מעונות בירושלים

NikoMD

New member
מעונות בירושלים

רציתי לדעת באיזה קמפוסים באוניברסיטה העברית בירושלים מתקיימים לימודי הרפואה? וכן היכן מומלץ לשכור חדר/מעונות (מבחינת זמן נסיעה קצר, טיב האיזור וכד"ו)? בנוסף הייתי שמח לדעת האם יש סיכוי בשלב זה להירשם למעונות ואכן לקבל חדר? כי ייתכן ומועד זה קצת מאוחר. תודה רבה על העזרה!!!!!

Regina Phalange

New member
בוא נגיד ש...

אם תבקש- יש סיכוי אם לא תבקש... אין
יש בעיקרון מעונות מפוזרים בכל רחבי העיר, שכן יש 3 קמפוסים שונים של האוניברסיטה העברית. הקמפוס העיקרי של רפואה הוא הקמפוס של הדסה עין כרם, אבל בשנה א' חצי מהזמן מבלים בגבעת רם (ביתו של בעל זבוב ואוהדי הפיזיקה... סתם, אחלה קמפוס, ממש יפה שם). לתלמידי רפואה המעונות המומלצים הם המעונות בקריית יובל (10 דקות נסיעה מהדסה, חצי שעה מגבעת רם) או מעונות בוסטון, שנמצאים 2 דקות הליכה מהדסה (כלומר, ממש שם- 40 דקות מגבעת רם). לגבי דירות- קטונתי, אבל בהחלט אפשר למצוא ויש אנשים מהשנה שלנו ששכרו לעצמם דירה עם שותפים ואף לבד. לגבי המעונות- דבר נוסף: ברחוב גואטמלה שבקריית יובל, המעונות הם דירות של 3 חדרים, מטבח, חדר שירותים ומקלחת. 2 שותפים בחדר, או חדר פרטי- שהוא יקר יותר. בבוסטון יש דירות ויש גם חדרים: 2 בחדר, כשהמקלחות והשירותים משותפים לקומה. נשמע לא משהו, אבל מאוד יפה ויחסית מאוד נקי שם. בכל אופן, לא נותנים בדרך כלל בוסטון לשנה א´, רק החל משנה ב´, והרוב המוחלט גורס שהמעונות בקריית יובל מתאימים יותר לשנה א´ בכל מקרה (כי לומדים בגבעת רם חצי מהזמן, כי זה אזור פחות מבודד וכו'). האיזור עצמו קרוב לקניון מלחה (יחסית), יש בו מרכז קניות ובסך הכל יש בו הכל. בהצלחה

Regina Phalange

New member
כן ../images/Emo13.gif.

פעם לא היו נותנים, למיטב ידיעתי ביטלו את ההגבלה הזאת.

Y a n i B

New member
עוד שאלה: מותר להביא בחורות לחדר \

לבוא לחדר של הבנות? בכלל, יש הפרדה במגורים? ואם כן - בכלל 'שמים' עליה?

Regina Phalange

New member
../images/Emo6.gif

זה לא צבא... אני יודעת רק מה יש בבוסטון וגואטמלה: בגואטמלה יש דירות של בנים ודירות של בנות, כלומר לא מעורב- אבל באותו בניין יש דירות של שני המינים. אפשר לבקר בלי הגבלות, האחראית לא מפטרלת בלילה עם פנס ומחפשת סטודנטים פוחזים בדירות של חברות שלהם... בבוסטון, לעומת זאת, יש "מגורי בנות" ו"מגורי בנים", כלומר זה בבניינים שונים, אבל אין הגבלה על כניסה ויציאה מהחדרים (אם במקרה כן- תקנו אותי ירושלמים, כדי שאני אספיק לשנות העדפות.. אין לי שום רצון לחיות במחנה צבאי).

NikoMD

New member
בקשה

קראתי את התגובות !! תודה רבה. זה מועיל מאוד. האם אתם יודעים היכן מגישים בקשה למעונות?

Regina Phalange

New member
אתה אמור לקבל טפסים בדואר

למלא, ולשלוח. יש גם מקדמה של 100 ש"ח. אם לא קיבלת טופס כלשהו, הייתי מרימה טלפון להנהלת המעונות בהר הצופים (אין לי כרגע מספר שלהם, אבל אני מניחה של-144 יש), או מגיעה ישירות לשם כדי לקצר תהליכים...

Regina Phalange

New member
הממ... כן

אני מודעת רק למה שדורשים ממני בנקודות זמן ספציפיות, צודקת

Musi© Gi®l

New member
אם אפשר להכניס בחורות לחדר?

בתור בחורה, התשובה נראית לי ברורה מאליו

למעלה