מעונות בחיפה

RubberS

New member
מעונות בחיפה

שלום לכולם, יש לי מספר שאלות לגבי המעונות בחיפה (ובכלל על הלימודים שם), שבעיקר מופנות לסטודנטים של הטכניון, אבל מי שאוגר במוחו את התשובות האלה (מתוך ציפיה שישאלו אותם במי רוצה להיות מיליונר למשל), מוזמן גם לענות
אז לשאלות.. האם רפואנים בהכרח מקבלים את המעונות שבקריית אליעזר? גם בשנה הראשונה? האם הלימודים בשנה הראשונה מתקיימים בקמפוס של רפואה? או קורסים כמו מתמטיקה ופיסיקה מתקיימים במעלה ההר? ואם כן האם יש תחבורה נוחה בין הקמפוסים? מתי ניתן להכנס הכי מוקדם למעונות? האם ב-1 לאוקטובר? האם חוות המחשבים שבמעונות מספיקה לכולם או שמוטב לא לסמוך על המחשבים האלה? האם ביטול המעונות באוקטובר גורר הפסד תשלום לחודש אוקטובר בלבד? או לכל השנה האקדמאית? האם יש מקדמה שצריך לשלם? והאם מפסידים אותה בעת הביטול? והאם ניתן לבקש בטופס איזה סוג מעונות מועדף? (לפי הטופס דוגמא באתר - לא ניתן) תודה לכל המשיבים נכונה. סטטוסקופ מפלסטיק יחולק לזוכים.

MAN e

New member
re:

רפואנים מקבלים כברירת מחדל את המעונות בקרית אליעזר (מעונות "קסל"), אלא אם כן ביקשת אחרת. דווקא בשנה הראשונה לא כזה נורא אם תבחר להיות במעונות בטכניון, יותר חיי חברה+בריכה זמינה במחיר של נסיעה אחת יותר בשבוע כפי שתראה בהמשך. הלימודים מתקיימים שלושה ימים בשבוע (ב',ג',ד') בפקולטה לרפואה ליד רמב"ם (כ-25 דקות הליכה מהמעונות) ויומיים (א',ה') בטכניון למעלה (חצי שעה נסיעה בקו 17 מליד המעונות). בטכניון לומדים מתמטיקה וכימיה כללית בסמסטר הראשון ובשני מצטרפת גם פיזיקה למתמטיקה וכימיה אורגנית. לגבי הכניסה למעונות יעדכנו אותך לפני, כנראה עם מכתב הזכאות למעונות. שנה שעברה אני נכנסתי בערך 4-5 ימים לפני תחילת הלימודים וגיליתי שזה די מיותר, מספיק להיכנס יום לפני למעונות בשביל לארגן את הדברים ולהסתובב קצת באיזור. החוות מחשבים מספיקה לכולם, יש כ-9 מחשבים מה שאולי נשמע מעט, אבל תגלה שרוב הזמן תוכל למצוא מחשב פנוי. אם למרות זאת אתה מתכוון להביא מחשב איתך לחדר, אז יש אפשרות להתחבר לאינטרנט דרך הרשת הטכניונית במחיר סביר מאוד (35 שקלים לחודש). לגבי ביטול המעונות- אין לי שמץ כי לא ביטלתי...צא מנקודת הנחה שהם ירצו להוציא ממך כמה שיותר, ככה תהיה מוכן להכי גרוע. אני לא באמת זוכר, אבל מנחש שהיתה מקדמה למעונות שבמידה ואתה מבטל בלי הסבר מוצדק (נניח עתודאי שהשיבוץ השתנה לו
או משהו כזה) אז לוקחים ממך את חלקה או כולה (כנראה שזה תלוי גם מתי אתה מבטל). סוג מעון אתה לא יכול לבחור -לא בשנה א' ולא בשנה ב'...לדעתי רק משנה ג' אתה יכול לבקש חדר יחיד או חדר משופר. קומפלקס סטנדרטי במעונות מכיל שני חדרים, מטבחון, מקלחת ושירותים. בכל חדר שני סטודנטים והוא כולל מקרר ומזגן. לא עזרתי יותר מדי - אבל עוד שאלות על המעונות והלימודים יתקבלו בשמחה, אני משועמם למוות... נתראה בפקולטה
מני

RubberS

New member
המון תודה.

עזרת המון! לדעתי מגיע לך סטטוסקופ מפלסטיק.

eimad

New member
היי מני .. מה קורה ?

יופי של תשובה רשמת כאן .. איזה שעמום .... אני גר בצפון ...כל יום נופלות להן קטיושות בכפר שבו אני גר ... רוב הזמן חייבים להישאר במקלטים אויש ..איזה מצב אני מקווה שלפחות אצלכם שקט ..ואתה יכול ליהנות מהחופש..או ללמוד לפחות ... אני לא עושה כלום חוץ מלהשתעמם במקלט ולאכול כל היום :p יאללה אחי תיהנה נתראה בפקולטה

MAN e

New member
אהלן

מצטער לשמוע שהמצב אצלך ככה... אני בטוח שהכל יסתדר בקרוב, ככה או ככה.. "אצלנו" בבאר שבע שקט מאוד...שקט מדי
, אני מזדהה עם תושבי הצפון במקלטים ומשתעמם גם, על ללמוד אני לא חושב אפילו - אני בונה על פטורים מהמבחנים [אופטימי אה?
]. חופש נעים שיהיה, נשתמע

greys

New member
קצת תוספות

אם את מקבלת מעונות (ולא כולם מקבלים) אז את מקבלת את מעונות הרפואנים (שנקראים מעונות קסל) אוטומטית. רק במקרים חריגים רפואנים מקבלים מעונות בטכניון למעלה. לגבי חוות מחשבים - בד"כ זה מספיק, אבל דווקא בימים לחוצים שכולם בשנה שלך צריכים להגיש מחר עבודה - אז החווה מלאה באנשים שעושים את העבודה על המחשב, ויכול בהחלט להווצר מצב בו אין לך מחשב פנוי. אם יש לך אפשרות -אני ממליצה להביא מחשב, למרות שבאמת לרוב האנשים אין והם מסתדרים. אגב - בפקולטה יש חוות מחשבים ענקית, ושם כמעט תמיד אפשר למצוא מקום. אז אפשר להשאר קצת בפקולטה ולעשות שם את העבודות. בקיצור - תנסי ותראי, אל תקני מחשב על ההתחלה. לגבי ביטולים - אני לא יודעת מה לגבי ביטול בחודש הראשון, אבל לגבי שאר החודשים - התשלום הוא כל פעם על חצי חודש. כלומר אם יצאת מהמעונות עד ל 16 בחודש תשלמי רק על חצי חודש. אם יצאת ב 17 - תשלמי על חודש מלא. ושוב - לגבי הטופס- כרפואנית את יכולה לבחור רק "קסל" לפני מה שאני זוכרת (בכל שנה זה כך, אני לא זוכרת אם בתור שנה א בכלל היה אופציה לבחור) ועוד דבר חשוב - כשאני נכנסתי לראשונה למעונות, קיבלתי שוק. אבא שלי מספר שפתאום החוורתי ...... החדר יכול להראות די רע, במיוחד כשהוא ריק (לפני שמעבירים את החפצים). אבל - כשמתחילים לרהט אותו, כשנכנסות השותפות האחרות - הכל מתחיל להראות טוב יותר. עכשיו גם כל החדרים עם מזגן!! מה שבכלל לא היה ברור כשאני נכנסתי למעונות לפני 5 שנים. לנו לא היה מזגן והיה פשוט כבשן במעונות.... בקיצור - לכם כבר יש בכל החדרים, וזה משפר את המעונות בבת אחת באלף אחוז. אה, ועוד דבר - אל תבהלי מאחראי המעונות. הוא איש די מעורר בחילה אם לדבר בלשון עדינה. תזכרי שאת לא צריכה יותר מדי אינטראקציה איתו, ואז זה לא כל כך נורא. אני אגב די ממליצה על מגורים במעונות אם יש אפשרות, משום שזה חוסך מלא כסף. אם יש עוד שאלות - בבקשה, GREYS

למעלה