מעון לקשישים.....

מעון לקשישים.....

היי לכולם. רציתי לדעת אם יש מישהו שעובד או עבד עם קשישים. מה אפשר לעשות עם קשישים במעון יום. חשבתי על סדנה להכנת בובות (לנכדים???) או הצגה. יש להם הפעלות כל השנה ובמיוחד לפני חגים.אבל בגילם??? זה מאוד מאתגר מאשר ילדים
חג שמח

אני עבדתי עם קשישים אבל רק סיפורים

ניסיתי פעם לענין אותם בעשית בובות אך נכשלתי-החליטו שזה מתאים רק לילדים..לא הלך לי מאחלת לך הצלחה..

הי

אני התנדבתי במועדון לקשישות ולאחרונה עשיתי סטאז' במועדון קשישים יחד עם הכיתה (תיאטרון בובות ככלי טיפולי שנה ב') - כאשר הגעתי עם הרצאה מוכנה הכוללת תמונות ואביזרים- בובות, כתבות עיתון וכדומה בנושא מסויים ההיענות הייתה גדולה והכך גם ההתעניינות של הקשישות בנושא. בכל פעם בחרתי סוג מסויים של בובה והרצאתי עליו- קצת הסטוריה, הראתי כיצד היא פועלת ונתתי להן להפעיל אותה. בפעילויות אחרות של הכנת בובות- הן העדיפו בובות שאינן "פשוטות", כלומר שהתוצאה נראית טוב- לכן לא הייתי בוחרת בבובות מחומרים ממוחזרים אלא בבובות כפפה או פה נפתח מגרב כדי להעביר להן את חווית ההכנה וההפעלה. אם זו בובת גרב עם פה נפתח- אפשר לייעד זאת גם לתקשורת עם הנכדים שלהם. ללמד שיר קטן שהבובה תשיר או ללמד אותם לדבר עם הבובה. חשוב- לדבר איתם על תיאטרון בובות ולשאול לדעתם על הנושא, להבין שיכול להיות שההתייחסות לא תהיה חיובית בהכרח לנושא, ולנסות לקרוא את הקהל שלך- האם מתאים להם פורמט של הרצאה או פורמט אחר של פעילות. הפעילות עם הקשישות התסיימה בצליל קצת צורם כי הן החליטו שלא מתאים להן מפגש\חוג תיאטרון בובות; אבל היו קולות בודדים שלא הצליחו לבטא את הרצון שלהן וההתעניינות בגלל תופעה של עדר. שימי לב לכך ואולי - אם יווצר מצב כזה - אפשר לפתוח קבוצה קטנה יותר של מי שכן מעוניין. בהתנסות במועדון הקשישים מבחינה טיפולית- החוויה הייתה שונה- עבדנו בזוגות ובשלושות בתוך קבוצה גדולה של סטודנטים וקשישים. עבדנו על סיפור אישי של כל קשיש שממנו התפתחו בובות, תפאורה, וקטעים מיוחדים שבסוף התהליך צולמו והקשישים יכלו לראות את ההתקדמות שלהם וההצגות של כולם. היה מעניין מאוד. כאן הקבוצה רצתה לרכוש ניסיון בהפעלה ובבניית בובות אבל חשוב לזכור שלא זאת הייתה המטרה, אלא העבודה הריגשית דרך הבובות. -רצוי ללמוד על האוכלוסיה לפני שאת מגיעה לשם- טווח גילאים, מהו סדר היום, מיהו הצוות והקשרים שלהם עם הקשישים, וגם על האוכלוסיה מבחינה נפשית ופיזית- לשים לב אם יש לך אנשים מוגבלים בקבוצה ולבדוק איך הם כן יכולים להפעיל- (אולי לשים אותם בזוגות עם בן\בת זוג שיפעיל בבימויים את הבובות), לשים לב לכמה צרכים בסיסים של הקשישים במסגרת הפעילות- יציאות לשירותים, שתייה, לא שומעים טוב, לא רואים טוב- עלייך לדבר חזק וברור. אני אנסה לכתוב עוד בהמשך, העייפות מכריעה אותי..... לילה טוב ובהצלחה, יפעת

וואו, תודה לשחרזדה וחבובית, אני מחכה להמשך

העלת פה נושאים שחשבתי עליהם, אבל אין כמו ניסיון. אני עדיין מהססת, כי יש לי עוד הרבה דברים אחרים שכרגע בוערים. אשמח לשמוע עוד

יונית102

New member
מניסיון עם קשישים צריך לבוא מוכנים../images/Emo23.gif

להגיע פעם ראשונה להכרות אישית עם איזה סיפור קצר או יצירה מענינת אפילו עלייך. בהתחלה הם טיפה חשדנים, את שואלת מה מענין אותם, סקר קטן בהחלט יתן לך תמונה כללית. תשאלי את הצוות באיזה "תחום" כל אחד מתמחה פחות או יותר ולפי התשובות תבני לך תוכנית מסודרת. בהצלחה

עבודה עם קשישים

היי המון קינמון! לא מזמן העליתי מופע בובות לפני קשישים בבית אבות. פשוט הבאתי את כל הבובות שלי, וכל אחת "עלתה לבמה" עם הקטע שלה. היו שם זמרות, זמרים, הרבי המברך, טיפ הגמד, אלברט איינשטין ועוד... וכולם שיעשעו והצחיקו. הקשישים הערניים והצלולים הגיבו בשמחה ובהנאה (ב"ה זה עבר גם את הביקורת הקשוחה של 2 המבקרות ביציע...) וגם אלה שלא הבינו עברית חייכו וגילו עניין. האדישים נותרו באדישותם, ובסה"כ יצאתי משם בהרגשה טובה. חשוב לי לציין, שחשתי את הקהל וזרמתי איתו. ראיתי שהם יותר נהנים מיחס אישי של הבובות שעברו מאחד לשני ופיטפטו איתם בחופשיות, יותר מאשר מהבובות שהפעלתי מאחורי פרגוד (בובות כפפה ומוט). בפעם אחרת באתי לספר להם סיפורים והם היו מרותקים בהחלט. אבל אין על הבובות, הן היו גולת הכותרת! בהצלחה רבה!!!

תודה רבה לכל המגיבים ../images/Emo24.gif

כרגע יש פרוייקטים בעלי עדיפות
. אחרי שקראתי את התגובות אני צריכה לחשוב על זה ואולי שנה הבאה

למעלה