אני מכירה את מעון "הגן הקסום" ברמלה
הבת שלי הייתה שם שנה שעברה (תקווה קראה לי לכאן אז באתי...)

היה בסדר, לא רע (ואם זה נשמע לא מספיק נלהב, קחו בחשבון שאני לא מיינסטרים בדעותיי ומאוד ביקורתית על רוב מה שעושים כרגע עם ילדים על הספקטרום, אז "לא רע" זה ציון די גבוה מבחינתי למסגרת בתחום
). לא מהכול הייתי מרוצה, אבל בגדול זו הייתה אופציה סבירה, ואני שמחה שהגענו לשם. היכרתי גם הורים אחרים מאותה שנה שהיו מאוד מרוצים.
זה היה שיפור גדול מבחינתי על האלוטף ההתנהגותי שהיכרנו שנה לפני זה, אבל פחות טוב מגן התקשורת שאנחנו מכירים בשנה הזו במודיעין (השנה התמזל מזלנו מאוד).

אהבנו את הגננת שם, אבל בינתיים היא התחלפה, ואולי גם היו עוד תחלופות בצוות. ככלל, כדאי לדעת שהצוות בגנים הוא הגורם הכי קריטי, אבל גם הכי נזיל. בכל הגנים יש המון תחלופה של גננות, סייעות, מטפלות מקצועיות, ולכן מידע משנה שעברה צריך להילקח בערבון מוגבל. עד כמה שזה מעצבן כשצריך לקבל החלטה - קשה לדעת מראש מה יהיה...

ממליצה שתיפגשו בעצמכם עם ההנהלה והצוותים בכל אחד מהמעונות, ותנסו להתרשם מהאנשים, מהגישה, מהאווירה. חשוב לדעתי להבין מה התפיסה המקצועית והערכית שמנחה את המקום, ואם היא בהרמוניה עם התפיסה שלכם. מבחינה זו, גן שיכול להיות נהדר מבחינת הורים מסוימים הוא טראומה גמורה לאחרים שתפיסתם שונה (זה מה שקרה לי עם האלוטף ההתנהגותי). העצה הכי חשובה שלי היא ללכת עם לבכם והשקפת העולם שלכם.

מוזמנים לשאול עוד מה שאתם רוצים. ושיהיה מוצלח!