מעון יום שיקומי

• פותח הנושא ajy1
  • פורסם בתאריך

ajy1

New member
מעון יום שיקומי

בתי בת השנתיים אובחנה על הספקטרום
הומלץ לנו לרשום אותה למעון יום שיקומי
אנו כנראה נבחר בין המעון בראשלצ למעון ברמלה
מישהו מכיר?, המלצות?

SMADAR55

New member
מה זאת אומרת תבחרו? השיבוץ נקבע ע"י ועדה

בהתאם לשיקולים שלהם. שואלים את ההורים כמובן מה העדיפות שלהם אך ההחלטה היא של הועדה.
האם אמרו לכם שבשני המקומות יש עדיין אפשרות להשתבץ?
האם הלכתם לביקור במקום? יום פתוח?
מה לגבי אופציה של שיבוץ באלוטף באסף הרופא או באלוטף מודיעין?

אני חושבת שזו החלטה של ההורים, אך בכפוף לזמינות

לנו אפשרו, לדוגמא, להשתבץ בשנה השנייה במעון אחר מאשר בראשונה רק כי ביקשנו, ולמרות שהמעון הראשון היה בעיר שלנו והשני בעיר אחרת. מצד שני, אולי זה גם בזכות זה שהמעונות היו שונים בגישה, והיו לי נימוקים משמעותיים למה אני רוצה לעבור, כך שאולי לא בכל מקרה מאפשרים לבחור.
&nbsp
אילוץ אחד שכן קיים הוא שאם חסרים מקומות, בכל עיר יש קדימות לילדים מאותה עיר על פני ילדים מערים אחרות.

SMADAR55

New member
ואם יש לכם אפשרות להשתבץ באלוטף אני ממליצה בחום.

לא משנה איזה אלוטף, לא משנה אם אלוטף הפועל בשיטה האינטגרטיבית התפתחותית או ב- ABA.
צריך לזכור גם שהילדה זכאית להסעת חינוך מיוחד עם מלווה שלוקחים אותה מהבית ומחזירים אותה.
לרוב , בגיל הזה מדובר בהסעה במונית קבועה (עם נהג קבוע) ומלווה קבוע.

TikvaBonneh

New member
אני מבררת לכם

מדובר באלוטף, או שאלה מעונות יום אחרים ? אתם יודעים בודאות שיש להם מקום לשנה הקרובה ?

אני מכירה את מעון "הגן הקסום" ברמלה

הבת שלי הייתה שם שנה שעברה (תקווה קראה לי לכאן אז באתי...)
&nbsp
היה בסדר, לא רע (ואם זה נשמע לא מספיק נלהב, קחו בחשבון שאני לא מיינסטרים בדעותיי ומאוד ביקורתית על רוב מה שעושים כרגע עם ילדים על הספקטרום, אז "לא רע" זה ציון די גבוה מבחינתי למסגרת בתחום
). לא מהכול הייתי מרוצה, אבל בגדול זו הייתה אופציה סבירה, ואני שמחה שהגענו לשם. היכרתי גם הורים אחרים מאותה שנה שהיו מאוד מרוצים.
זה היה שיפור גדול מבחינתי על האלוטף ההתנהגותי שהיכרנו שנה לפני זה, אבל פחות טוב מגן התקשורת שאנחנו מכירים בשנה הזו במודיעין (השנה התמזל מזלנו מאוד).
&nbsp
אהבנו את הגננת שם, אבל בינתיים היא התחלפה, ואולי גם היו עוד תחלופות בצוות. ככלל, כדאי לדעת שהצוות בגנים הוא הגורם הכי קריטי, אבל גם הכי נזיל. בכל הגנים יש המון תחלופה של גננות, סייעות, מטפלות מקצועיות, ולכן מידע משנה שעברה צריך להילקח בערבון מוגבל. עד כמה שזה מעצבן כשצריך לקבל החלטה - קשה לדעת מראש מה יהיה...
&nbsp
ממליצה שתיפגשו בעצמכם עם ההנהלה והצוותים בכל אחד מהמעונות, ותנסו להתרשם מהאנשים, מהגישה, מהאווירה. חשוב לדעתי להבין מה התפיסה המקצועית והערכית שמנחה את המקום, ואם היא בהרמוניה עם התפיסה שלכם. מבחינה זו, גן שיכול להיות נהדר מבחינת הורים מסוימים הוא טראומה גמורה לאחרים שתפיסתם שונה (זה מה שקרה לי עם האלוטף ההתנהגותי). העצה הכי חשובה שלי היא ללכת עם לבכם והשקפת העולם שלכם.
&nbsp
מוזמנים לשאול עוד מה שאתם רוצים. ושיהיה מוצלח!

ajy1

New member
מעון יום שייקומי

תודה רבה לכל מי שהגיב
מכיוון שבעירנו אין מעון יום שיקומי נאמר לנו שנוכל לבחור מבין אלו שקרובים לנו.
הבחירה של הצוות במעון יום שיקומי ולא באלוטף נובעת מכך שהטיפול במעון הוא בשיטת dir ולא בשיטת aba שבאלוטף (הצוות המאבחן ממליץ על dir)
אנו רוצים להאמין שמעון יום שיקומי יתן לה דחיפה חזקה באזורים בהם היא מתקשה ויקפיץ את ביצועיה לקראת גיל 3 אז ככל הנראה נרשום אותה לגן תקשורת.
כמובן שנלך לראות את הגנים אבל אשמח להבין ממה שילדו היה שם קצת יותר על הגן- ממה מרוצים?, ממה פחות?, אילו קפיצות זיהו אצל ילדם?...

SMADAR55

New member
יש לך טעות. אלוטף גם מוגדר כמעון יום שיקומי אלוטף זה אחד

מהסוגים של מעונות יום שיקומיים.
חלק מהאלוטפים פועלים בשיטת ה- ABA וחלק בגישה האינטגרטיבית התפתחותית שלוקחת קצת משיטות שונות.
הבן שלי היה באלוטף השרון שפועל בגישה האינטגרטיבית ועובד חזק מאוד ב- DIR.
באזור ראשון לציון ומודיעין אכן יש אלוטפים בגישת ה- ABA.
אכן הועדה מתחשבת ברצון / בקשות ההורים אבל הם לא חייבים להתחשב בכך. הם תמיד יעדיפו לשבץ ילד במעון יום שיקומי בסמוך למקום מגוריו גם אם מעדיפים מעון מרוחק וצריך לכן נימוקים משכנעים (וכמובן שגם מבחינת התקן יש מקומות פנויים). בשעתו שיניתי מקום מגורים כדי להגדיל את הסיכויים להשתבץ באלוטף בכפר סבא או הרצליה (אחרת הייתי מקבלת שיבוץ במעון שמאוד לא נראה לי).

השם "אלוטף" קשור רק לגוף המפעיל

המעונות השיקומיים בתחום התקשורת מופעלים על ידי גופים שונים. כולם תחת אותו סעיף זכאות. לאלה של אלו"ט קוראים "אלוטף", לאחרים יש שמות אחרים.
&nbsp
ההבחנה החשובה מבחינת שיטת העבודה היא בין שתי הקבוצות האלה:
1. רוב המעונות, כולל האלוטפים ה"אינטגרטיביים" וכולל שני המעונות ששאלת עליהם, שפועלים כולם במתכונת די דומה לגני התקשורת (רק לגיל צעיר יותר), וההבדלים בינהם הם בעיקר עניין של צוות, תנאים פיזיים וכו'.
2. האלוטפים ההתנהגותיים (בינהם מודיעין ואסף הרופא), שהם חיה מסוג אחר, ואני לא ממליצה לאף אחד להירשם אליהם לפני שחקר לפני כן לעומק מה זה ABA, קרא דעות מבוססות בעד ונגד, וגיבש את דעתו בנושא.

ויש גם מעונות שיקומיים כלליים - זו קבוצה אחרת, זכאות אחרת

אבל כל המעונות שהוזכרו כאן הם לא מעונות שיקומיים כלליים אלא יעודיים לפעוטות אוטיסטים.

למעלה