מעונות לרפואנים בטכניון.

מעונות לרפואנים בטכניון.

האם רפואנים יכולים להתקבל למעונות בתוך הטכניון, כלומר לא המעונות המוקצים לנו, מעונות קאסל, שבאלנבי? ואיך מעונות קאסל? מישהו מכיר יודע? איך התנאים? אשמח לשמוע כמה שיותר פרטים! תודה.

greys

New member
מעונות

הי בעיקרון רפואנים מקבלים אוטומטית את המעונות של קסל. ובעיקרון בטפסים של המעונות הם יכולים לבחור רק קסל. אם רוצים לגור למעלה בטכניון - אפשר לנסות לבקש. אני מכירה כמה שאכן גרו שם. (בנוסף - אם אין יותר מקום בקסל , ועדיין אתה זכאי למעונות - יתכן מאוד שתקבל מעונות למעלה בטכניון) לגבי המעונות בקסל: כל החדרים ממוזגים. שזה שיפור מטורף של התנאים. בעיקרון - בשנים הראשונות גרים 2 באותו חדר שינה. 2 חדרים כאלה מחוברים להם לקומפלקס (קומפלקס = שני חדרים ומסדרון בינהם). במסדרון של הקומפלקס יש שרותים, כיור, מקלחת, ומטבחון. מקרר ל 2 אנשים (סה"כ 2 מקררים בקומפלקס) זה חוסך הרבה כסף לעומת השכרת דירה. סה"כ המעונות סבירים לדעתי. הם לא חדשים, ואפילו די ישנים. המרחק לפקולטה - כחצי שעה של הליכה. אין אוטובוסים ישר מהמעונות. אפשר ללכת 5 דקות לאוטובוס (אבל אז כבר עדיף ללכת ברגל ) יש חדר מחשבים במעונות. אפשר להתחבר בחדר לאינטרנט תמורת 40 שקל בערך לחודש. (אולי 35... ) יש יתרון , שרלוונטי בעיקר לשנה א, שדרך המעונות מתחברים מאוד לחבר'ה מהשנה שלך. זה גם קל יותר לפני מבחנים -כשצריך פתאום לצלם משהו ... זה יתרון גדול מצד אחד, ומצד שני, יכול לעלות על העצבים לפעמים.... לגבי כמה בחדר - בשנים הראשונות זה 2 בחדר. ההתקדמות עם השנים היא לחדר בודד, בקומפלקס עם עוד שני חדרים בודדים. מתי מקבלים חדר בודד? בדרך כלל לקראת אמצע שנה שלישית, תחילת רביעית. מי שנמצא בשנה מתקדמת יותר מקבל קודם - אז תלוי כמה אנשים בשנים מעליך גרים במעונות - ולפי זה מתפנים חדרים. בהצלחה!!

נשמע מעניין,

את היית במעונות בעצמך? והאם מצוותים לפי שנים? כלומר אנשי שנה א' יהיו באותה דירה עם אנשי שנה א'? או שאין קשר, וכולם עם כולם? ותודה רבה על התגובה, מאוד עזרת לי.

greys

New member
כן ../images/Emo13.gif

כן אני הייתי במעונות, ואני עדיין גרה במעונות (שנה חמישית...) לגבי הציוות - בד"כ אנשים משנים מוקדמות יותר מקבלים דירות בקומות נמוכות יותר. אז הרבה פעמים יוצא להיות בחדר עם משהו מהשנה או שנה מעל. זה נחשב כאילו יותר טוב להיות בקומה עליונה יותר. לפחות כך היה כשאני הייתי בשנה א-ד - כי אז לא היו מזגנים וככל שהדירה היתה גבוהה יותר - היא היתה פחות חמה.... היום - מבחינת איכות הדירה -אין הרבה הבדל בין הקומות כי הכל ממוזג עדיין - ככל שהשנה נמוכה יותר לרוב מקבלים דירה בקומה נמוכה יותר. החדרים הבודדים ברובם נמצאים בקומות עליונות יותר. דבר נוסף שלא ציינתי והוא חשוב , הוא הבעיה שלפעמים יש המון רעש במעונות, במיוחד בקומות הנמוכות, בקרב הח'ברה הצעירים. זה כנראה ההורמונים של שנה א' , והעובדה שהאנשים פשוט יותר צעירים. זה מאוד משתנה משנה לשנה, ותלוי "איפה נופלים". זה לא משהו שאפשר לדעת מראש. אני לא חושבת שזה צריך להיות שיקול מרכזי, אלא עדיף פשוט לנסות ולראות איך זה. תמיד אפשר לעזוב באמצע השנה את המעונות, ולעבור לדירה אם לא מסתדר... אם יש עוד שאלות, בבקשה

photoface

New member
גם לי יש שאלה בנושא

איך נקבע אם אני זכאית או לא? ואם אני לא- את יודעת מה מצב הדירות באיזור? מבחינת קרבה לפקולטה ומחירים? וחוץ מזה- זה נכון שחלק מהקורסים נלמדים טכניון עצמו בהתחלה? איך מסתדרים עם זה?

למעלה