מעונות ודירות להשכרה בירושלים.

יוסי n

New member
מעונות ודירות להשכרה בירושלים.

שלום. במידה ואתקבל השנה ללימודי רפואה באוניברסיטה העברית (מרק"ם ביום רביעי הקרוב), אצטרך להחליט האם לגור במעונות או לשכור דירה. רציתי לדעת: 1. הבנתי שמערכת הלימודים של רפואנים בי-ם כוללת ימי לימודים בקמפוס עין-כרם ואחרים בגבעת רם. באילו מעונות כדאי לבחור? היכן עדיף להתגורר מבחינה חברתית (מקומות להתאורר מדי פעם וכו')? 2. במידה ומחליטים לשכור דירה, מהי עלות השכירות הממוצעת באיזור קמפוסים אלו? אילו איזורים קרובים נחשבים טובים למגורים? 3. האם שכירת דירה מתבצעת רק בשוק הפרטי, או שהאוניברסיטה מחזיקה בבניינים בעיר בהם ניתן להשכיר דירות דרכה? (כמו למשל באשקלון, דירות המושכרות דרך אונ' בר-אילן ומכללת אשקלון). 4. ומה עדיף? שכירות או מעונות (מעבר לשיקול הכספי)? תודה.

uriler

New member
אני אומנם לומד ביולוגיה בירושלים

אבל זה בגבעת רם, ואני מעורה קצת (יוסיפו ויתקנו הרפואנים). המוענות שמשוייכים בעיקרון לרפואנים (לעין כרם) - גואטמלה, דירות, אם אני לא טועה שניים בחדר. בגבעת רם - מעונות הקריה, בניינים (חדרים של שניים, מקלחות / שירותים לכל מסדרון) - תנאי צבא
דירות בירושלים, לפחות בשכונות שאני מכיר, בין 200 ל300$ חודש, תלוי באיכות הדירה, מיקום ומס' שותפים, לא כולל ארנונה והוצאות (חשמל, מים וכו'). מעונות, שנה הבאה זה יהיה כ 850 ש"ח לחודש (כולל הוצאות), עוד לא ברור אם זה סופי (מתנהל מאבק נגד זה עכשיו, זאת העלאה פסיכית לעומת השנה הנוכחית). השאלה מה עדיף היא סובייקטיבית מאוד. למשל - אם יש לך חברה בעיר, מעונות (בחדרים זוגיים) יכול להיות מדכא, כי אין לך רחב פרטי. לעומת זאת, למעונות יש את היתרון הענק של קירבה ושל אוירת לימודים - תמיד יש את מי לשאול...

Regina Phalange

New member
היי יוסי,

אני יכולה רק לנסות לענות על 1. באופן כללי, בשנה א' בהדסה לומדים 3 ימים בעין כרם ויומיים בגבעת רם (למה באופן כללי? כי זה תלוי מתי התרגולים שלך, עלולים להיות ימים מעורבים, אבל זו בחירה שלך...) בכל אופן, יש כמה מעונות הקרובים להדסה: גואטמלה- 3 חדרים, 2 אנשים בחדר (אפשר חדר פרטי- אבל זה יקר יותר) מטבח שירותים ואמבטיה בכל דירה, 10 דקות נסיעה באוטובוס מהדסה. שטרן- תנאים פחות טובים ממה ששמעתי, לא בקיאה בהם, די קרוב לגואטמלה בוסטון- לא בקיאה בתנאים, אבל המעונות צמודים להדסה. זה יתרון מבחינת חיסכון בנסיעות אבל זה די מבודד משאר העיר..(האוטובוסים שמגיעים להדסה מקיפים אותה וחוזרים באותו מסלול- שתבין כמה הפקולטה בסוף העולם) המעונות בגבעת רם קרובים למרכז העיר אז אני מניחה שמבחינת בילויים יותר נוח לגור שם, אבל גבעת רם מרוחקת כ-40 דקות נסיעה באוטובוס מהדסה, וזה משתלם אולי רק בשנה א', וגם לא כל כך. בשנים הבאות לומדים אך ורק בעין כרם (בעזרת השם אמן חמסה חמסה), אז אין הרבה טעם לגור בגבעת רם, לדעתי האישית כמובן. אתה אמור לקבל חוברת עם פרטים על המעונות. בהצלחה במרק"ם!

למעלה