון לשיר הלחין מתי כספי - ולא אבנר קנר כפי שכתוב בכל מקום. מסתבר שקנר אכן הלחין את הבתים, אבל הדודאים לא אהבו את הפזמון שהוא כתב (בגיל 15!) וביקשו ממתי שילחין אותו מחדש." את האינפורמציה הנ"ל קיבל עופר מאבנר קנר עצמו (כך שאם זה מה שאמור היה צור לברר, הרי שאבנר קנר הינו מקור מוסמך לא פחות ממתי כספי
) אני עצמי כלל לא מכירה את השיר (לפחות לא בשמו). ולגבי הביצוע הפסטיבלי של "ברית עולם" ואליעזר בן יהודה" - לפני כמה שנים שידרו את שניהם בערוץ הראשון. הקלטתי כמובן.. ואכן זכו השירים למחיאות כפיים רבות. ולגבי "ציפורים בראש" - הקלטת במקרה? הביצוע בטח שונה מזה שאני מכירה... נדמה לי שזה שאני מכירה הוקלט באולפן... יש לך? ישודר אולי מתישהו בשידור חוזר?

מוגג

New member
לא הקלטתי.

סמכתי עלייך..
ב - עכשיו נזכרתי שבאמת נכתב על כך משהו אבל אי אפשר לחפש בפורום ההוא.
ג- הבעיהיא שקנר סיפר את זה, השאלהיא אם זה באמת של מתי או זה מה שאבנר זוכר (לפעמים אנשים זוכרים דברים באופן שונה). מה שנראה לי מוזר בסיפור הזה - מתי סיפר שגם כשהיה בארה"ב ומצבו הכספי לא היה מזהיר הוא סירב "לשפץ" שירים ולכתוב על פי הזמנה part c וכיו"ב. מה שעוד מוזר זה שהשיר ששר מתי בעצמו באותו פסטיבל מאוד לא פסטיבלי אז למה שיעשה זאת לשיר של מישהו אחר. בקיצור, עדיין ממתין לבירור שלך או של צור לאישור הסיפור מפי הבחור. ואשמח לראות את ההקלטה שיש אצלך. לילפז.

קוליפון

New member
ומה לגבי "שלום כיתה א'"../images/Emo35.gif

מפסטיבל לשירי ילדים מס' 6.... יש מצב שמתי לא הלחין אותו כמו שכולם חושבים. אולי זה רק העיבוד ה"כספי" שגורם לכל מערציו ודורשי שלומו לחשוב כך

caspit

New member
יש שני שירים העונים לשם "שלום כיתה

א" אחד מהם הלחין מתי כספי, ואת השני נעמי שמר.

לא יודעת מאיזה פסטיבל זה, אבל...

אבל באוסף משירי פסטיבלי הילדים כתוב: שלום כיתה א' - תיקי דיין אהוד מנור / מתי כספי וזה השיר הזה: http://www.shiron.net/songView.aspx?song_id=9799&singer_id=1911&song_title=4c390 (אגב - לפי שירונט יש 3 שירים באותו שם...)

למעלה