מעונות : לגור לבד או עם שותפים?

Optimistic Girl

New member
מעונות : לגור לבד או עם שותפים?

עזבו שניה כסף בצד.

אם היתה לכם אפשרות לגור במעונות
מה אתם הייתם מעדיפים
לגור לבד לגמריי?
או בדירה עם שותפים?

ולמה?

קצת מידע למה שאלתי זאת;
אני מפחדת לגור עם שותפים (בת יחידה שלעולם לא הבינה את המושג לחלוק)
מפחדת שיעשו לי רעש,
ולא יתנו לי ללמוד וכו (בבית שלי יש שקט מלא כשאני לומדת, לימדתי בני משפחה לכבד אותי)

* מצד שני מפחדת לגור לבד לגמריי
כי אף פעם לא גרתי לבד

אני בדילמה רצינית...

פארלין

New member
במצב בול כמו שלך!

חיה את זה...
בתור בת יחידה חיה שנה שניה עם שותפים במעונות (שותפים אחרים משנה ראשונה).

יש רגעים טובים ולא אשקר יש פחות...
זה ממש תלוי על איזה אנשים אתה נופל, וגם בך. אני יחסית לא עושה בלאגן על הרגלים של אנשים. מעירה פה ושם, ולא תמיד עוזר,אבל זה זמין ונוח וחסך ממני לחפש דירה לבד..

חשבתי לזמן מה לגור לבד,אבל זה באמת נשמע קצת מפחיד או יותר נכון משעמם...

אני יכולה לעזור עם עניין המגורים לבד...

אומנם לא לומדת, אבל עובדת וגרה לבד בקיבוץ עם 2.5 בני גילי+-, ככה שרוב הזמן יוצא שאני או בעבודה או יושבת עם הנעורים (ח' ט' כזה).

אני אומנם לא בת יחידה, אבל יש הפרש גדול ביני לבין אחי הגדול, ככה שגדלתי הרבה שנים כבת יחידה בבית. תוסיפי לזה את אופי בת הזקונים שיש לי ותביני שמבחינתי הכי טוב זה להיות מתחת לפוך במיטה של אמא ואבא (יש להם פוך ממש כיף!)
אבל, עברתי לגור לבד. היה לי ברור שאני יוצאת מהבית השנה, גם אם לא אתקבל ללימודים, ואומנם רציתי לגור עם שותפים, אבל זה מה ייצא.
הלילה הראשון אומנם היה קשה ומוזר, אבל מהר מאוד מתרגלים לרעיון. אם באופייך את עצמאית, לא תהיה לך בעיה. נכון, יש הרבה זמן של לבד עם 4 קירות, אבל לפעמים זה גם טוב, יש לך את השקט שלך כשאת רוצה, את הסדר שלך, המקום שלך.

אני כאמור מעולם לא גרתי עם שותפים, למרות שאני רוצה בעתיד, אבל זה נשמע לי כיף ממש.
קחי בחשבון שבחלק מהמקומות במעונות שנה א' אין לך חדר משלך אלא חלל אחד לכולם. בחלק כן יש חדר, ככה שיהיה לך את השקט והמקום שלך כשתצטרכי.

מה שמתאים לי לא בהכרח יתאים לך...

אני בשלב זה של חיי חולמת על רגע שבו אוכל לגור לבד.
אני מאוד זקוקה ואוהבת את הפרטיות שלי, מה גם שאני מאמינה שלגור לבד יפתח אצלי את עניין העצמאות וזה מאוד חשוב לי.
לצערי מטעמים כלכליים איני יכולה להרשות לעצמי מגורים לבד, גם לא במעונות של המכללה שלי.

שנה שעברה, כשהתחלתי את שנה א', גם ידיד שלי התחיל שנה א' במסלול אחר במכללה שלי והוא עבר לגור במעונות.
היתה בי מחשבה לגור איתו כי בכל זאת, זה מישהו שאני מכירה וזה יותר בטוח מבחינתי, אך מאחר ולא רציתי מעונות נשארתי לגור בבית.
בתחילת שנה הייתי מתנחלת פה ושם אצלו בחדר והיה כיף. הוא היה בחדר של 3 בנים ובהתחלה אחד מהם לא ישן שם.
אז בכל בוקר בו הייתי מספיקה לאוטובוס המוקדם למכללה הייתי באה לתת לו חיבוק בוקר טוב.
ואם היה לי חלון פנוי בו גם הוא לא למד אז ישבתי אצלו בחדר. אפילו פעם ישבתי חלון שלם עם השותף שלו כשידיד שלי לא היה.
הם אפילו רצו לשכפל לי מפתח לחדר אבל לא רציתי.

במקרה שלי, מעונות המכללה הם חדר שניתן לגור בו אדם אחד, שניים או שלושה וזה חדר קטן. המחיר בהתאם לכמות הדיירים.
ממש לא רואה את עצמי חולקת את החדר עם עוד מישהי או שתיים. תם עידן הצבא!
לגמרי הייתי מעדיפה לגור לבד!

GeJuFan

New member
תלוי..

למשל במקרה שלי לגור במעונות היה לא אפשרי מסיבות רבות:
האחת זה כי לקחתי את החתולים איתי ובע"ח לא מתקבלים בברכה במעונות מגורים.
השנייה ההבדל של כמעט עשור ביני לבין חברי לספסל הלימודים והעובדה שהאוניברסיטה שלי היא אוניברסיטה יבשה (משמע רשמית אסור לשתות ולהחזיק משקאות אלכוהולים מכל סוג במעונות).
כל זה דחף אותי למצוא דירה מחוץ לגבולות הקמפוס.

בשנה הראשונה באמת גרתי עם שותפה, אבל עכשיו אני לבד ואני נהנית מכל רגע.

AlabamaW0rley

New member
כבת יחידה לבת יחידה,

אמנם לגור לבד זה יותר כיף ומטפח את המיזנטרופיות הטבעית שלנו, אבל בלימודים צריך תמיכה וחברה. עשיתי את הטעות של להיות לבד גם בלימודים. לא כדאי.
יאללה, חוויה סטודנטיאלית - אז עד הסוף!

Kagg6

New member
לבד

ללא שום ויכוח.

שותפים זה נחמד ויפה, אבל זה לא כמו בסרטי קולג' שאתה רואה בהוט דרמה...
בבוקר יש לחץ בשירותים, אנשים עושים רעש, מדליקים תאור כו'.

קח חדר לבד, כמו מלך.

EdisonGirl

New member
אם את מפחדת לגור לבד

אז לכי על מגורים עם שותפים, אבל אם יש לך אפשרות, כדאי שתבחרי אותם בקפידה, כי אם לא התרגלת לחלוק את חייך עם אנשים נוספים, את צריכה חווייה שלא תותיר אותך עם טעם רע

ואם את רוצה לחיות בזוגיות אי פעם, אז זו ההזדמנות שלך לחוות את ה"ביחד" בלי להיות חייבת שום דבר לאף אחד.

למעלה